Google Analytics

Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου 2018

Και μετά τον Προαστιακό τι ;Του Κώστα ΠαπαδόπουλουΣτις 2 Φεβρουάριου 2018, έγινε η επίσημη ανακοίνωση από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, δια μέσου των Γενικών Γραμματέων  του Υπουργείου  κυρίους Δέδε και Βούρδα, για την  ένταξη της επέκτασης του Προαστιακού στο Λουτράκι (και την σύνδεση Λουτρακίου Κορίνθου) στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων....
Κώστας Παπαδόπουλος
Ως χρονικός στόχος  της ολοκλήρωσης του εν λόγω έργου, αποτελεί οΦεβρουάριος του 2020.
Μια πρωτοβουλία και ένα Έργο του Υπουργείου που μπορεί όντως να δημιουργήσει, εάν «Ανακαινισθεί» η περιοχή από τους Ντόπιους επαΐοντες, μια νέα Υψηλού επιπέδου Τουριστική Μητροπολιτική Ζώνη (Κορίνθου - Λουτρακίου) αντί απλώς να δημιουργηθεί άλλη μια νέα μικροαστική ζώνη που θα συνδέεται και θα συνεπικουρεί κυρίως τις Αστικές δραστηριότητες των Αθηνών.
Η δεύτερη αυτή και Εύκολη για υλοποίηση επιλογή από τους Ντόπιους ιθύνοντες απλώς θα εδραίωση την μικροαστική ένταξη της περιοχής στον κοινωνικό ιστό της Πρωτεύουσας και θα αποφέρει μικρό- οικονομικό και πιθανώς κανένα ποιοτικό όφελος συγκριτικά με μια σχεδιασμένη Υψηλού επιπέδου Τουριστική Μητροπολιτική Ζώνη, ως οφείλει να γίνει  τόσο για τους Ντόπιους, άλλα και για την Οικονομική ευμάρεια της  Χώρας.

Επειδή η τρέχουσα διαδεδομένη στον κοινωνικό ιστό της περιοχής «Νοοτροπία του Επιχειρείν» πιθανώς να υπερισχύσει θα ήθελα να υπενθυμίσω-αναφέρω ότι 3 είναι τα ευρέως διαδεδομένα  «Διεθνή Brand Names» Πόλεων της Χώραςλόγω αρχαίου Ιστορικού και Πολιτιστικού κύρους (όχι περιοχών - Μακεδονία, Κρήτη, κλπ) Ήτοι, Αθήνα -Σπάρτη -Κόρινθος.
Συμβαίνει μάλιστα τα δυο από τα τρία αυτά Brand Names(Σπάρτη - Κόρινθος) λόγω ελλείψεως εμπορικής-οικονομικής φαντασίας των ντόπιων ιθυνόντων (εν αντιθέσει με τους Προγονούς των) να είναι στην Αφάνεια και Παρακμή.

Στις 13-11-2017, η «Ενημέρωση  της Περ. Πελοποννήσου» δημοσίευσε  το άρθρο «Μια χαραμάδα προς τον Ουρανό». Το κάτωθι, είναι τμήμα αυτού άρθρου και έχει απόλυτη σχέση με τα όσα ειπωθήκαν  παραπάνω.
Προς στοχασμό και επεξεργασία όλων, τα αναδημοσιεύουμε:

«Μια ιστορία

 δύο πόλεων»

Ένα απόγευμα σε ένα από τα επώνυμα καφέ της περιοχής μια παρέα φίλων χαζολογώντας στρέφει την συζήτηση στα προβλήματα της Τουριστικής Ανάπτυξης της πόλεως... Βλέπετε το θέμα είναι δημοφιλές εδώ, διότι οι Εισπράξεις του Τουριστικού προϊόντος εφέτος ήσαν Πενιχρές και η αγοραστική τάση είναι καθοδική εδώ και 10 χρόνια.
Τι θα γίνουν τα παιδιά μας και η περιουσία μας αναρωτιόνταν φωναχτά. Δουλέψαμε μια ζωή λέει ο ένας ... είμαστε νοικοκύρηδες ... και εάν χάσουμε την δουλειά μας λέει ο άλλος πως θα θρέψω την οικογένεια..θα με κυνηγήσει η κυρά.
-Γιατί δεν συνεργάζεστε με την διπλανή πόλη; ...πετάγεται αναπάντεχα ένας Ξένος.
-Μα τι λες αγαπητέ; αυτοί είναι «Λαϊδες», απαντούν! Και εσύ ποιος είσαι.. και τι σε μέλλει;  Δεν μου φαίνεσαι για Ντόπιος για να μιλάς επί τούτου...
-Όντως δεν καυχιέμαι έτι είμαι  Ντόπιος άλλα ζω εδώ, ψηφίζω εδώ διότι έχω  επενδύσει όπως πολλοί άλλοι σαν εμένα αρκετά χρήματα στην τοπική αγορά ακινήτων, Χρήματα μάλιστα που έβγαλα από εργασία όχι από την τοπική οικονομία όπως εσείς κύριοι, άλλα από το Εξωτερικό.  
-Εμείς είμαστε Τουριστικό μέρος αγαπητέ, τι δουλειά έχουμε με αυτούς. Το ξέρεις ότι το Πρώτο Καζίνο στην Ελλάδα έγινε εδώ ...από εδώ πέρασε ο Ωνάσης και ήθελε να φτιάξει όλη την πόλη καλύτερη από το Μονακό και το Μόντε Κάρλο σου λέω .. να κάνει τελεφερίκ, αμφιθεατρική αρχιτεκτονική ...και κανάλια τύπου Βενετίας ..μπλα ...μπλα ..μπλα!
- Μα ... δεν τον αφήσατε ...απαντά χαμηλοφώνως ο Ξένος και αντ’ αυτού φτιάξατε εκτρώματα ..έτσι δεν είναι? Άλλωστε αγαπητοί ...ας είμαστε και λίγο πραγματιστές .

Οι «Λαϊδες», έχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα σε ορισμένους τομείς από εσάς , αλλά όμως υπάρχουν και συνεργίες προς εκμετάλλευση και από τους δυο σας..
- ...Τι εννοείς; ...αναφωνεί εχθρικά ο Ντόπιος!
- Κοίτα ... Είναι Αστική-Εμπορική  πόλη 45 χιλιάδων, Πρωτεύουσα Νομού με Λιμάνι και Αρχαία Μεγαλοπρεπή Ιστορία.
Μπορεί με χαμηλό συγκριτικά με εσάς κόστος και επικερδώς μάλιστα να αναπτύξει πχ. Μαρίνα Ιστιοφόρων ...και να συνδέσει με σιδηρόδρομο αναψυχής το λιμάνι με την Αρχαία Πόλη και τον Ισθμό. Δεν συμφέρει και δεν μπορεί  όμως να το κάνει μόνη διότι χρειάζεται και Εσάς ...την «Τουριστική Υποδομή» σας.

Εσείς εν αντιθέσει έχετε υπολειτουργούσες Ξενοδοχειακές μονάδες και ζημιογόνες Δημοτικές εγκαταστάσεις. Έχετε "παρθένες” Παραλίες. Βουνό, Ιαματικά νερά, και μέγα πλεονέκτημά μεγάλες εκτάσεις Χέρσας-Φθηνής Γης στον «Υδροφόρο ορίζοντα»... για ανάπτυξη Τουριστικών Δραστηριοτήτων υψηλού κύρους και ετήσιας διάρκειας χρήσεως, όπως π.χ. το Γκολφ και το Τένις, η ακόμη και Θεματικού πάρκου.
Έχετε επίσης «Θέση κλειδί» στον χάρτη και την αύρα του ξηρού κλίματος ώστε να προσελκύσετε Συνεδριακό Τουρισμό, Πανεπιστημιακά Κέντρα η και Αρχηγία Εταιριών, εάν και εφόσον θελήσετε να κάνετε την Πόλη σας «Κυριλέ».
Αλλά, ούτε εσείς μπορείτε να αναπτύξετε την περιοχή σας μόνοι, διότι χρειάζεστε την αρωγή, αύρα και το κύρος μιας εύρυθμης αστικής, εμπορικής και ιστορικής πόλης και δη την πρωτεύουσα του Νομού.

Η Ανάπτυξη βλέπεις αγαπά την Ομοψυχία, την Ομόνοια, τηνΣταθερότητα και την Εύρυθμη Λειτουργία. Δεν μπορεί ποτέ να έλθει χωριστά σε εσάς τους δυο αγαπητέ, διότι ο καθείς εξ υμών κατέχει τμήμα της λύσεως του «Εμπορικού Παζλ», ο δε φθόνος και ζήλια θα τρώει «το είναι σας» και θα καταστρέφει την όποια Αύρα Δημιουργίας.
Μπορεί να τεκνοποίηση μια γυναίκα χωρίς σπέρμα ανδρός; 
Η Φύσις ορίζει να αλληλοσυμπληρωθούν, η Δύναμις «εν τη Δημιουργική Ενώσει», κύριε Ντόπιε. Άλλως, η Οικονομική Παρακμή και η Κοινωνική Αφάνεια.

*Πρώην στέλεχος της JPL-NASA και  πρώην πρόεδρος του ΑΧΕΠΑ στην Νότια Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

http://enimerosipeloponnisou.blogspot.gr

4 σχόλια :

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

καταθέτετε μια σειρά σκέψεων που ενδεχομένως (αν προκαλείτο συζήτση) θα μπορούσε να είναι χρήσιμη. Υπάρχει ένας σοβαρός όμως κίνδυνος.
Οι σοφοί του τόπου με την "ασύγκριτη" σοφία (που οφείλεται αποκλειστικά στην εντοπιότητά τους και όχι σε σπουδές η επαγγελματική διάκριση)θα ασκήσουν κριτική στις σκέψεις σας με τον συνήθη πολιτισμένο τρόπο όπως:
Αν δεν σ' αρέσει να πάς στα μέρη σου η
Άντε από δώ ρε που θα μας μάθεις εμάς τιο συμφέρον μας.
Οι πιό πολιτισμένοι θα σου πούν:
Ποιανού είσαι συ μανάρι μου;;;;
Και φυσικά θα καταλήξουν με την περισπούδαστη άποψη :
Άλλος ένας εξυπνάκιας που ήρθε από το πουθενά να μας πεί.......
Μην ματαιοπονείτε κ. Παπαδόπουλε.
Αν κοιτάξετε τους δημοτικούς άρχοντες του τόπου θα καταλάβετε το ποιόν αυτών που τους εκλέγουν για εκπροσώπους τους.

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Μετά...τυρί...

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

να χαιρετησω και να συγχαιρω τον επιστημονα καταρχας , θα συμφωνησω απολυτα μαζι του .Για να ερθει αναπτυξη σε εναν τοπο πρεπει να το θελει και να ειναι θετικος .Εδω δυστυχως υπαρχει μια αρνητικοτητα .Αρκετοι δεν θελουν ουτε το τρενο που να το πεις οτι υπαρχει πολη στον κοσμο και δεν θελει συνδεση με την πρωτευουσα,μια τουριστικη πολη που περιμενει να ζησει απο τον τουρισμο αλλα στην ουσια να μην τον θελει (οπως και κατι αρνητικα σχολια για τους επισκεπτες ).Πολυ κριμα .
Ειναι ωρα να αναλαβουν νεοι ανθρωποι τα ηνια ...με γνωσεις οραμα και δημιουργικοτητα . Πηξαμε στις τζαμπα σελεμπριτις και τα σογια που τοσα χρονια εχουν κανει μια τρυπα στο νερο .

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Προσωπικά πιστεύω οτι το Λουτράκι έχει τελειώσει ως τουριστικός προορισμός.
Το μέλλον του είναι να γίνει μια μακρινή, ποιοτική συνοικία της Αθήνας. Με αυτή τη σκέψη φυσικά και είναι αναγκαία η σύνδεση με τον προαστιακό .
Όμως μια τέτοια μετατροπή δυστυχώς για τους σημερινούς επαγγελματίες της περιοχής που έχουν μάθει στη νοοτροπία " τα παίρνω από τους τουρίστες" δεν θα έχουν και αυτοί μέλλον.
Οι σταθεροί κάτοικοι απαιτούν καλό σέρβις (μόνο σε εξαιρέσεις το βρίσκεις) και καλές υποδομές (ανύπαρκτες).
Λόγια του αέρα θα ακούσουμε και πάλι από τους "επαγγελματίες" πολιτικούς της τοπικής αυτοδιοίκησης του Λουτρακίου για δήθεν ανάπτυξη και δήθεν τουριστικό ρεύμα.
Οι αμετανόητοι τύποι εννοούν Σέρβους και Πολωνούς τουρίστες που με ένα κατοστάρικο περνάνε τρείς μέρες .
Πέρσι υπήρχαν ξενοδοχεία που έδιναν 18 ευρώ το δωμάτιο. ΝΑΙ ΝΑΙ 18 ευρώ.
Αφήστε λοιπόν τα πλάνα και τις φαιδρότητες και ας το πάρουμε σοβαρά απόφαση να γίνουμε ποιοτική συνοικία της Αθήνας.
Πιστεύω ότι θα είναι πολύ καλύτερα.

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το loutrakiblog.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια.

 
Powered by Blogger