Google Analytics

Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2018

Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου: Ενέργειες και αποφάσεις για την προβολή-ανάπτυξη του τουρισμού
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ  LTO & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Την Πέμπτη 18/01 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας μεταξύ του Δημάρχου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων. Θεοδώρων, κ. Γιώργου Γκιώνη, της Εκτελεστικής Επιτροπής του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου και της διοίκησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην έδρα της στην Τρίπολη. Η συνάντηση ορίστηκε σε συνέχεια αιτήματος του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου το οποίο έγινε αμέσως αποδεκτό από την περιφέρεια στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας των δύο φορέων.

Παρόντες:

- από τον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου,  ο Πρόεδρος, κ. Σπύρος Καραβούλης, η Αντιπρόεδρος, κ. Σοφία Φιλιππίδου, ο Γραμματέας, κ. Γιάννης Κόντης, ο Ταμίας, κ. Δημήτρης Βλάσσης και ο κ. Δημήτρης Θυμής, μέλος Δ.Σ. του Οργανισμού

- από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, η Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κ Υποδομών, κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νομού Κορινθίας, κ. Γεώργιος Πετρίτσης,  ο Γ. Δ/ντης Τεχνικών Υπηρεσιών Περιφέρειας κ. Γιώργος Κωστόγιαννης και ο Ειδικός Σύμβουλος Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Σωτήρης Βαρελάς.

Η στενή συνεργασία μεταξύ LTO και Περιφέρειας Πελοποννήσου που, μεταξύ άλλων, προσβλέπει στην αντιμετώπιση του φαινομένου της αύξησης του πλυθησμού των μεδουσών στον Κορινθιακό Κόλπο συνεχίστηκε με την πρόσκληση και έλευση της κας. Κωνσταντίνας Νικολάκου,Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών, Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο Δ.Σ. του LTO που έλαβε χώρα την 25η Ιαν. 2018 και κατόπιν σε νέα συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την 26η Ιαν.2018, την αμέσως επόμενη ημέρα από το Δ.Σ.. Στην εν λόγω συνάντηση που έλαβε χώρα στην Τρίπολη, συμμετείχαν ο Γενικός Δ/ντης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κ. Κωστόγιαννης ο κ. Εμμανουήλ Μαλλούδης, εκπρόσωπος της εταιρείας Okeanis Aquatic Systems Constructions, ενώ από τον LTO συμμετείχαν ο Πρόεδρος, κ. Σπύρος Καραβούλης, η Αντιπρόεδρος, κ. Σοφία Φιλιππίδου, ο Γραμματέας, κ. Γιάννης Κόντης, ο Ταμίας, κ. Δημήτρης Βλάσσης και ο κ. Δημήτρης Θυμής, μέλος Δ.Σ. του Οργανισμού.
   

Δ.Σ. ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Την Πέμπτη 25/01 πραγματοποιήθηκε το 1ο Διοικητικό Συμβούλιο του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου για το έτος 2018 με τη συμμετοχή 19 μελών, τακτικών και αναπληρωματικών. Η συνεδρίαση είχε διάρκεια 3 ώρες με πλούσια ατζέντα που περιλάμβανε συνολικά 15 θέματα ημερησίας διάταξης.
Στο Δ.Σ. παρέστησαν, κατόπιν πρόσκλησης που έλαβαν από τον Πρόεδρο του Οργανισμού:
  • Η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών, Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου, την οποία συνόδευαν οι:
    • Κωνσταντίνος Ψυχάρης - Προϊστάμενος της διεύθυνσης απασχόλησης, δια βίου μάθησης και εμπορίου
    • Σωτήρης Βαρελάς – Ειδικός σύμβουλος Περ. Πελοποννήσου
  • Εκπρόσωπος της Wyndham Loutraki Poseidon Resort κ. Τσάγκαρης Λεωνίδας

ΘΕΜΑΤΑ Δ.Σ. ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Ενέργειες σχετικά με την τοποθέτηση προστατευτικών διχτυών για μέδουσες:

Ο LTO έχοντας διερευνήσει εδώ και μήνες αρκετά διεξοδικά το θέμα της αντιμετώπισης του προβλήματος με αρμόδιους φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό,  έφερε ολοκληρωμένες προτάσεις προς το Δήμο και την Περιφέρεια ζητώντας την ανεύρεση τρόπων χρηματοδότησης και υλοποίησης του έργου πριν την καλοκαιρινή περίοδο. Προκάλεσε διαδοχικές κοινές συναντήσεις με το Δήμο, το Λιμενικό Ταμείο, το Λιμεναρχείο Κορίνθου, την Περιφέρεια, τους Βουλευτές Κορινθίας  και τις εταιρείες τοποθέτησης προστατευτικών διχτυών και βρισκόμαστε πλέον σε τελικό στάδιο αναφορικά με την δρομολόγηση   των τυπικών διαδικασιών  από πλευράς των αρμόδιων αρχών και την λήψη τελικών αποφάσεων.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ LTO ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΥΘΗΣΜΟΥ ΤΩΝ ΜΕΔΟΥΣΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ

Δημιουργία Τουριστικού Περιπτέρου στον Ισθμό:

Σε μια προσπάθεια ανάδειξης της εισόδου της Πελοποννήσου αποφασίστηκε  η δημιουργία Τουριστικού Περιπτέρου στον Ισθμό.  Το  info kiosk, στο οποίο θα προβάλλονται  οι προορισμοί,  τα αξιοθέατα, οι υπηρεσίες  και τα τοπικά προϊόντα της Κορινθίας και της Πελοποννήσου  και θα παρέχονται στους  χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται τον Ισθμό πληροφορίες και έντυπο ενημερωτικό υλικό, θα υλοποιηθεί κατόπιν συνεργασίας με την ΑΕΔΙΚ , το Δήμο,  το Επιμελητήριο Κορίνθου και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ενδεικτικός σχεδιασμός info kiosk Ισθμού

Ο LTO θα συμμετέχει στο Διεθνές Πρόγραμμα Med Jellyrisk EU:

Πρόκειται  για ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν 5 ευρωπαϊκές χώρες. Σκοπό έχει την ενίσχυση της προσέγγισης διαχείρισης και μετριασμού των επιπτώσεων των πολλαπλασιασμών των μεδουσών στην Μεσόγειο. Το έργο στοχεύει επίσης στην τόνωση και την  προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, την προσαρμογή στην αλλαγή του κλίματος και τον μετριασμό των κινδύνων που συνάδουν με τη βιώσιμη ανάπτυξη και τις ευκαιρίες απασχόλησης σε ένα ευρύ φάσμα θαλάσσιων ανθρώπινων δραστηριοτήτων.  
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ MED JELLYRISK EU

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με Υπουργείο Τουρισμού Ρωσίας:

Ο  Γενικός  Διευθυντής του  Υπουργείου Πολιτισμού – Τουρισμού της Ρωσίας εκδήλωσε  ενδιαφέρον για συνεργασία με την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων σε θέματα που άπτονται του  πολιτισμού και του τουρισμού. Για τον λόγο αυτό ο Οργανισμός προχώρησε στην υπογραφή σχετικού μνημονίου  προκειμένου να δημιουργηθούν σημαντικές ευκαιρίες για την ανάπτυξη και προώθηση του τουριστικού προϊόντος στην ευρύτερη Ρωσική τουριστική αγορά.

Προγραμματισμός σεμιναρίων μέσω SETE Training:

O Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου εγκαινιάζει τη συνεργασία του με το SETE TRAINING, τον εξειδικευμένο μη κερδοσκοπικό φορέα που έχει ιδρύσει ο ΣΕΤΕ και μέρος των δράσεων αυτού αφορούν στην μετεκπαίδευση/εξειδίκευση των στελεχών των τουριστικών επιχειρήσεων.  Το 1ο από τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που θα οργανωθούν και θα τελεστούν σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Κορινθίας  έχει τίτλο "FRONT OFFICE ESSENTIALS" και απευθύνεται αποκλειστικά σε εργαζόμενους πρώτης γραμμής, στον τομέα της υποδοχής και της εξυπηρέτησης πελατών. Το σεμινάριο αφορά μόνο Επιχειρήσεις - Μέλη του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου» και θα πραγματοποιηθεί 9-10 Φεβρουαρίου στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Νέο Μέλος στον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου:

Νέο μέλος στον ο LTO αποτελεί κατόπιν ομόφωνης απόφασης του ΔΣ το ξενοδοχείο  Wyndham Loutraki Poseidon Resort. Στην συλλογική προσπάθεια των μελών του Οργανισμού για ανάδειξη και προβολή του τουριστικού προϊόντος της περιοχής έρχεται να συμβάλει σημαντικά η ενεργός συμμετοχή  του Wyndham Loutraki Poseidon Resort.

ΝΕΟ WEBSITE VISIT LOUTRAKI

Το νέο website του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου είναι γεγονός! Η ηλεκτρονική διεύθυνση visitloutraki.com οδηγεί πλέον στο νέο, υπερσύγχρονο website, τη δημιουργία και ανάπτυξη του οποίου επιμελήθηκε η εταιρεία Compugen. Η νέα ιστοσελίδα έχει πλήρη sections για προβολή των Τουριστικών επιχειρήσεων του Δήμου Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων χρησιμοποιώντας υλικό που οι επιχειρήσεις έχουν υποβάλει στον οργανισμό για την πληρέστερη προβολή τους τόσο στον Τουριστικό Ψηφιακό Οδηγό όσο και στο Smart App.
Διαδραστικός Χάρτης:
Η νέα ιστοσελίδα περιλαμβάνει διαδραστικό χάρτη που υποδεικνύει όλα τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος με σχετική σήμανση και links με περιγραφές στις επιχειρήσεις!
Επισκεφθείτε τη νέα ιστοσελίδα visitloutraki.com

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Το Σάββατο 27/01 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των μελών της Ένωσης Ξενοδόχων Κορινθίας που έχουν έδρα τον Δήμο Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων με τον Πρόεδρο του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου, κ. Σπύρο Καραβούλη, κατόπιν πρόσκλησης της Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Κορινθίας, κας Σοφίας Φιλιππίδη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε απολογισμός των ενεργειών που υλοποίησε ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου το 2017 και παρουσίαση του πλάνου για το έτος 2018.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Το Σάββατο 27/01 πραγματοποιήθηκε η 1η συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λουτρακίου, Π.-Αγ.Θ. Ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου, κ. Σπύρος Καραβούλης, μετείχε στην συνεδρίαση εκπροσωπώντας τον Τουριστικό Οργανισμού Λουτρακίου.  

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το loutrakiblog.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια.

 
Powered by Blogger