Google Analytics

Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018

Οι προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Λουτρακίου στη διημερίδα του ΣΠΟΑΚ για την προστασία του Κορινθιακού (ΦΩΤΟ)


Προς τους διοργανωτές ΑΡΙΩΝ και Σ.Π.Ο.Α.Κ. καθώς επίσης και τους συνδιοργανωτές της διημερίδας με θέμα την <ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Κ’ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ> που λαμβάνει χώρα την 8η και 9η Μαρτίου στο <Αλεξάνδρειο> εκθεσιακό κέντρο Λουτρακίου.

Οι θέσεις της Ένωσης Εμπόρων και Επαγγελματοβιοτεχνών Λουτρακίου, καθώς επίσης και του συλλόγου Επισιτιστών Λουτρακίου, ο <Ξένιος Ζευς>, μετά την επικίνδυνη αύξηση του πληθυσμού των μεδουσών τα τελευταία χρόνια, για την προστασία και ανάπτυξη του Κορινθιακού κόλπου, είναι οι εξής :

1) Όσον αφορά την τοποθέτηση προστατευτικών δυχτίων στις πολυσύχναστες παραλίες του κόλπου, θεωρούμε ότι είναι η πιο άμεση και επιβεβλημένη λύση, για την προστασία των λουόμενων από τον μεγάλο πληθυσμό των μεδουσών (τσούχτρες). Είναι αναγκαίο μέτρο καθώς τα κρούσματα των επιθέσεων των μεδουσών στους κολυμβητές την προηγούμενη καλοκαιρινή περίοδο ήταν πάρα πολλά, με αρνητικά αποτελέσματα στην υγεία των λουόμενων. Επ’ ακόλουθο ήταν να μειωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό η επισκεψιμότητα εγχώριων και ξένων τουριστών με σοβαρές συνέπειες στις τοπικές οικονομίες των παράκτιων δήμων του Κορινθιακού κόλπου.

2) Χαρτογράφηση και ωκεανογραφική μελέτη του Κορινθιακού κόλπου για τη σύσταση των νερών και των οικοσυστημάτων του και σύσταση παρατηρητηρίου για την συνεχή παρακολούθηση της κατάστασης των νερών, του υποθαλάσσιου οικοσυστήματος, καθώς και των παράκτιων περιοχών.

3) Καθολική απαγόρευση επαγγελματικής δραστηριότητας των μεγάλων αλιευτικών σκαφών, όπως γρι-γρι και μηχανότρατες, τα οποία προκαλούν αφανισμό των αλιευτικών  αποθεμάτων του κόλπου, καθώς επίσης και καταστροφή του βυθού, με αποτέλεσμα την αύξηση των μεδουσών.

4) Να παρθούν αποτελεσματικά μέτρα για τις επιχειρήσεις ή όποιες άλλες δραστηριότητες, προκαλούν μόλυνση στα νερά του Κορινθιακού κόλπου και τις παράκτιες περιοχές αυτού.

5) Να γίνει χωροταξία του κόλπου και να χαρακτηριστούν περιοχές που θα υπάρχουν συγκεκριμένες δραστηριότητες. Θα πρέπει να υπάρχουν περιοχές οι οποίες είναι ήδη τουριστικές ή θα έχουν τις προδιαγραφές να γίνουν τουριστικές. Στις περιοχές αυτές θα μπορούν να αναπτυχθούν, με γνώμονα πάντα το σεβασμό στο περιβάλλον, τουριστικές επιχειρήσεις, όπως ξενοδοχειακές μονάδες και συμπληρωματικές εγκαταστάσεις αυτών, επιχειρήσεις επισιτισμού ή επιχειρήσεις θαλασσίων σπορ και αναψυχής. Σε αυτές τις περιοχές θα μπορούν ακόμη να αναπτυχθούν και θαλάσσιες αθλητικές δραστηριότητες. Θα πρέπει να οριστούν παράκτιες περιοχές στις οποίες θα μπορούν να εγκατασταθούν βιομηχανίες, με σεβασμό πάντα στο φυσικό περιβάλλον, προσφέροντας στις τοπικές οικονομίες. Θα πρέπει να υπάρχουν περιοχές του Κορινθιακού κόλπου στις οποίες θα υπάρχει καθολική απαγόρευση της αλιείας και θα είναι τόποι αναπαραγωγής των ψαριών, έτσι ώστε να ανακάμψουν και να αυξηθούν οι πληθυσμοί των διάφορων θαλασσίων ειδών και με τον τρόπο αυτό να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε φυσικά το φαινόμενο της αύξησης του πληθυσμού των μεδουσών. Τέλος θα πρέπει να οριστούν περιοχές όπου θα υπάρχει αλιευτική δραστηριότητα για τους επαγγελματίες ή ερασιτέχνες ψαράδες οι οποίοι μετά την εφαρμογή της προτινόμενης χωροταξίας του κόλπου και την αύξηση των αλιευτικών πληθυσμών, θα έχουν καλύτερα και με μεγαλύτερο βάθος χρόνου αποτελέσματα.Οι τοπικοί φορείς

1 σχόλια :

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Έλεος πλέον με τους ανύπαρκτους συλλόγους. Ποιός είναι ο εμπορικός σύλλογος; Τι είδους υπηρεσίες παρέχει στην πόλη μας;; Ποιός είναι πρόεδρος και πώς εκλέγεται; Ποιές παρεμβάσεις κάνει στην αναβάθμιση του Δήμου;; Πόσο συμβάλει στην αξιοποίηση του τουριστικού μας προΐόντος;
Μάλλον το μόνο που ενδιαφέρει είναι να βγαίνεις στο δρόμο ,να φωνάζεις ...πρόεδρε και να γυρνάνε οι μισοί Λουτρακιώτες.
Έκανε προτάσεις για την προστασία του Κορινθιακού!!!!!
Θα πεθάνω στα γέλια ρε παιδιά. Εδώ δεν μπορούν να βελτιώσουν την εμπορική ύπαρξη και κίνηση στο Λουτράκι και όλοι μας πάμε για σοβαρά ψώνια στην Κόρινθο τώρα θα σώσουν και τον Κορινθιακό;;;;
Αντί να κοιτάει με σοβαρότητα ο καθένας την δουλειά του και πώς θα πάει καλύτερα ασχολούμαστε (ως παντογνώστες) με άλλα θέματα που απαιτούν εξειδικευμένη επιστημονική κατάρτιση.
Κοίταγα την φωτογραφία και (χωρίς προσωπική αιχμή) διέκρινα συνταξιούχους πρώην επαγγελματίες να .....έχουν τελικά άποψη επί παντός θέματος!!!!
Έλεος ρε παιδιά ,ζούμε στο 2018 ας προσπαθήσουμε λίγο να σοβαρευτούμε.

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το loutrakiblog.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια.

 
Powered by Blogger