Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γ. Ψυχογιός: «Επανασύνδεση ρεύματος με ειδικό βοήθημα για οφειλές στη ΔΕΗ».

- Advertisement -

Σε συνέχεια Ερωτήσεων και παρεμβάσεων μας στη Βουλή, το αρμόδιο Υπουργείο με πρόσφατη νομοθετική του ρύθμιση προβλέπει για τους πολίτες με χαμηλά εισοδήματα που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, την παροχή εφάπαξ βοηθήματος ανάλογη με το ύψος των οφειλών τους και επανασύνδεση στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.

Πιο συγκεκριμένα δικαιούχοι είναι όσοι πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που ορίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.) ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/7408/1228/2018 (ΦΕΚ 474Α’/14-2-2018) και η διακοπή της ηλεκτροδότησης της κυρίας κατοικίας τους έχει πραγματοποιηθεί έως 14-2-2018 λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν αίτηση στις Επιτροπές που έχουν συσταθεί για αυτό το σκοπό στους Δήμους προσκομίζοντας όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Για περιπτώσεις Α.μ.ε.Α απαιτείται και γνωμάτευση πιστοποίησης αναπηρίας από ΚΕΠΑ καθώς επίσης και βεβαίωση από Δημόσιο φορέα για την ανάγκη χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης.

Το ειδικό βοήθημα καταβάλλεται από τον ΔΕΔΔΗΕ, απευθείας στον τελευταίο Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ το τμήμα της οφειλής που δεν καλύπτεται από το βοήθημα εξοφλείται από τους καταναλωτές σε άτοκες μηνιαίες δόσεις.

Καλούμε τους πολίτες της Κορινθίας να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα αυτή σε κάθε Δήμο καθώς και τους οικείους Δήμους να αναδείξουν και να εφαρμόσουν τη συγκεκριμένη ρύθμιση που στοχεύει στην πρόσβαση των πιο ευάλωτων στο κοινωνικό αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog