Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οκτώ ξενοδοχεία νησιών με εξαιρετικό πρωινό

- Advertisement -

Μεγάλη υπόθεση να απολαύσεις ένα σωστό πρωινό, ιδίως στις διακοπές σου. Τι καλύτερο από το να ξεκινάς τη μέρα σου με τοπικά προϊόντα και σπιτικές γεύσεις που θα σου δώσουν την ευκαιρία να γνωρίσεις καλύτερα τη γαστρονομική κληρονομιά ενός τόπου…

Παρακάτω ξεχωρίζουμε ξενοδοχεία σε νησιά που επισκεφθήκαμε στα ταξίδια μας, όπου απολαύσαμε εξαιρετικό πρωινό. Ελληνικά πρωινά με πιάτα που μοσχοβολούν παράδοση, αλλά και καθιερωμένες διεθνώς επιλογές, σε δημιουργικές παραλλαγές, «ενισχυμένες» με τοπικά προϊόντα, έρχονται να εμπλουτίσουν την εμπειρία κάθε επισκέπτη.

Rocabella Mykonos, Μύκονος

 Το Rocabella Mykonos μυεί σε μια hip εμπειρία διαμονής, απευθύνεται σε αληθινούς ταξιδιώτες, γνήσιους περιηγητές και όλους όσοι απολαμβάνουν κάθε στιγμή στη ζωή τους. Σε μια υπέροχη τοποθεσία, στον οικισμό και την παραλία του Αγίου Στέφανου, μόλις πέντε λεπτά οδικώς από τη Χώρα της Μυκόνου, εντάσσει τον επισκέπτη σε ένα προσωπικό κρησφύγετο, χωρίς ωστόσο να νιώθει αποκομμένος. Το βραβευμένο πρωινό του ξενοδοχείου, το οποίο έχει συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό» του ΞΕΕ, είναι αποτέλεσμα αγάπης και αφοσίωσης προκειμένου οι μέρες σας στο νησί να ξεκινούν αυθεντικά και γευστικά.

Με έξυπνο concept, που σου επιτρέπει να συνδυάσεις γεύσεις και side dishes της επιλογής σου, το πρωινό του Rocabella τιμά τα ελληνικά προϊόντα –κυρίως την κυκλαδίτικη γη– και επαναπροσδιορίζει το παραδοσιακό ελληνικό πρωινό μέσα από μια σύγχρονη ματιά. Εκτός από μπουφέ, υπάρχει κι ένας πλήρης κατάλογος με πολύ δελεαστικές επιλογές, τον οποίο έχει επιμεληθεί ο ταλαντούχος σεφ Μιχάλη Κίκης. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε κάποιο πιάτο από την κατηγορία «Egg options with a greek twist», όπως το Greek benedict και τον πολύ γευστικό καγιανά.

Σημείο αναφοράς για τις Σπέτσες, το Poseidonion Grand Hotel αποτελεί πραγματικό κόσμημα για την Ντάπια. Στεγασμένο σε ένα πλήρως ανακαινισμένο κτήριο του 1914, χαρακτηρίζεται για την πολυτέλεια που προσφέρει στους επισκέπτες του. Ο Σταμάτης Μαρμαρινός, σεφ του «On the Verandah», δημιουργεί αυθεντικά ελληνικά πιάτα μέσα από ένα αρμονικό πάντρεμα ανάμεσα στο νοσταλγικό παρελθόν και το ανατρεπτικό παρόν της γαστρονομίας. Εδώ θα απολαύσετε το πρωινό σας και μία ποικιλία από a la carte επιλογές στην ηλιόλουστη βεράντα με θέα στο ειδυλλιακό λιμάνι των Σπετσών.

Η μέρα σας στο Poseidonion Grand Hotel ξεκινάει με τον πιο όμορφο τρόπο. Επιλέξτε τις δικές σας αγαπημένες γεύσεις: αυθεντικό ελληνικό γιαούρτι, τοπικά αλλαντικά και τυριά, ολόφρεσκα φρούτα και ζεστά προϊόντα που μόλις βγήκαν από το φούρνο. Οι φρεσκοστυμμένοι χυμοί και η παραδοσιακή Σπετσιώτικη προπύρα ολοκληρώνουν αυτό το ξεχωριστό γευστικό ταξίδι. Θα βρείτε επίσης ένα a la carte μενού με αγαπημένους γευστικούς συνδυασμούς, όπως pancakes με μέλι, τραγανές waffles με πραλίνα σοκολάτας και αυγά Benedict με καπνιστό σολομό ή προσούτο, όπως επίσης και μια μεγάλη ποικιλία από βιολογικούς χυμούς και αυγά από το μποστάνι τους, σερβιρισμένα όπως εσείς επιθυμείτε. Ένα δεύτερο πρωινό είναι διαθέσιμο για όσους ξυπνούν αργά, στο χώρο της Library Brasserie από τις 10:30 και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ελληνική ομελέτα με ρίγανη και φέτα, croque madame με μπεσαμέλ και τυρί κασέρι και brioche με καπνιστό σολομό και γουακαμόλε.

Το Liostasi Hotel & Suites βρίσκεται σε μια αξιοζήλευτη τοποθεσία στη Χώρα του νησιού και καλεί τους επισκέπτες να απολαύσουν μια χαλαρωτική και πολυτελή διαμονή με όλες τις σύγχρονες ανέσεις και απαράμιλλη θέα στη θάλασσα. Το ξενοδοχείο πρόσθεσε πρόσφατα στο πρωινό μπουφέ, τις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις, σύμφωνα με τους όρους που ορίζει η πρωτοποριακή πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος «Ελληνικό Πρωινό», προκειμένου να προωθήσει την παραδοσιακή γαστρονομία στο νησί.

Εδώ θα ξεκινήσετε την ημέρα σας με ένα πλούσιο πρωινό μπουφέ, γεμάτο από μεθυστικές μυρωδιές και σπιτικές γεύσεις από τις Κυκλάδες. Πολύ δελεαστικές είναι και οι προτάσεις για επιδόρπιο, καθώς περιλαμβάνουν ρυζόγαλο, σπιτικές μαρμελάδες, ντόπιο μέλι, φρεσκοψημένα κέικ, γλυκές πίτες και τηγανίτες.

 newsbeast.gr

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog