Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σχόλιο αναγνώστη για το Νέο Λύκειο

- Advertisement -

Το σχόλιο του αναγνώστη μας  αναρτήθηκε στην παρακάτω δημοσίευση..

Εγώ να ρωτήσω κάτι τους προλαλήσαντες;
Η είσοδος του Σχολείου δεν είναι επί της Εθνικής Οδού αλλά απέναντι από αυτή του Κλειστού Γυμναστηρίου. 
Η μεταφορά των μαθητών στο καινούργιο σχολείο, γίνεται με λεωφορεία μισθωμένα από την Περιφέρεια τα οποία αφήνουν τα παιδιά μας το πρωί και τα παίρνουν το μεσημέρι μπροστά από την πόρτα του σχολείου και όχι από την Εθνική Οδό.
Ποιός ο λόγος λοιπόν το παιδί μας να βγει από το σχολείο και να χρειαστεί να περάσει απέναντι την Εθνική Οδό;
Η πόρτα του σχολείου (κανονικά) πρέπει να ανοίγει μετά το πέρας των μαθημάτων και ΜΟΝΟ όταν τα λεωφορεία βρίσκονται στη θέση τους!
Ο Διευθυντής του σχολείου πως επιτρέπει στα παιδιά να βγαίνουν (αν βγαίνουν) από τον προαύλιο χώρο χωρίς να έχουν έρθει τα μέσα μεταφοράς;
Συμφωνώ πως πρέπει να διαμορφωθεί σωστά ο δρόμος με τις κατάλληλες σημάνσεις, αλλά μην είμαστε και υπερβολικοί πως πρώτα έπρεπε να φτιαχτεί ο οποιοσδήποτε κόμβος και πεζογεφυρες και μετά το σχολείο…
(Κάποιου του χάριζαν ένα γάιδαρο και αυτός τον κοίταζε στα δόντια λέει η παροιμία)
Τα παιδιά πρέπει να μάθουν να συμπεριφέρονται πλέον ως μαθητές ενός Ειδικού Σχολείου (από άποψης πρόσβασης/μεταφοράς) και οφείλουν να συμμορφώνονται με συγκεκριμένους κανόνες!
Ας δουν και τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου, την ίδια ώρα και από το ίδιο σημείο φεύγουν το πρωί και αυτό γίνεται πολλά χρόνια τώρα,χωρίς να ανοίξει μύτη
- Advertisement -

23 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΕΡώτηση ενός άσχετου:
    Αν το παιδί μου έχει μάθημα τη δεύτερη ώρα ή δεν έχει εξάωρο αλλά πεντάωρο ή τετράωρο όπως συνηθίζεται πρέπει να περιμένει να πάει 1 και 2 η ώρα για να φύγει? Υπάρχει λογική? Όταν μάλιστα μιλάμε για παιδιά λυκείου που η μία ώρα τους είναι απαραίτητη για διάβασμα, απαιτήσεις φροντιστηρίου ή για ξεκούραση βρε αδελφέ!

  2. Άρα πρέπει να μπει και φύλακας στη πόρτα γιατί ο διευθυντης δεν γινεται να ειναι ολη την ώρα εκεί ούτε να την κλειδώνει μόνιμα.πρόσληψη φύλακα να φάει κι ένας άνεργος ένα κομμάτι ψωμί.

  3. Πολύ σωστή και αυτή η άποψη, αλλά… δύσκολα φίλε μου "χαλιναγωγείς" τους 16άρηδες που βράζει το αίμα τους.
    Όλοι έχουμε κάνει κοπάνα κάποτε στα μαθητικά μας χρόνια.
    Το σημείο είναι επικίνδυνο και πρέπει να γίνουν ΠΟΛΛΑ ακόμα εκεί για την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών.

    Και για να τα λέμε όλα, χρειάζονται από Ισθμό ως το Λουτράκι 5 (ΠΕΝΤΕ) κυκλικοί κόμβοι ή φανάρια (ή και τα δύο!):
    1. Στο Συνεδριακό (υπάρχει φανάρι, δεν το υπολογίζει κανένας, μήπως θα ήταν καλύτερα να υπάρχει και/η roundabout?)
    2. Στο Λύκειο
    3. Στο Κολυμβητήριο. Επικίνδυνο σημείο. Απαράδεκτο να μην υπάρχει πρόσβαση στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ κολυμβητήριο και να πηγαίνουμε μέσα από τα χωράφια! Υπάρχουν και ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί εκεί. Επίσης, Θα "αναγκαστουν" οι οδηγοί να μειώσουν ταχύτητα εν όψη της διασταύρωσης για το 3ο Δημοτικό που βρίσκεται παρακάτω.
    4. Κόμβος Σχολής Μηχανικού (υπάρχει, όλα κομπλέ)
    5. Στη διασταύρωση στο παλιό εργοστάσιο της PepsicoΗβη. Απαράδεκτο να μην υπάρχει ειδικά εκεί! Έχουν γίνει πολλά ατυχήματα. Οι οδηγοί που κατεβαίνουν από την οδό Καραντάνη πρέπει να περάσουν πολύ γρήγορα απέναντι στο ρεύμα προς Κόρινθο, ενώ τα αυτοκίνητα στον Κεντρικό δρόμο τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα!

    Υ.Γ. Μην ξεχνάμε την διασταύρωση Μάτση-Ανδρούτσου και Μάτση-Καραϊσκάκη (πρέπει να μπουν κίτρινοι σηματοδότες τουλάχιστον!) καθώς και το ΑΙΣΧΟΣ της Καραϊσκάκη με τον Λόφο που έχει υψώσει επίτηδες ο ιδιοκτήτης εκεί…

  4. ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ Η ΚΥΡΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.

    ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΕΙΣΟΔΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΠΑΖΑ ΚΑΙ ΧΩΡΑΦΙΑ.

    ΑΡΑ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ. ΤΙ; ΑΣ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ!!!

    Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΚΥΡΙΑ.

    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΟΥΡΑΖΟΥΜΕ

    ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΑΛΕΤΕ ΠΙΝΑΚΕΣ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΟΙ ΛΟΥΤΡΑΚΙΩΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΡΟΔΕΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ.!!!!

  5. ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΓΙΝΕ. ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;
    ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΑΘΗΜΑ; ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΝΑΚΕΣ.
    ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ; ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΩΡΟ. ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ.
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ; ΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ.
    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΕΧΕΙ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ.

    ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΠΙΕΖΟΥΜΕ.

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ.

  6. Το ίδιο σχόλιο κάναμε λελεκουα αδερφε. Αυτό λέω στο πρώτο άρθρο για απάντηση στον φίλο. .αυτή η Βαβούρα να βγει σε καλό και να προσέχουν πάντως πιστεύω να ακούσουν οι μαθητές οι οδηγοί και όσοι άλλοι που πρέπει να διορθώσουν τίς ατέλειες

  7. Ασχολείστε με τον λόφο και όχι με το πού θα γίνεται το μάθημα της γυμναστικής 7.32.Καιρος είναι να μπουν περισσότεροι σηματοδότες και να κόβει κουστούμια η αστυνομία,μπας και αποκτήσουμε οδηγική συμπεριφορά.Ασχολεισου επιτέλους με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι μαθητές και άσε τον λόφο.

  8. Και ολα αυτα τα σχόλια γιατι κανενας γονεας δεν εχει κάτσει να μαθει πεντε πραγματα στοιχειώδη (πως να κινείται σωστα πχ με τα πόδια, με το μηχανακι κλπ) στο παιδι του αλλα ο ιδιος είναι ολη μερα εδω μεσα κάνοντας τον ξερολα, αντε γειά καλημέρα!!

  9. Σημειολογικά οι διάφοροι λόφοι, είναι ενδείξεις μιας άθλιας πολιτείας, αθλίων ανθρώπων. Όταν θα αρχίσουν να εξαλείφονται οι λόφοι, τότε θα αρχίσουν να εξαλείφονται τα προβλήματα που σχολιάζονται στην ανάρτηση. Όταν το πρώτο θύμα πέσει στην σκιά του λόφου, τότε να δω ποια είναι τα πραγματικά προβλήματα.

  10. Το κλειστό γυμναστήριο δεν είναι δημοτικό ?
    Τα παιδιά μας και εμείς δεν ειμαστε δημότες ?
    Εμείς οι δημότες δεν πληρώνουμε για την συντήρηση του
    ποιος αποφασίζει για την χρήση του ?

    Σιγά μην απαντήσετε κ Δημοτικοί άρχοντες , θα σας απαντήσουμε τον Μάιο εμείς

  11. 10:05 μ.μ. τη εχει το κλειστο γυμναστηριο Γεωργιος Γαλανοπουλος και ειναι πεικυνδινο για τα παιδια

    8:51 π.μ. Εχεις απολυτο δικιο ο Κυριος Γεωργιος Γαλανοπουλος δωρισε τα στρεματα για να κτιστει το κλειστο γυμναστηριο το οποιο εχει και το ονομα για αυτο το λογο να αθλουνται ολοι ανεξερετως οι δημοτες Λουτρακιου και δεν ηθελε να πηγαινουν στην Κορινθο για αυτο το λογω εκανε τη δωρεα οποτε εχουν καθε δικαιωμα εφοσον δεν εχουν τα παιδια να κανουν γυμναστικη ως δημοτες και μαθητες του νεου λυκειου να τα πανε εκει

  12. Ιδιοκτήτης του λόφου δεν είμαι 9.25.Αλλα με την εμμονή που έχεις με το συγκεκριμένο θέμα, δείχνεις ότι είσαι ιδιοκτήτης σε παρακείμενο οίκημα.Ασχολεισου λοιπον και με το γιατί ο κάθετος δρόμος δίπλα από τον λόφο σταματά στην Καραϊσκάκη και όχι στην Βενιζέλου.

  13. ΑΙΩΝΙΟΙ ΛΟΥΤΡΑΚΙΩΤΕΣ.

    ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΟΜΑΛΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ,
    ΤΣΑΚΩΝΕΣΤΕ ΑΣΚΟΠΑ ΓΙΑ ΑΣΧΕΤΑ ΘΕΜΑΤΑ.

    ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥ ΦΑΦΛΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ.

  14. Δεν προσπαθώ να πείσω κανένα 1.47.Ιδιοκτητης του λοφου δεν ειμαι,αλλα γηγενής.Και πάνω απ' όλα,δεν εχω εμμονές σαν εσένα που θέτεις το ζήτημα "λόφος"καθε τόσο,ενω το φλέγον ζήτημα στην παρούσα φάση είναι άλλο.

  15. Σωστός ο φίλος 824. Αφού οι οδηγοί δύσκολα θα διορθωθουν ας πείτε πέντε πράγματα στα παιδιά σας να προσέχουν τουλάχιστον αυτά. Κάτι είναι και αυτό!!

  16. εγω σαν πολιτης που εχω παει σε ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ και εχω δει καποια πραγματα και εχω αλλα κριτηρια και ποσο μαλλον οταν μιλαμε για σχολεια- μαθητες …αυτο που εχει γινει εκει ειναι προχειροτητα .Αλλα θα μου πεις Ελλαδαρα! Τι αστειο επιχειρημα οτι ειναι παιδια λυκειου και θα πρεπει να συμπεριφερονται ωριμα ,τα παιδια και να φερθουν ωριμα δεν φαινεται να φερονται οι οδηγοι ωριμα ομως μιας και κανεις σχεδον δεν τηρει τα ορια ταχυτητας και γενικα υπαρχει ενα θεμα στο Λουτρακι με την τηρηση των σημανσεων και των φαναριων, εξ ου και τα συχνα τρακαρισματα στις ευθειες.
    τι αστειο επιχειρημα κοιταξτε τα παιδια του μουσικου σχολειου .. μηπως να παραδειγματιστουμε και απο τα παιδια της αργολιδας που πανε πανω στο αγροτικο για σχολειο ? ΗΜΑΡΤΟΝ !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog