Google Analytics

Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018

Γ. Ψυχογιός: « Άμεση διερεύνηση και τιμωρία όσων επιτίθενται σε ανήλικους πρόσφυγες»

Πενήντα επτά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο υπογράφοντα τον Γιώργο Ψυχογιό, βουλευτή Κορινθίας, κατέθεσαν Ερώτηση προς την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Μεταναστευτικής Πολιτικής με αφορμή την πρόσφατη ρατσιστική επίθεση εναντίον ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων στο Ωραιόκαστρο.

Οι βουλευτές τόνιζουν πως «το τελευταίο διάστημα παρατηρείται ότι έχουν ενταθεί εκ νέου οι ρατσιστικές επιθέσεις κατά προσφύγων και μεταναστών που ζουν στη χώρα μας».
Τα περιστατικά αυτά, όπως αναφέρεται στο κείμενο στο κείμενο της Ερώτησης, «φανερώνουν την ύπαρξη ακροδεξιών-φασιστικών ομάδων, που δρουν οργανωμένα σαν σύγχρονα «τάγματα εφόδου» και προβαίνουν σε επιθέσεις με αμιγώς φυλετικά και ξενοφοβικά κίνητρα κατά αλλοδαπών». Η πρόληψη μέσα από την ένταξη και η αντιμετώπιση φαινομένων ρατσιστικής βίας και συμπεριφοράς βάσει της αντιρατσιστικής νομοθεσίας, όπως ενισχύθηκε στον Ν. 4356/2015, αποτέλεσαν και αποτελούν προτεραιότητα της Κυβέρνησης αυτής.
Γι’ αυτούς τους λόγους, ο Γ. Ψυχογιός και οι συνυπογράφοντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τα συναρμόδια Υπουργεία να αναλάβουν πρωτοβουλίες, ώστε οι αστυνομικές αρχές να διερευνήσουν άμεσα και σε βάθος τις επιθέσεις εναντίον προσφύγων και μεταναστών και να αποδοθούν κατηγορίες βάσει του σχετικού νομοθετικού πλαισίου. Περαιτερω, ζητούν από τους Υπουργούς να προβούν σε ενέργειες, για να αντιμετωπιστεί ο αυξανόμενος αριθμός ρατσιστικών επιθέσεων και να προληφθούν ανάλογα περιστατικά στο μέλλον.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της Ερώτησης:

Αθήνα, 11 Σεπτεμβρίου 2018
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς
- την κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
- τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
- τον κ. Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής

Θέμα: «Ρατσιστικές επιθέσεις κατά ανήλικων προσφύγων»
Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται ότι έχουν ενταθεί εκ νέου οι ρατσιστικές επιθέσεις κατά προσφύγων και μεταναστών που ζουν στη χώρα μας.
Το πιο πρόσφατο και αποτρόπαιο περιστατικό αφορά σε επίθεση κατά ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, στο Ωραιόκαστρο όπου, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ομάδα οκτώ-δέκα ατόμων, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπα και κρατώντας ρόπαλα έστησε ενέδρα και επιτέθηκε σε δύο ανήλικα προσφυγόπουλα. Όπως καταγγέλλει η ΜΚΟ «Άρσις», υπεύθυνη για τη φιλοξενία ασυνόδευτων ανηλίκων στον ξενώνα που βρίσκεται στην περιοχή, τα δύο αγόρια, 17 χρόνων, ενώ επέστρεφαν το βράδυ της Τρίτης, 4 Σεπτεμβρίου, στη δομή, δέχτηκαν επίθεση λόγω της καταγωγής τους. Το ένα από τα δύο παιδιά κατάφερε να διαφύγει, ενώ το δεύτερο χτυπήθηκε στο κεφάλι και στο σώμα, τραυματίστηκε σε αρκετά σημεία και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.
Μάλιστα σύμφωνα με τις μαρτυρίες, τις προηγούμενες μέρες η ίδια - κατά πάσα πιθανότητα - ομάδα ατόμων βρίσκονταν στο σημείο και χειρονομούσε εναντίον άλλων παιδιών που κατευθύνονταν στη δομή.
Εκτός από αυτό το περιστατικό, έχουν υπάρξει κι άλλα ανάλογα, όπως τις προηγούμενες ημέρες στη Λέσβο η στοχοποίηση της μαντήλας που φορούσε ένα μικρό κορίτσι καθώς και οι συνεχιζόμενες επιθέσεις σε δημοσιογράφους, ενεργούς πολίτες και συλλόγους στο κίνημα αλληλεγγύης. Επίσης, τους προηγούμενους μήνες έχουν καταγραφεί ξυλοδαρμοί μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, όπως είχαμε επισημάνει και στην υπ’ αριθμ. 1123/18.06.2018 Αναφορά μας.
Επειδή όλα τα παραπάνω περιστατικά φανερώνουν την ύπαρξη ακροδεξιών-φασιστικών ομάδων, που δρουν οργανωμένα σαν σύγχρονα «τάγματα εφόδου» και προβαίνουν σε επιθέσεις με αμιγώς φυλετικά και ξενοφοβικά κίνητρα κατά αλλοδαπών,
Επειδή τα φαινόμενα αυτά φαίνεται να εντείνονται το τελευταίο διάστημα σε ανησυχητικό βαθμό,
Επειδή η πρόληψη μέσα από την ένταξη και η αντιμετώπιση φαινομένων ρατσιστικής βίας και συμπεριφοράς βάσει της αντιρατσιστικής νομοθεσίας, όπως ενισχύθηκε στον Ν. 4356/2015, αποτέλεσαν και αποτελούν προτεραιότητα της Κυβέρνησης αυτής,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Ποιες πρωτοβουλίες προτίθενται να αναλάβουν, ώστε οι αστυνομικές αρχές να διερευνήσουν άμεσα και σε βάθος τις παραπάνω επιθέσεις εναντίον προσφύγων και μεταναστών και να αποδοθούν κατηγορίες βάσει του σχετικού νομοθετικού πλαισίου;
Σε ποιες περαιτέρω ενέργειες θα προβούν, ώστε να αντιμετωπίσουν τον αυξανόμενο αριθμό ρατσιστικών επιθέσεων και να προλάβουν ανάλογα περιστατικά στο μέλλον;

Οι ερωτώντες/ερωτούσες:

Ψυχογιός Γεώργιος, Αθανασίου Αθανάσιος (Νάσος), Ακριώτης Γεώργιος, Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία), Αντωνίου Χρήστος, Αυλωνίτου Ελένη, Βάκη Φωτεινή, Βαρδάκης Σωκράτης, Βράντζα Παναγιώτα, Δουζίνας Κωνσταντίνος, Δρίτσας Θεόδωρος, Εμμανουηλίδης Δημήτριος, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Ηγουμενίδης Νικόλαος, Θελερίτη Μαρία, Θεοφύλακτος Ιωάννης, Θηβαίος Νικόλαος, Ιγγλέζη Αικατερίνη, Καββαδία Ιωαννέτα (Αννέτα), Καραγιαννίδης Χρήστος, Καρά Γιουσούφ Αϊχάν, Καρακώστα Ευαγγελία (Εύη), Καρασαρλίδου Ευφροσύνη (Φρόσω), Κασιμάτη Ειρήνη (Νίνα), Καστόρης Αστέριος, Κατσαβριά-Σιωροπούλου Χρυσούλα, Καφαντάρη Χαρά, Κοζομπόλη-Αμανατίδη Παναγιώτα (Γιώτα), Κουράκης Αναστάσιος (Τάσος), Κυρίτσης Γεώργιος, Λιβανίου Ζωή, Μανιός Νικόλαος, Μηταφίδης Τριαντάφυλλος, Μιχελής Αθανάσιος, Μιχελογιαννάκης Ιωάννης, Μουμουλίδης Θεμιστοκλής (Θέμης), Μπαλαούρας Γεράσιμος (Μάκης), Μπαλλής Συμεών, Μπαλτάς Αριστείδης, Ντζιμάνης Γεώργιος, Ξυδάκης Νικόλαος, Πάλλης Γεώργιος, Παπαδόπουλος Αθανάσιος (Σάκης), Παπαδόπουλος Χριστόφορος, Παπαφιλίππου Γεώργιος, Παρασκευόπουλος Νικόλαος, Παραστατίδης Θεόδωρος, Παυλίδης Κωνσταντίνος, Πρατσόλης Αναστάσιος (Τάσος), Ρίζος Δημήτριος, Σπαρτινός Κωνσταντίνος, Σταματάκη Ελένη, Σταμπουλή Αφροδίτη, Στογιαννίδης Γρηγόριος, Συρίγος Αντώνιος, Φίλης Νικόλαος, Χριστοδουλοπούλου Αναστασία (Τασία).

8 σχόλια :

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Δεν είδα καμία σχετική ανάρτηση του εν λόγω βουλευτού για τον νεαρό που τραυματίστηκε θανάσιμα από την επίθεση τριών "προσφύγων" στον λόφο Φιλοπάππου. Μήπως είναι ασήμαντες ή λιγότερο σημαντικές οι ζωές ενηλίκων συνανθρώπων μας; Μήπως η σιωπή του κυρίου Ψυχογιού έχει ρατσιστικό υπόβαθρο επειδή τυγχάνει ο συνάνθρωπός μας να ήταν Έλληνας υπήκοος;

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Πόσες παρεμβάσεις έχει κάνει τούτο δω για τους Πακιστανούς;;
Πόσους έχει φιλοξενήσει στο ξενοδοχείο του;;;

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Ας κάνει υπομονή ο κ. Ψυχογιό μέχρι τις εκλογές και θα δει μετά και την δική μας τιμωρία όσων επιτίθενται σε ανήλικους πρόσφυγες!

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Αυτή η υπερευαισθησία για τους λαθρομετανάστες (και δη τους Ασιατικής προέλευσης, Πακιστάν, Αφγανιστάν, Μπαγκλαντές κλπ) είναι πρωτοφανής. Όλοι αυτοί οι κύριοι που δηλώνουν αλληλέγγυοι, κλείνουν τα μάτια στις δολοφονίες και τις ληστείες κατά των απροστάτευτων Ελλήνων πολιτών από τους εκατομμύρια ασύδοτους λαθρομετανάστες. Και παρακαλώ να σταματήσει ο όρος ''πρόσφυγες'' γιατί αυτοί οι άνθρωποι είναι οικονομικοί παράνομοι μετανάστες από χώρες που δεν έχουν εμπόλεμη κατάσταση.

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Καταλαβαμε! Αλιμονο μας αν σας ξαναψηφισουμε, θα κανετε την Κορινθια Ισλαμαμπαντ!

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

ΑΥΤΟΣ Ο ΤΥΠΟΣ ΤΣΕΠΩΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300.000 ΕΥΡΩ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΜΙΣΘΟ, ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΤΛ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΟΡΙΝΘΙΕ ΣΤΕΙΛΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕ ΕΝΦΙΑ. ΟΜΩΣ κ.ΨΥΧΟΓΙΕ ΑΝ ΣΟΥ ΠΕΙΡΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΑ 300.000 ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΕΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΗ?ΒΕΒΑΙΑ, ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΑ, ΑΦΟΥ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΗ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 70 ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΓΙΟΚ...

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

προσφυγων η λαθρομεταναστων ???
ρε ψυχογιε τι εισαι τελικα ?? ελληνας η αριστερος ??
και αν εισαι αριστερος τουλαχιστον τιμα το λιγο !!
δεν ειμαστε ετσι εμεις οι ΑΛΗΘΙΝΟΙ αριστεροι !!!

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Για τους αριστερους, Ελλαδα δεν υπαρχει, φιλε 9.35. Συνωστισμος στην Σμυρνη υπαρχει και Βορεια Μακεδονια που τα wikileaks απεδειξαν οτι αυτο επιθυμουσαν οι Σκοπιανοι εδω και μια 10ετια, αυτο τους προσφερε πανευκολα ο τσιπρας και σια.

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το loutrakiblog.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια.

 
Powered by Blogger