Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Άγιοι Θεόδωροι : Γαλάζιες και… μαύρες σημαίες

- Advertisement -

Φαίνεται πως κάποιοι στην περιοχή θέλησαν να υψώσουν δίπλα στη γαλάζια σημαία της παραλίας των Αγίων Θεοδώρων τη μαύρη σημαία της μικροψυχίας, αν όχι της ξενοφοβίας και του ρατσισμού,
ακυρώνοντας τη δυνατότητα μιας λογικής συζήτησης, που θα μπορούσε να αναζητήσει λύσεις που να ικανοποιούν τόσο την ανάγκη της φιλοξενίας προσφύγων όσο και τις ανησυχίες της τοπικής κοινωνίας.

Γιατί ορισμένες από τις ανησυχίες αυτές, αν απομονωθούν από το ξενοφοβικό τους πλαίσιο, θα μπορούσαν να είναι δικαιολογημένες.

Είναι αλήθεια πως μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας στέκεται σταθερά στο πλευρό των προσφύγων, δίπλα τους, και βάζει απέναντί της τις ρατσιστικές διακρίσεις.

Αλλά μπορεί να θεωρηθεί τελείως αβάσιμη η ανησυχία ορισμένων κατοίκων αλλά και δημοτικών συμβούλων, συμπεριλαμβανομένου και του Δημάρχου, όταν η απροκάλυπτη ξενοφοβία και εξακολουθεί να αποτελεί πολιτική επιλογή για μεγάλο μέρος του πολιτικού συστήματος και των μέσων ενημέρωσης;

Μπορεί να διασφαλίσει κανείς στους επιχειρηματίες των Αγίων Θεοδώρων ότι δεν θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν το ζήτημα επιχειρηματίες άλλων τουριστικών περιοχών, για να στρέψουν τον κόσμο προς τα δικά τους μέρη, όπως ανησυχούν;

Δυστυχώς όμως σε μια κοινωνία που τρώει τις σάρκες της δεν υπάρχει χώρος για αγάπη, αλληλεγγύη και ανθρωπισμό. Σε μια κοινωνία που κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευθούν πολιτικά το ζήτημα για την άγρα ψήφων, μην περιμένεις να ανατείλει ο ήλιος!

Στη λογική “να ψοφήσει η κατσίκα¨του γείτονα , δυστυχώς δεν υπάρχει ελπίδα.Οταν παπάδες και θεολόγοι κρίνουν ανεπιθύμητους αυτούς τους ανθρώπους, τι άλλο να περιμένεις;; Οταν ο δάσκαλος δίνει τέτοια παραδείγματα, σε τι κοινωνία θα παραδώσει τα παιδιά; Σύνεση απαιτείται,λογική και ανοιχτή καρδιά. Αλλωστε εκεί δίπλα υπάρχουν μωρά παιδιά ! Μόνο για αυτά οι ρατσιστικές κορώνες θα έπρεπε να εκλείψουν αν θέλουμε και οι ίδιοι να λεγόμαστε  μανάδες και πατεράδες !

Ισως δικαιολογημένες οι ενστάσεις των κατοίκων, ίσως και των δημοτικών συμβούλων (ορισμένων) αλλά αξίζει να αναφερθεί πως οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο ΗΛΙΟΧΑΡΗ , δεν έχουν δημιουργήσει κανένα απολύτως πρόβλημα. (μέχρι στιγμής τουλάχιστον)

- Advertisement -

24 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οι παπάδες, όμως, αγαπητέ φίλε/-η είναι αυτοί που συστηματικά συλλέγουν κάθε είδους τρόφιμα, είδη ένδυσης και υπόδησης γι' αυτούς τους ανθρώπους. Το να γράφουμε ένα άρθρο στο οποίο γενικά και αόριστα κατηγορούμε (για να μην πω στοχοποιούμε) κατηγορίες συμπολιτών μας, δεν είναι ό,τι καλύτερο. Λίγη προσοχή και διακριτικότητα είναι επιβεβλημένη…

  2. Είναι απολύτως βέβαιον και τεκμηριωμένο ότι οι μαύρες σημαίες που υψώθηκαν αφορούν ξενοφοβία κλπ? Γιατί οι μαύρες σημαίες να μην είναι ένδειξη συμπαράστασης στον ΙΣΙΣ που επίσης έχει μαύρες σημαίες?

  3. 11.10 αγαπητέ/ή φίλε/η εχεις απόλυτο δίκιο. Υπάρχουν ιερείς που τιμούν τα ράσα τους και βοηθούν όλους τους συνανθρώπους. Είτε είναι Ελληνες είτε είναι ξένοι. Εμείς μιλάμε για κείνους που από άμβωνος παραληρούν προκλητικά και μόνο το Λόγο του Θεού δε διδάσκουν.

  4. Απέναντι από το σχολείο που πάνε τα εγγόνια μου, στο Μοσχάτο,σε ένα μεγάλο ξενοδοχείο έχουν στεγάσει πρόσφυγες, εδώ και δυο χρόνια. Τα παιδιά τους πηγαίνουν στα σχολεία μαζί με τα δικά μας, γίνανε φίλοι ,παίζουν μαζί, η τοπική κοινωνία τους αγκάλιασε και δεν υπήρξε το παραμικρό παρατράγουδο.Ας κάνουμε λίγη υπομονή και εδώ και αν κάτι πάει στραβά εδώ είμαστε να το αντιμετωπίσουμε, όλοι μαζί.
    Κώστας Μεταξάς

  5. Ξέρετε ολοι πολυ καλα οτι ενα μερος ευτυχως μειοψηφία του κοσμου ευχαρίστως θα τους ξαναπεταγε στη θαλασσα.Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας παράδειγμα η πρόεδρος του ΚΑΠΗ αν δεν κάνω λάθος και άλλοι που απλά ντρέπονται να το εκφράσουν δημόσια.

  6. Ναι, απέναντι από το σχολείο των εγγονών σου στο Μοσχάτο μπορεί να γίνεται έτσι. Αλλά εσύ έχεις ακούσει για άλλες περιπτώσεις που συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο; Ή μήπως δεν διαβάζεις εφημερίδες; Γιατί δηλαδή να δεχτούμε ντε και καλά ότι κι εδώ όλα θα πάνε καλά και όχι θεόστραβα; Επειδή στο Μοσχάτο δηλαδή…;

  7. Ντροπή για αυτούς που ξεσηκώνουν τον κόσμο για ανύπαρκτο κίνδυνο από τους πρόσφυγες τις μαύρες σημαίες τις σηκώνουν οι μαύροι στη ψυχή Ανθρωπιά λοιπόν συμπολίτες μου και απομωμονωστε όλους αυτούς τους δήθεν πρωσοπικοτες

  8. Αγαπητό loutrakiblog η φωτογραφία στο άρθρο είναι νομίζω λίγο υπερβολική για το άρθρο. Κατά τη γνώμη μου αυτή τη φώτο θα έμπαινε αμα έπιανε κάνα καράβι με λαθρομεταναστες στον Αγιω Θοδωρα!αυτή η φωτογραφία είχε κάνει το γύρο του κόσμου όταν το άτυχο παιδάκι βρέθηκε πνιγμένο στην παραλία.Καλημέρα σε όλους στο μπλοκ. ΥΓ υσχυει ακόμα η πρόταση σας για κέρασμα όταν θα έρθω κάτω??!!Αστειεύομαι! ☆☆☆☆

  9. Κάτι εθελοτυφλουντες σαν και σενα12.44 κατάντησαν την Ελλάδα αποθήκη ψυχών.Αν στο Μοσχάτο δεν δημιουργούν προβλήματα πήγαινε να ζησεις εκεί.Δεν σε απασχολεί να μάθεις αν αυξήθηκε η εγκληματικότητα στην περιοχη του Ισθμου.Και στο κατω κάτω μας τελειωσε ο Ξένιος Δίας.

  10. 6:45, Το 1,6 δις που φάγατε από την Ε.Ε. για τα hotspots και τα αλλα 50 από τον Σόρος δεν σας φτάνουν? Θέλετε κι άλλα για να χορτάσετε? Και παρουσιάζεστε και ως κόμμα με κοινωνικό προφίλ… Τέτοια μάσα, ούτε η δεξιά με το πασόκ μαζί δεν έκαναν 35 χρόνια τώρα.

  11. Απαράδεκτες συμπεριφορές στη συνεδρίαση !!! Απαράδεκτη η κυρία Ρούλα Βλαστάρη!!! Μας πείραξαν οι πρόσφυγες οι οποίοι θα φύγουν σε έξι μήνες και δε μας πειράζουν οι Αλβανοί οι Ρουμάνοι οι Πακιστανοί οι Ινδοί που συμβιώνουμε με αυτούς που ειναι στα σχολεία μας μας έχουν παρει τις δουλειές μας;;;;!

  12. Ααρωτιεμαι γιατι εγινε αυτη η συγκεντρωση. Για να ζητησουν ενισχυση του Αστ.Τμηματος; Για να κανει προσκλητηριο η ΝΔ; Για να βαλουν την ηλικιωμενη να χαρακηρισει τους ταλαιπωρους ''λαθρομεταναστες''; Για να βρει ευκαιρια ο Δημας να πει οτι ''η χωρα ειναι ξεφραγο αμπελι'',λες κ' τα ''ΔΟΥΒΛΙΝΑ'' δεν τα υπογραψε ο ιδιος! Για να βρει ευκαιρια κ' αλλος παρισταμενος ξενοδοχος να βαλει κ' αυτος ''λαθρο''-που δεν τους θελει ταχα; Μιλησε κανεις για επαφες ξενοδοχων με ΜΚΟ ωστε να γεμισουν κ' αυτοι τα ''μαγαζακια'' τους; Ζητησε κανενας ελεγχο ποεοδομικο των σπιτιων των παρισταμενων; Οι πληροφοριες λενε οτι οι περισσοτεροι ειναι ''αυθαιρετοι''. Αυτο το ''εμεις συμβιωνουμε με Ινδους κ' Πακιστανους'' προς τι; Οταν τον εχεις να δουλευει σχεδον τζαμπα,δεν σε ενοχλει η ''λαθραια'' εισοδος! Ποσες ησαν οι υπογραφες των ''ανησυχουντων'' τελικα; 500 που ελεγαν ή 220;Οταν μια κοινωνια συμπεριφερεται με τετοιο φαρισαϊσμο,δεν εχει μελλον.

  13. Εσύ 12:01 πως το ξέρεις ότι θα φύγουν σε 6 μήνες? Να πάνε που? Στον Καναδά? Στις Μπαχάμες? Στις Βερμούδες? Έχεις εγγυήσεις ότι θα φύγουν? Τι εγγυήσεις? Σαν κι αυτές που μιλούσαν για φιλοξενία 150 γυναικόπαιδων και έφτασαν τους 400 μεταξύ των οποίων η συντριπτική μειοψηφία είναι τελικά τα γυναικόπαιδα? Να σου υπενθυμίσω στατιστικές της Ε.Ε. ότι το 80% (ογδόντα) των προσφύγων-μεταναστών είναι άνδρες μόνοι?

  14. Η συνθηκη του Δουβλινου ρε πανασχετε δεν επιτρεπει στο καθε κρατος να υποδεχεται οσους μεταναστες καταφθανουν και ουσιαστικα να παρακαλαει για περισσοτερους, οπως ο συριζα, αλλα για επιστροφη στην πρωτη χωρα οσων περασαν τα συνορα της ενωμενης Ευρωπης. Να σου υπενθυμισω παρενθετικα πανασχετε οτι η Τουρκια, που αποδεχτηκε την επιστροφη μεταναστων, ειχε δηλωσει οτι οι Ελληνες δεν μας στελνουν πισω και πολλους! Το Δουβλινο σου φταιει και για αυτο?

  15. Το ''Δουβλινο''κυριε ''σχετικε'',προβλεπει αναλογικη κατανομη -καταμερισμο .Υπαρχει σθενος για αρνηση επαναφορας απο τις ευρωπαϊκες χωρες; Εδω μιλαμε οτι θα μας τους γυρισουν πισω οι Ευρωπαιοι!Οι χωρες πρωτης γραμμης δεν ειναι αυτοματα υπευθυνες!Εσυ εισαι υπερ της επαναπροωθησης στον Ερντογαν; Δεν θα τους ξαναπερασει; Ποιος ελεγχει τους διακινητες,μηπως η ΜΙΤ;Την FRONTEX ποιος την εφερε; Το ΔΥΒΛΙΝΟ3 -2013- προβλεπει το κρατος υποδοχης να ειναι υπευθυνο για την αιτηση ασυλου ενος ατομου.

  16. Άσχετα με το Δουβλίνο3.Το Τουβλινο είναι γιατί αυτοί οι κακομοιροι,οι αναξιοπαθούντες,οι ταλαίπωροι πρόσφυγες η λαθρομετανάστες,δεν καταφεύγουν σε κράτη ομοθρησκα τους για βοήθεια, αλλά οοοοοολοι τους ζητουν να μετακινηθούν προς την Ευρώπη.

  17. Σωστός ο 3.51. Όσο για σένα 8.44, από που να αρχίσω και που να τελειώσω. Άλλα λόγια να αγαπιώμαστε είσαι. Τι ΜΙΤ και Φρόντεξ τσαμπουνάς? Τί θες να πεις με όλα αυτά? Γίνε λίγο πιο σαφής.

  18. μετακινουνται εκει που δεν υπαρχει πολεμος! ξερεις ποσοι ζουν στον λιβανο,στην ιορδανια ,στην τουρκια; εσυ,που θα στρεφοσουν αν κινδυνευες; ποσοι θα φυγουν απο την αφρικη τα επομενα χρονια λογω κλιματικης αλλαγης; που να πανε βρε οι δυσμοιροι;

  19. Αν δεν έχεις καταλάβει, τρείς γείτονές μας, τεντώνουν την τριχια 7.23.Αν κοπή η τριχιά τι θα κάνουν οι ταλαίπωροι;Και επαναλαμβάνω.Κατα Ασια μεριά,κατά Αμερική,κατά Ρωσία, γιατί δεν πηγαίνουν;Οι Ισλαμικές χώρες που δεν εχουν πολεμο γιατί δεν τους δεχονται;Όσο για την κληματικη αλλαγη,έχει όλος ο πλανήτης επιπτώσεις.

  20. επειδη στερεισθε βασικων γνωσεων,καλο ειναι να μελεττε τι λετε. μαθετε τι εστι φροντεξ κ' ποιος ειναι ο ρολος της στην φυλαξη συνορων.μαθετε ποιος της εδωσε ρολο. μαθετε πως γινεται η προωθηση των προσφυγων απο την τουρκια. μαθετε ποιος ειναι ο ρολος του τουρκικου κρατους. ετσι θα γινετε ''σχετικοι''.

  21. επειδη στερεισθε βασικων γνωσεων,καλο ειναι να μελεττε τι λετε. μαθετε τι εστι φροντεξ κ' ποιος ειναι ο ρολος της στην φυλαξη συνορων.μαθετε ποιος της εδωσε ρολο. μαθετε πως γινεται η προωθηση των προσφυγων απο την τουρκια. μαθετε ποιος ειναι ο ρολος του τουρκικου κρατους. ετσι θα γινετε ''σχετικοι''.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog