Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τρομοκρατικό χτύπημα με βόμβα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ – Εκρηξη τα ξημερώματα

- Advertisement -

Στόχος τρομοκρατών έγιναν τα ξημερώματα της Δευτέρας 17 Δεκεμβρίου οι εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ στο Νέα Φάληρο. Άγνωστοι τοποθέτησαν λίγο πριν τις 2.00 βόμβα και ακολούθησε έκρηξη….
Στόχος τρομοκρατών έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας το κτήριο όπου στεγάζονται οι εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, της εφημερίδας «Καθημερινή» και ναυτιλιακές εταιρείες του ομίλου Αλαφούζου, στο Νέα Φάληρο.

Άγνωστοι τοποθέτησαν πριν τις 2.00 βόμβα και πραγματοποίησαν δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στην ιστοσελίδα zougla.gr και στον ΑΝΤ1 δίνοντας χρονικό περιθώριο 45 λεπτά για την έκρηξη.

Το σημείο αποκλείστηκε από την Αστυνομία και ακολούθησε ισχυρή έκρηξη. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός περιείχε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης, η οποία προξένησε σημαντικές ζημιές στα τζάμια, μέχρι τον 6ο όροφο του κτιρίου, αλλά και ζημιές στους τοίχους στο εσωτερικό.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μέσα σε σακίδιο, το οποίο οι δράστες κρέμασαν στο κιγκλίδωμα του δρόμου, απέναντι από το κτίριο του ΣΚΑΪ και από την έκρηξη κόπηκε το μασίφ σίδερο, ενώ ξεκόλλησε και ένα κομμάτι τσιμέντου. Οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας εκφράζουν την άποψη ότι οι ζημιές θα ήταν ακόμα μεγαλύτερες, αλλά μεγάλο μέρος του ωστικού κύματος εκτονώθηκε προς το κενό, καθώς δεν υπήρχε σταθερό αντικείμενο από την άλλη πλευρά για να το στείλει όλο προς μια κατεύθυνση. Μέχρι στιγμής έχει συγκεντρωθεί υλικό από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχουν ακόμα στοιχεία που να βοηθούν στην αναγνώριση των δραστών. Οι κάμερες έχουν καταγράψει κάποια πράγματα, ωστόσο δεν υπάρχουν πρόσωπα που να αναγνωρίζονται.

Σύμφωνα με την Αστυνομία η βόμβα εξερράγη στις 2.40 το πρωί και προκάλεσε υλικές ζημιές στην πρόσοψη των εγκαταστάσεων του τηλεοπτικού σταθμού. Μάλιστα, έσπασαν τζάμια ακόμα και στον 5ο όροφο.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, από την πρώτη στιγμή ειδοποιήθηκαν να εγκαταλείψουν το κτήριο οι εργαζόμενοι και έτσι δεν σημειώθηκε τραυματισμός.

Στο σημείο βρίσκονται από την πρώτη στιγμή άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, οι οποίοι έχουν αναλάβει την έρευνα, όπως και άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Οι αστυνομικοί κάνουν ήδη τις πρώτες εκτιμήσεις για το ποια τρομοκρατική οργάνωση μπορεί να βρίσκεται πίσω από την επίθεση, ενώ δεν αποκλείεται οι τρομοκράτες να είναι οι ίδιοι με αυτούς που είχαν τοποθετήσει στις 13 Νοεμβρίου βόμβα στο σπίτι του Εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου στο Βύρωνα.

«Η Δημοκρατία δεν απειλείται» ήταν το μήνυμα που έστειλε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη, η οποία έσπευσε επί τόπου λίγο μετά την έκρηξη .

huffingtonpost.gr

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Eτσι απαντα ο συριζα στους αντιφρονουντες. Με ενοπλη παλη. Φως-φαναρι πλεον! Και οι δηλωσεις στελεχων του περι καταδικαστεας πραξης δεν ειναι τιποτε αλλο παρα σταχτη στα ματια των Ελληνων φορολογουμενων και της κοινης γνωμης. Σαμπως η πρωτη φορα ειναι?
    Ξυλοδαρμος του δημοσιογραφου, στο Σκαι τοτε ακομη, Μπογδανου και απολυση του αργοτερα με κυβερνητικο τηλεφωνημα καθοτι εναντιος των κυβερνητικων χειρισμων.
    Επιθεση με βαριοπουλες στο Πρωτο Θεμα, κατοπιν των αποκαλυψεων για δωρεαν νομικη καλυψη αναρχικων απο δικηγορους που συνεργαζονται με τον συριζα.
    Αποκαλυψεις Πανουση για επαφες Παναγιωτη Λαμπρου με τους Πυρηνες της Φωτιας.
    Αδειες στον Κοφουντινα και επιθυμια σε κατ'οικον περιορισμο του Σαββα Ξυρου και του αδελφου του.
    Οι ψηφοφοροι ας κοιμουνται τον υπνο του δικαιου, περιμενοντας την καταργηση του ΕΝΦΙΑ. Μη τυχον ομως και μπουν διαρρηκτες στο σπιτι τους οσο κοιμουνται και τους σιδερωσουν λιγο αποτομα για να πουν που κρυβουν τα λεφτα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog