Google Analytics

Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2019

Το Facebook «αναγνωρίζει» τη «Βόρεια Μακεδονία»
Το Facebook έχει αρχίσει να βγάζει στις τοποθεσίες του τη «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», ενώ μέχρι πρότινος αυτό που έδινε ήταν «Δημοκρατία της Μακεδονίας».(Π.Γ.Δ.Μ)


Όσο θα περνά ο καιρός και διεθνώς στο διαδίκτυο θα επικρατεί το «Βόρεια Μακεδονία», σε μηχανές αναζήτησης και μέσα κοινωνικά δικτύωσης, τόσο θα διαχωρίζεται από τη «Μακεδονία».

Μέχρι εχθές όποιος στον πλανήτη έκανε αναζήτηση στο διαδίκτυο με τη λέξη «Macedonia», του «έβγαζε» την ΠΓΔΜ, διότι τα Σκόπια είχαν «καταλάβει» την ονομασία της Μακεδονίας ως η μοναδική Μακεδονία στον κόσμο.

Αυτά μπορεί να μην τα αντιλαμβάνονται πόσο σημαντικά είναι άνθρωποι μη εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο, ή άλλοι που αρνούνται να τα κατανοήσουν, αλλά τα Σκόπια είχαν καταφέρει παγκοσμίως να είναι αυτά η μοναδική «Μακεδονία» και συνεχώς κέρδιζαν έδαφος μονοπωλώντας το όνομα της «Μακεδονίας» και κατοχυρώνοντάς το ως δικό τους.

Το επιχείρημα ότι «δεν έχει σημασία πώς τους λέει όλος ο κόσμος, αλλά εμείς πώς τους λέμε», ίσως να είχε κάποια λογική βάση πριν 30 χρόνια, όταν δεν υπήρχε διαδίκτυο.

Στη σημερινή πραγματικότητα -σε μια παγκοσμιότητα- έχει απόλυτη σημασία πώς τους λέει όλος ο κόσμος.

Όπως κι εμάς, ενώ το όνομα της χώρας μας είναι «Ελλάς» αλλά όλος ο κόσμος μας αποκαλεί «Γραικία» (Greece, Grecia κλπ) και αντί για Έλληνες μας αποκαλούν «Γραικούς».

Άρα, έχει σημασία πώς μας και τους αποκαλεί όλος ο κόσμος; Βεβαίως και έχει.

Μόνο όσοι ζουν στον μικρόκοσμό τους, βυθισμένοι στην εσωστρέφεια, αποκομμένοι από την πραγματικότητα δεν το καταλαβαίνουν.

Από εδώ και πέρα όποιος αναζητά στο διαδίκτυο «Macedonia» δεν θα του εμφανίζονται μπροστά του τα Σκόπια αλλά η Μακεδονία μας.

Τα Σκόπια θα έχουν ένα άλλο όνομα, το «North Macedonia» ή «Severna Makedonija».

Όπως και στις αναζητήσεις όταν γράφετε Ιρλανδία (Ireland) δεν βγάζει πρώτη τη «Βόρεια Ιρλανδία» (που ανήκει στο Ηνωμένο Βασίλειο).

Όσοι νομίζουν ότι δόθηκε κάποιο όνομα απλά δυσκολεύονται να δεχτούν, να κατανοήσουν ή να αντιληφθούν ότι το όνομα σκέτο «Μακεδονία» επί 27 χρόνια μας το είχαν πάρει και το πήραμε πίσω.

Βεβαίως όποιος δεν έχει βγει από το χωριό του, ή τη γειτονιά του, ή τον μικρόκοσμο της επαρχίας του, δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι είχαμε χάσει το όνομα.

Έχουν ευθύνες όσοι μας κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια; Βεβαίως.

Εάν όμως τώρα η ΠΓΔΜ δεν άλλαζε το όνομά της από «Μακεδονία» σε «Βόρεια Μακεδονία», θα έμενε η μοναδική «Μακεδονία» για όλο τον κόσμο.

Μπορεί κάποιοι αποκομμένοι από την πραγματικότητα να νόμιζαν ότι η Μακεδονία συνέχιζε να είναι ελληνική, όπως νομίζουν ότι η χώρα μας λέγεται παντού Ελλάς -ενώ παγκοσμίως μας αποκαλούν αλλιώς.

Είναι προφανώς οι ίδιοι που νομίζουν ότι τα Νέδερλαντς ονομάζονται «Ολλανδία», η Φρανς ονομάζεται «Γαλλία», η Σουίτζερλαντ ονομάζεται «Ελβετία», η Ντένμαρκ ονομάζεται «Δανία» και η Ντόιτσλαντ ονομάζεται «Γερμανία».

Στην εποχή της παγκοσμιότητας είναι εξωφρενικό και αυτοκτονικό να ζει κάποιος στον κόσμο του. Κι εάν το κάνει για τον εαυτό του μόνο, δικό του το κακό.

Να απαιτεί όμως και η εξωτερική πολιτική και οι διεθνείς σχέσεις της χώρας να είναι σύμφωνες με τον μικρόκοσμό του, αυτό είναι τραγικό και εθνοκτόνο.

Ήρθε η ώρα να ξυπνήσουμε στην πραγματικότητα.
πηγη

9 σχόλια :

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Βάση αυτού του άρθρου κ.α ήθελα να κάνω μια ερώτηση….
Και μιλώ για τους βαθιά Εθνικόφρονες δηλ. ανελ-ΝΔ-άκρα δεξιά-έως άκρα αριστερά….
Πως γίνετε οι εχθροί μας (Τούρκοι) …
Και για τους δικού τους γεωπολιτικούς λόγους οι (Ρώσοι)…
Δεν θέλουν αυτήν την συμφωνία…!?
Και εσείς οι σούπερ πατριώτες ευθυγραμμιζόσαστε με αυτούς!?
Και δεν ευθυγραμμιζόσαστε με τους νυν συμμάχους μας όπου την θέλουν πολύ αυτήν την συμφωνία…!?
Κοντολογίς οι Τούρκοι και οι Ρώσοι θέλουν το καλό μας…????
Αυτό και μόνο λέει πολλά …. Έτσι δεν είναι..?

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Εσύ έχεις σοβαρότατο πρόβλημα!! Οι Τούρκοι όχι μόνο θέλουν την συμφωνία, αλλά την πίεσαν και να γίνει. Σούπερ πατριώτες στην άκρα αριστερά; Δηλαδή οι συριζαίοι που ζητούν κατάργηση των παρελάσεων και πούλησαν την Μακεδονία (το όνομα της οποίας, σημειωτέον, ως Βόρεια Μακεδονία, το διεκδικούσαν οι Σκοπιανοί τα 10 τελευταία χρόνια, όπως βγήκε στην επιφάνεια) σε κάνει εσένα να πιστεύεις ότι είναι πατριώτες? Καλά, σανό τρως εσύ ή λιβαδίσιο χορταράκι; τα προβατάκια κάθε Πάσχα μας αφήνουν χρόνους. Ή μουλάρι είσαι εσύ ή πρόβατο με ανθρώπινη λαλιά! τέλος!

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Ωχ τι πεταξε το οσπριο στο 12'42! Πραγματι λεει πολλα για σενα...

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Αυτά είναι για σένα 3:56μ.μ
**Οι Ρώσοι είναι ενάντιοι στη Συμφωνία των Πρεσπών διότι εντάσσει τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία είναι επίσης ενάντια στην ίδια Συμφωνία διότι τα Σκόπια φεύγουν από εκείνη και περνάνε υπό την περιφερειακή ηγεσία της Ελλάδας.

Η Τουρκία δεν αποκτά ποτέ τη στρατιωτική βάση τεθωρακισμένων που ήθελε στα βόρεια σύνορά μας, ώστε να απειλεί τη Θεσσαλονίκη.

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Μίλησε κανείς για την Ρωσία? Καλά, αυτό για την Τουρκία που λες, είναι για πολλά γέλια. Τα Σκόπια υπό την αιγίδα και ηγεσία της ψωροκώσταινας? Τα Σκόπια που έχουν εδαφικές διεκδικήσεις στην Ελλάδα? Τα Σκόπια που έχουν υπερεθνικιστικά τραγούδια για κάθοδό τους στην Θεσσαλονίκη? Καλά σε σανατόριο έχεις κάνει και γράφεις τέτοιες ασυνατρησίες? Για Όνομα του Θεού!!!

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

3:56 ΥΓ Πολλές ζωοτροφές έχει το κρανίο σου...!
Έχει και λαθούρι..??

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Λαθούρι έχει γιατί λειτουργεί ως προστατευτικό από καρδιακά νοσήματα. Μπακαλιάρο σκορδαλιά και βολβούς δεν έχει.

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Πάρε και αυτό 3:5 μ.μ για να ηρεμήσεις:
https://www.tribune.gr/world/news/article/543012/o-erntogan-antitithetai-sti-symfonia-ton-prespon-giati-toy-chalaei-to-oneiro-gia-othomaniki-aytokratoria.html

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Κι εσύ αυτό για να μάθεις πόσο ψηλά φτάνουν οι άλλοι για πλάκα και πόσο χαμηλά έμεινες εσύ: http://tarodopakia.blogspot.com/2014/04/blog-post_7337.html

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το loutrakiblog.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια.

 
Powered by Blogger