Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑΙΣΧΟΣ: ΚΑΘΗΛΩΝΕΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΠΟΙΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ

- Advertisement -

ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ – Σήμερα έγινα αποδέκτης της φωτογραφίας αυτής που με πόνο ψυχής δημοσιεύω αλλά με έκανε να αισθανθώ ντροπή τόσο για τους Ταγούς της Εκκλησίας στην οποία ανήκω, αλλά και για τους οικείους αυτού του Ιεράρχη που εικονίζεται σ´αυτό το ελεεινό κατάντημα.

 

Στην αρχή μου φάνηκε ένα κακόγουστο αστείο.Σκέφτηκα ότι μπορεί να ήταν και φωτομοντάζ! Όταν όμως διαπίστωσα ότι πρόκειται περί αυθεντικής φωτογραφίας έννοιωσα αηδία για όλους όσους ευθύνονται για την σημερινή εικόνα αυτού του Ιεράρχη.

Ο Μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσόστομος, ένας από τους πλέον δυναμικούς, χαρισματούχους και προβεβλημένους Ιεράρχες της Εκκλησίας μας, από τον Επισκοπικό θρόνο που τον αξίωσε ο Θεός να ανέρχεται και να κοσμεί και από τις τιμές που αρμόζουν στο αρχιερατικό του αξίωμα να βρίσκεται τώρα ενώπιόν μας σε αυτή την οικτρή κατάσταση, αδύναμος, σχεδόν αποστεωμένος και ρακένδυτος, καρφωμένος κυριολεκτικά πάνω σε ένα αναπηρικό καροτσάκι, όπου το μαύρο ράσο του καλύπτει σαν κουβέρτα την γύμνια του ταλαιπωρημένου σώματός του!

Και το ακόμη πιο τραγικό : ξεκάλτσωτος και με ανοιχτές παντόφλες για να αναδεικνύουν επαρκώς τους ευρισκόμενους σε αθλία κατάσταση όνυχες των ποδιών του . Μόνο το ράσο που έχουν ρίξει πάνω του μαρτυρεί ότι το γεροντάκι αυτό μπορεί να είναι και ιερωμένος!

Αυτοί που έχουν την φροντίδα του πώς επιτρέπουν την αθλία αυτή εμφάνιση του Γέροντα Ιεράρχη και γιατί δεν είχαν πάρει τα μέτρα τους αλλά επέτρεψαν την φωτογράφισή του σε αυτή την κατάσταση;

Γιατί άφησαν να βγεί η φωτογραφία αυτή και να κυκλοφορήσει; Και σίγουρα το έργο αυτό όπως είχε πει κάποτε σε ανάλογη περίπτωση ο δημοσιογράφος Γεώργιο Πωπ (εκδότης της εφημερίδας Αθήναι) αυτό το έργο δεν το έπραξε «χειρ τις, αλλά… πους τις»

Γιατί μη μου πείτε ότι η φωτό αυτή ήλθε μόνο σε μένα! Όπως πληροφορούμαι έχει κάνει τον γύρο του κόσμου! Όλοι την έχουν δεί . Και ασφαλώς και ο Αρχιεπίσκοπος.Κάποιος ήθελε να γίνει αυτό και το τρόλαρε! Βάζει το μυαλό μου ποιοί ήθελαν να κυκλοφορήσει αυτή η φωτό αλλά τους αφήνω στην κρίση του Θεού. Εκείνος θα τους βάλει στη θέση τους.

Προσωπικά οφείλω να ομολογήσω ότι προβληματίστηκα πολύ για να τη δημοσιεύσω . Αλλά έννοιωσα πως έχω υποχρέωση να το πράξω, προκειμένου να αφυπνίσω κάποιες συνειδήσεις. Αλλά και για να συνειδητοποιήσει ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος ότι η εικόνα αυτή δεν συνάδει προς έναν εν ενεργεία Ιεράρχη της Εκκλησίας μας, μέλος της Ιεραρχίας επί της οποίας προεδρεύει.

Και διερωτώμαι:

Πού είναι οι υπεύθυνοι της Εκκλησίας μας; Πού είναι τα αρμόδια Συνοδικά όργανα για να σταματήσουν αυτό τον διασυρμό;

Γιατί η Σύνοδος αφήνει τον άλλοτε ισχυρό και κραταιό Ιεράρχη Περιστερίου να εξευτελίζεται με αυτό τον οικτρό και οδυνηρό τρόπο και να κηλιδώνεται η υστεροφημία του; Δεν θέλετε να τον… «παραιτήσετε»;Σεβαστό, αφού φαίνεται πως υπάρχουν δεσμεύσεις που δεν γνωρίζουμε. Γιατί τότε δεν αναλαμβάνετε να του παρασχεθεί σωστή φροντίδα και να έχει μία αξιοπρεπή περίθαλψη;

Πού είναι οι κατά σάρκα συγγενείς του; Οι πληροφοριές λένε ότι τους αποκατέστησε όλους πλουσιοπάροχα … τώρα αυτοί γιατί αδιαφορούν;

Τους ευχαριστεί να βλέπουν τον άνθρωπό τους για τον οποίο καμάρωναν μέχρι πρότινος, σε αυτό το κατάντημα; Η κατάσταση είναι τραγική.
Το έργο- όραμα του Μακαριστού

Χριστοδούλου να δημιουργήσει Οίκο Ευγηρίας Αρχιερέων έμεινε μόνον στα σχέδια! Δεν το προχώρησαν! Κρίμα!

Αν αυτό το έργο είχε ολοκληρωθεί και λειτουργούσε σήμερα σωστά πολλά από αυτά που ζούμε θα ήταν διαφορετικά και δεν θα ρεζιλεύονταν Ιεράρχες εις τας δυσμάς του βίου τους! Γιατί όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουμε ότι η περίπτωση Περιστερίου δεν είναι η μοναδική περίπτωση!

Ο Θεός να μην επιτρέψει ουδείς άλλος Ιεράρχης της Εκκλησίας μας να έχει αυτό το τέλος.
Χριστιανά, τα τέλη της ζωής ημών, ανώδυνα, ανεπαίσχυντα και ειρηνικά.

exapsalmos

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog