Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Φρένο βάζει η Κομισιόν στις 120 δόσεις- «Κανονικά» θα προχωρήσουν λέει το υπουργείο Εργασίας

- Advertisement -

Καθησυχαστικό προσπαθεί να εμφανιστεί το υπουργείο Εργασίας μετά την δημοσιοποίηση της έκθεσης της Κομισιόν η οποία ζητά από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Η έκθεση της Κομισιόν αναφέρεται ρητά στην δέσμευση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει άμεσα στην ρύθμιση των 120 δόσεων σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία προτού παρουσιαστούν αναλυτικά στοιχεία για τις επιπτώσεις μίας τέτοιας κίνησης.

Στην έκθεση αναφέρεται ότι η κυβέρνηση έχει ενημερώσει τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ότι δεν σκοπεύει στο προσεχές μέλλον να αναθεωρήσει το σχήμα των δόσεων για τις οφειλές φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, καθώς χρειάζεται ακόμη να εξεταστούν τεχνικά και άλλα ζητήματα.

«Είναι σημαντικό να αποφευχθούν κίνδυνοι για τα δημόσια έσοδα και να διασφαλιστεί η κουλτούρα πληρωμής των οφειλών» υπογραμμίζει η Κομισιόν.

Η αναφορά αυτή φαίνεται να επιβεβαιώνει τις πληροφορίες, που θέλουν τους θεσμούς να είναι αρνητικοί σε μια νέα οριζόντια ρύθμιση 120 δόσεων για οφειλές προς την εφορία.

Ωστόσο, πηγές του υπουργείου Εργασίας αναφέρουν ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων προς τα ασφαλιστικά Ταμεία θα προχωρήσει κανονικά, στο πλαίσιο που έχει ήδη περιγραφεί σημειώνοντας ότι χρειάζεται λίγος χρόνος ακόμη για τις τεχνικές λεπτομέρειες.

Οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν ότι η ρύθμιση δεν θα επηρεάσει αρνητικά την κουλτούρα πληρωμών και πως αυτό έχει γίνει γνωστό και στους θεσμούς. Όπως αναφέρουν, οι παρατηρήσεις τους κάθε φορά που επίκειται μία ρύθμιση είναι πάντα αυτού του τύπου.

Για το θέμα της αύξησης του κατώτατου μισθού, το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει ότι η αύξησή του ενισχύει το εισόδημα των εργαζομένων, γεγονός που θα τονώσει την εσωτερική ζήτηση και την κατανάλωση και θα ενισχύσει τη θετική δυναμική της οικονομίας και της απασχόλησης.

 

Πηγή: lifo.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog