Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Επιμελητήριο Αρκαδίας: Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για την Οικονομία, Εμπόριο, Επενδύσεις, Επιχειρηματικές Συνεργασίες

- Advertisement -

Οι προοπτικές και πρακτικές συνεργασίας με τη ρωσική αγορά συζητήθηκαν στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Ελληνορωσικός Σύνδεσμος Φιλίας & Συνεργασίας με τα Επιμελητήρια Αργολίδος, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας το Σάββατο 9 Μαρτίου στο ξενοδοχείο ELITE στην Καλαμάτα.

Η ημερίδα περιελάμβανε ομιλίες από διπλωμάτες, επιφανείς επιστήμονες και καταξιωμένους επιχειρηματίες που αναφέρθηκαν στα μυστικά των επιτυχημένων εξαγωγών στη Ρωσία και στην προοπτική των οικονομικών, τουριστικών και πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας.

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας εκπροσώπησαν: ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Τρουπής, ο Γενικός Γραμματέας κ. Βασίλης Αθανασιάδης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Μεταποίησης κ. Δημήτρης Πετρόπουλος και ο αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Υπηρεσιών κ. Ανδρέας Σύριος.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τα θέματα της εκδήλωσης επιχειρηματίες – μέλη του Επιμελητηρίου Αρκαδίας από διάφορους κλάδους.
Μεταξύ των εισηγήσεων, σχετικά με τον τουριστικό κλάδο, ο σύμβουλος της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βασίλι Γκαβρίλοφ ανέφερε ότι οι σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο, χωρίς να παραλείψει να τονίσει ότι 856.000 Ρώσοι επισκέφθηκαν την Ελλάδα το 2017 -τόσοι ήταν και το 2018- κι επεσήμανε ότι αναπτύσσεται ο προσκυνηματικός τουρισμός, ενώ 450 Ρώσοι αγόρασαν ακίνητα στην Ελλάδα και μένουν ή επισκέπτονται τη χώρα μας. Στη διάρκεια της εισήγησής του παρατήρησε πως πρέπει να δοθεί περισσότερη έμφαση στην εμπορική συνεργασία – εξαγωγές καθώς το καταναλωτικό κοινό της Ρωσίας δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα ελληνικά αγροδιατροφικά προϊόντα.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν και οι τοποθετήσεις των ίδιων των συμμετεχόντων – επιχειρηματιών κατά τη διάρκεια της ημερίδας απ΄ όπου εξήχθησαν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα και ακούστηκαν αρκετές ενδιαφέρουσες προτάσεις.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog