Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Σε 15 μέρες η νέα υφ. Μακεδονίας-Θράκης μοίρασε 240.000 ευρώ!

- Advertisement -

Λεφτά υπάρχουν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και όπως και η προηγούμενη υφυπουργός (Κατερίνα Νοτοπούλου), έτσι και η τελευταία επιλογή του Αλέξη Τσίπρα, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, πρώην διευθύντρια στο γραφείο Τζανακόπουλου, προσχώρησε σε μπαράζ αποφάσεων, με τις οποίες μοιράζονται 203.000 ευρώ, σε φίλους και ημετέρους.

Ενδεικτικό είναι πως μόλις σε μία ημέρα η κυρία Ελευθερία Χατζηγεωργίου υπέγραψε υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες δίνει 203.000 ευρώ σε πολιτιστικούς συλλόγους, φορείς και… φωτοτυπίες.

Συγκεκριμένα στις πέντε αποφάσεις που αναρτήθηκαν στη Διαύγεια προβλέπεται, όπως σημειώνει ο Ελεύθερος Τύπος, τα χρήματα να δοθούν μεταξύ άλλων σε πολιτιστικούς συλλόγους για διοργάνωση πολιτιστικής δράσης, για την προστασία και προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου, στο Thessaloniki Pride, στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, σε σύμπραξη δύο εταιρειών της διοργάνωσης Διαβαλκανικού forum με συμμετοχή κυβερνητικών αξιωματούχων από τα Σκόπια, αλλά και σε φωτοτυπίες για το γραφείο του νομικού συμβούλου του υφυπουργείου.

Αναλυτικά όλες οι αποφάσεις που δημοσιεύθηκαν στη Διαύγεια

Η απάντηση του ΥΜΑΘ: Η προσπάθεια σπίλωσης και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας θα πέσει στο κενό

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης κάνει λόγο για «προσπάθεια σπίλωσης και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας» και επιχειρεί να εξηγήσει τους λόγους που δόθηκαν τα ποσά.

Η ανακοίνωση του ΥΜΑΘ:

«Σχετικά με το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος περί “μοιρασιάς” δημοσίου χρήματος από το ΥΜΑΘ

Σχετικά με το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος”, θα συστήναμε στους αρχικούς συντάκτες και σε όσους το αναπαράγουν, προσπαθώντας να δημιουργήσουν εσφαλμένες εντυπώσεις, να αξιοποιούν καλύτερα το εργαλείο της “Διαύγειας” και να ξοδεύουν περισσότερο χρόνο για την ανάγνωση των αποφάσεων.

Συγκεκριμένα:

Άνθρακας λοιπόν ο θησαυρός. Ούτε «μοιρασιά», ούτε «σπατάλη», ούτε «εύνοια ημετέρων», όπως γινόταν κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση στο παρελθόν, όταν κυβερνούσαν τα κόμματα που έριξαν τη χώρα στη δίνη της κρίσης και των μνημονίων. Όπως ήδη έχουμε τονίσει, στο ΥΜΑΘ διασφαλίζουμε τη διαφάνεια και μεριμνούμε για την ισότιμη πρόσβαση όλων στη χρηματοδότηση. Όσοι και όσες νοσταλγούν το ΥΜΑΘ ως πολιτικό μαγαζί εξυπηρετήσεων θα μείνουν με τις αναμνήσεις και η προσπάθεια σπίλωσης και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας θα πέσει στο κενό».

iefimerida.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog