Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Απίστευτο: Τον κατάπιε φάλαινα και επέζησε χωρίς να τραυματιστεί!

- Advertisement -

Συγκλονίζει η ιστορία του άνδρα που κατάφερε να δραπετεύσει από το στόμα φάλαινας… που τον πέρασε για ψάρι.

Ο 51χρονος Ράινερ Σκιμπφ, από την Νότια Αφρική, είχε ξεκινήσει με ομάδα δυτών με αποστολή την καταγραφή του κυνηγιού της σαρδέλας. Ο Σκιμπφ και η ομάδα του, που είχαν χωριστεί σε δύο υποομάδες, κατέγραφαν ένα φυσικό γεγονός που συμβαίνει όταν πιγκουίνοι, φώκιες, δελφίνια, φάλαινες και καρχαρίες συγκεντρώνονται για να «πιάσουν» μεγάλες ποσότητες ψαριών.

Η ομάδα βρισκόταν περίπου 25 ναυτικά μίλια από την ακτή, έξω από το λιμάνι Elizabeth Harbor, όταν ο Σκιμπφ βρέθηκε να παλεύει για τη ζωή του, καθώς μπήκε στο εσωτερικό του στόματος του πελώριου κήτους.

Περιγράφοντας το περιστατικό στο Barcroft TV ο 51χρονος ανέφερε ότι προσπαθούσε να καταγράψει έναν καρχαρία που περνούσε από δίχτυ, όταν ξαφνικά τα πάντα γύρω του σκοτείνιασαν και ένιωσε τη φάλαινα να τον αρπάζει.

«Ένιωσα την πίεση στο ισχίο μου, αλλά δεν υπάρχει χρόνος για φόβο σε μια τέτοια περίπτωση. Πρέπει να χρησιμοποιείς το ένστικτό σου.  Τίποτα δεν μπορεί να σε προετοιμάσει για ένα τέτοιο γεγονός – να καταλήξεις μέσα σε μια φάλαινα. Είναι μόνο το ένστικτο της επιβίωσης. Κρατούσα την αναπνοή μου επειδή σκέφτηκα ότι θα βουτούσε πιο βαθιά και θα με άφηνε σε μεγαλύτερο βάθος στον ωκεανό», είπε

https://youtu.be/ChcEb6mlEUo

Όσο ο δύτης βρισκόταν στο εσωτερικό της φάλαινας, ο συνάδερφός του και φωτογράφος Χέινζ Τόπερτσερ, κρατούσε την κάμερα εστιασμένη στον Σκιμπφ και παρακολουθούσε με τρόπο από το σκάφος της ομάδας.

Αργότερα περιέγραψε πως είδε τα δελφίνια να βγαίνουν από το νερό και ένα λευκό σύννεφο από την κορυφή της φάλαινας, την ώρα που κατάπινε τον συνάδερφό του.

Ευτυχώς όμως, η «έφτυσε» τον Σκιμπφ, ο 51χρονς ο ο οποίος κολύμπησε και ανέβηκε στο σκάφος του, χωρίς να φέρει τραύματα.

Ο συγκεκριμένος τύπος φαλαινών  φτάνει σε μήκος τα 12 με 19 μέτρα και εντοπίζονται κυρίως στον Ατλαντικό, τον Ινδικό και τον Ειρηνικό ωκεανό, ενώ βουτούν μέχρι και τα 300 μέτρα βάθος.

 

Πηγή: in.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog