Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Οι καραγκιόζηδες έχουν καταλάβει που ζουν;

- Advertisement -

Την ώρα που η Κυβέρνηση κομπάζει ότι μπορεί να δανείζεται στις αγορές, το χρέος της χώρας καλπάζει προς τα πάνω και κάθε νέος της χρωστάει 35.000 ευρώ!

Μα καλά τόσο βαθειά είναι η περιφρόνησή τους προς τη νοημοσύνη μας; Και ο άλλος που δέχεται να τον φτύνουν δεν αισθάνεται τίποτε;

Του Αθ. Χ. Παπανδρόπουλου

Τόση αγκύλωση έχει πάθει το μυαλό του; Όσο για κοτζάμ καθηγητή που μας λέει ότι «ο Τσίπρας πιάνει πουλιά στον αέρα», είναι τόσο αφελής ή έπεσε στην παγίδα όλων αυτών που τέσσερα χρόνια τώρα διαδίδουν αυτό το καλαμπούρι; Ποιά πουλιά μπορεί να πιάνει στον αέρα ένας απόφοιτος του Πολυτεχνείου που λεει οτι κάνει στροφές…. 360ο μοιρών;

Δυστυχώς, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική και το δράμα αυτής της χώρας, η οποία πάσχει από σοβαρό έλλειμμα συλλογικής ευφυΐας, είναι ότι επιτήδειοι καιροσκόποι και άλλοι θεατρίνοι της πολιτικής μπορούν να κοροϊδεύουν κατά το δοκούν κάποιους που αυτοί θεωρούνται ως μέλη του «πιο έξυπνου λαού στον κόσμο».

Πλην όμως λόγω αυτής της ανώτερης ευφυΐας, απαξιούν να καταλάβουν απλά προβλήματα. Δεν αντιλαμβάνονται έτσι ότι την ώρα που ο πρωθυπουργός κομπάζει γιατί βγήκε για δανεικά στις αγορές, ο «πιο έξυπνος λαός του κόσμου» εντελώς κυνικά και άκριτα, κλέβει τα παιδιά του.

Όπως γράφει και ο Ανέστης Ντόκας στο Reporter.gr, τα έχουν φορτώσει με 320 δισ. ευρώ βάρη για τα επόμενα 60 χρόνια της ζωής τους, την ώρα που βρίσκονται στην παιδική ή εφηβική ηλικία.

Ακόμα χειρότερα, λόγω υπερβολικής ευφυΐας των γονιών τους, οι σημερινοί άγουροι νέοι, δεκάχρονοι, δεκαπεντάχρονοι ακόμη, δεν γνωρίζουν ποιο επάγγελμα θ’ ακολουθήσουν όταν η 4η βιομηχανική επανάσταση αναφέρει ότι θ’ αλλάξουν 6 διαφορετικούς εργοδότες στην επαγγελματική τους καριέρα. Θα κουβαλούν, ακόμη δεν εισήλθαν στην ζωή του ενήλικα,, ένα μέσο κόστος χρέους πάνω από 35.000 ευρώ μόνο για το δημόσιο χρέος.

Ως γνωστόν ομως υπάρχει και το ιδιωτικό. Γιατί κανένας πολιτικός ή κόμμα δεν αναφέρεται στο μέλλον αυτής της γενιάς που θα τη συνοδεύουν πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι και το 2062;

Γιατί δεν καταθέτουν λύσεις για τη σημερινή νεολαία της χώρας; Τόσο πολύ είναι αρρωστημένοι για τη καρέκλα σ’ αυτή τη χώρα και για να τακτοποιηθούν οι φίλοι και συγγενείς;

Και από την άποψη αυτή, είναι ανατριχιαστικά αλλά και αποκαλυπτικά όσα κατήγγειλε σε δημόσια συζήτηση για την παρακμή της χώρας ο πρώην βουλευτής Επικράτειας κ.Παναγιώτης Καρκατσούλης.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο άνθρωπος που διδάσκει στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, κατήγγειλε …απίθανες. προσλήψεις στο Δημόσιο, οι οποίες δεν καταγράφονται πουθενά και πρέπει να πλησιάζουν τις 150.000 άτομα.

Μ’ άλλα λόγια, ο Τσίπρας και η παρέα του, γνωρίζοντας ποιους κυβερνούν, όχι μόνον κλέβουν τα παιδιά μας, αλλά …μέσω. της υπερφορολόγησης προετοιμάζουν και τους είλωτες του αύριο.

Διότι όταν 4 εκατομμύρια Έλληνες χρωστάνε 180 δις. ευρώ στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία το παιχνίδι έχει τελειώσει (thegameisover, θα έλεγε ο μακαρίτης Τζών Γουέιν.{

Κάθε νοικοκυριό είναι όμηρος του κράτους και η επιβίωση του εξαρτάται απο τις δόσεις ανάσας, που θα του δίνουν οι αφέντες του.

Αυτή είναι η αδρή και ωμή πραγματικότητα και όλα τα υπόλοιπα συνιστούν… άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε.

lykavitos.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog