Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Μακεδόνες στην εθνικότητα οι Σκοπιανοί και Μακεδονική η γλώσσα τους, λέει το Συμβούλιο Ευρώπης!

- Advertisement -

Με επίσημο έγγραφο της, προς όλα τα στελέχη του Συμβουλίου της Ευρώπης αλλά και τις Μόνιμες Αντιπροσωπείες των κρατών μελών του Οργανισμού (και της Ελλάδος συμπεριλαμβανομένης), η διεύθυνση Πολιτικών υποθέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης διευκρινίζει ότι:

Το επίσημο όνομα της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας είναι από τις 12 Φεβρουαρίου 2019 «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας». Το Συμβούλιο της Ευρώπης θα κάνει χρήση της σύντομης γραφής «Βόρεια Μακεδονία» .

Η εθνικότητα (υπηκοότητα) των κατοίκων είναι Μακεδονική (πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας).

Η επίσημη γλώσσα είναι η Μακεδονική.

Και συνεχίζει το έγγραφο, καταφέρνοντας βαρύ πλήγμα στον ….Μπαμπινιώτη και σ’ όσους προσπαθούν να κατοχυρώσουν την ονομασία Μακεδονικός στα ελληνικά προϊόντα ότι:

*Για τις δραστηριότητες της χώρας μπορεί να χρησιμοποιείται  ο όρος Μακεδονικός (για παράδειγμα: Μακεδονική Οικονομία ή Μακεδονική Τέχνη). Δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται άλλη επίθετη αναφορά συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Μακεδονικής Οικονομίας ή της Βόρειας Μακεδονικής Τέχνης).

*Η επίσημη ονομασία του κράτους, των επίσημων οργάνων του, αλλά κι άλλων δημόσιων φορέων καθώς και των ιδιωτικών οντοτήτων και παραγόντων που συνδέονται με το Κράτος, θεσπίζεται από το νόμο και θα απολαμβάνουν οικονομικής υποστήριξης από το Κράτος για δραστηριότητες τους στο εξωτερικό εφόσον η ονομασία είναι σύμφωνη με την επίσημη του ονομασία του Κράτους ή τη σύντομη αναγραφή αυτής.

Για παράδειγμα «Υπουργείο Δικαιοσύνης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» ή «Υπουργείο Δικαιοσύνης της Βόρειας Μακεδονίας». Σημειώστε ότι σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί άλλη επίθετη αναφορά, συμπεριλαμβανομένης του «Βόρειο Μακεδονικός» ή «Μακεδονικός» (για παράδειγμα Βόρειο Μακεδονικό Υπουργείο Δικαιοσύνης ή Μακεδονικό Υπουργείο Δικαιοσύνης).

Η χρήση άλλων επιθέτων δεν έχει θεσπιστεί από το Νόμο και για το λόγο αυτό ιδιωτικές οντότητες και φορείς, που δεν σχετίζονται με το Κράτος και τους δημόσιους οργανισμούς, δεν θα χαίρουν οικονομικής υποστήριξης από το Κράτος για δραστηριότητες στο εξωτερικό που μπορεί να είναι Μακεδονικές.

Αναμένονται (?) οξύτατες διαμαρτυρίες από το ελληνικό ΥΠΕΞ, την ελληνική πρεσβεία στο Στρασβούργο, τους έλληνες βουλευτές-μέλη της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και ειδικά από την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, που έχει θέσει επισήμως την υποψηφιότητα της για Γενική Γραμματέας του Συμβουλίου Ευρώπης.

*Εννοείται ότι το επίσημο έγγραφο βρίσκεται στην κατοχή μας και δεν κοινοποιείται δημοσίως για ευνόητους λόγους.

Ανταπόκριση από Στρασβούργο – Νίκος Ρούσσης

 

Πηγή: zougla.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog