Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Την αποδόμησε ο Γιώργος Γκιώνης

- Advertisement -

Μετά τις  ανακοινώσεις της Μαρίας Πρωτοπαππά ενάντια στον άνθρωπο που την εμπιστεύθηκε επί τόσα χρόνια, έχοντάς την, ως δεξί του χέρι , Αντιδήμαρχο των Οικονομικών και Αντιδήμαρχο Αντ’ αυτού,Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο Επιτροπών,  ο Γιώργος Γκιώνης απάντησε σε όλα όσα του καταλογίζει ..

Η Μαρία Πρωτοπαππά πορεύτηκε μαζί του για 10 σχεδόν ολόκληρα χρόνια….Τα χρόνια για τα οποία τον κατηγορεί. Χέρι-χέρι ήταν η Μαρία Πρωτοπαππά με το Γιώργο Γκιώνη. Σήμερα είναι η μεγαλύτερη πολέμιά του. …..

Διαβάστε αναλυτικά τι είπε ο Δήμαρχος στο δημοτικό Συμβούλιο 

 

Κύριε πρόεδρε πριν από μερικές ημέρες,
πραγματοποιήθηκε μια προεκλογική συγκέντρωση υποψηφίας δημάρχου. Πρόκειται για την συγκέντρωση της κυρίας Πρωτοπαππά Μαρίαςη οποία, όπως δήλωσε η ίδια έκανε τις προγραμματικές της δηλώσεις.

Άκουσα με πολύ προσοχή την ομιλία της κυρίας Πρωτοπαππά και στο τέλος αναρωτήθηκα εάν πρόκειται για ένα νέο πρόσωπο της πολιτικής σκηνής που ξεκινάει να διεκδικήσει τον δήμο, ή εάν πρόκειται για την κυρία Πρωτοπαππά ,που κάθεται στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου από το 2002.

Αναρωτήθηκα εάν είναι το ίδιο πρόσωπο που θήτευσε πρόεδρος της τότε Όμηρος, στο Πνευματικό μας κέντρο, την πρώτη διετία επί δημαρχίας του κυρίου Παύλου, ο οποίος την τίμησε και της εμπιστεύτηκε τον πολιτισμό του δήμου, και ο οποίος στη συνέχεια την τίμησε και πάλι ,με το αξίωμα της αντιδημάρχου καθαριότητος για την επόμενη διετία. Αναρωτήθηκα εάν είναι ο ίδιος άνθρωπος, που το 2010 μπήκε στον δικό μας συνδυασμό , αποχωρώντας από τον συνδυασμό του κυρίου Παύλου.

Και αυτό, για να προλάβω κάθε κακοπροαίρετη σκέψη, δεν το αναφέρω ως μομφή. Ίσα-ίσα. Πιάνω το κουβάρι από την αρχή, για να μπορέσω να καταλάβω.

Αναρωτήθηκα λοιπόν εάν είναι το ίδιο πρόσωπο που μέχρι πριν από δύο μήνες και επί τέσσερα συναπτά έτη, του είχα εμπιστευθεί το υπέρτατο αξίωμα της αναπληρώτριας δημάρχου. Δύο δήμαρχοι λοιπόν, με τους οποίους συνεργάστηκε η κυρία Πρωτοπαππά, ο κύριος Παύλου και εγώ προσωπικά, την τιμήσαμε με τα γαλόνια της αντιδημαρχίας. Ακούγοντας λοιπόν την ομιλία της κυρίας Πρωτοπαππά προσπάθησα να καταλάβω εάν πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο .Και θα γίνω αμέσως πιο σαφής για να μην παρεξηγηθώ. Η φιλοδοξία για προσωπική άνοδο, σε κάθε τομέα της ζωής είναι σεβαστή, και την δικαιούται κάθε άνθρωπος. Στη πολιτική φιλοδοξία για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, δεν είναι όλα αγγελικά πλασμένα. Πρόκειται σίγουρα για ένα χώρο δύσκολο.
Υπάρχουν όμως και κάποια όρια. Όρια στις προσβολές , στη λάσπη, στις προσωπικές επιθέσεις, στην αχαριστία, στη κακεντρέχεια, αλλά κυρίως, υπάρχει όριο στο « ο θάνατός σου η ζωή μου» και αναφέρομαι πάντα στη πολιτική ζωή και στο πολιτικό θάνατο. Για να επανέλθω όμως στην αρχική μου σκέψη, θα επαναλάβω ότι αναρωτήθηκα, εάν πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο.

Διότι εάν πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο, τότε θα ήθελα να ρωτήσω γιατί καθυστέρησε 17 χρόνια ολόκληρα η κυρία Πρωτοπαππά. Πως μπόρεσε και ανέχτηκε όλη αυτή την διαφθορά, όλη αυτή την καταχνιά, την αραχνιασμένη μιζέρια , Την ντροπή και τον εξευτελισμό; Δικές της οι λέξεις, δικές της οι εκφράσεις στις προγραμματικές της δηλώσεις.

Πως γίνεται να χρησιμοποιεί στην ομιλία της δεκάδες φορές τις λέξεις ΝΕΟΣ, ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ, ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ κι όλα αυτά τα τετριμμένα και τα χιλιοειπωμένα όταν η ίδια κάθεται σε αυτά εδώ τα έδρανα 12 ολόκληρα χρόνια;
Δεν βρέθηκε ούτε ένας άνθρωπος να την συμβουλεύσει ότι το μόνο που έκανε με αυτά τα λόγια ήταν να εκτεθεί ανεπανόρθωτα;
Τι το πιο απλό , τι το πιο θεμιτό να διεκδικήσει την δημαρχεία; Δικαίωμα δημοκρατικό του καθενός με την βούλα. Όχι όμως με ύβρεις , με λάσπη, με απαξίωση, με σαρωτικό τρόπο, σε συναδέλφους , σε δημάρχους, αλλά και στους ίδιους τους πολίτες. Αυτό δεν είναι ούτε καινούργια συμπεριφορά, ούτε νέα πορεία, ούτε πολιτικός πολιτισμός, ούτε σεβασμός προς τον ψηφοφόρο.
Και θα είμαι σαφής κύριε πρόεδρε, διότι δεν έχω μάθει να μασάω ούτε τα λόγια μου, ούτε να κρύβομαι.
Η κυρία Πρωτοπαππά λοιπόν κύριε πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδερφοι, αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες ,αναφέρθηκε στην ομιλία της, στην έκπτωση μου το 2005. Και αναφέρθηκε επίσης στα τότε χρέη μου προς το δημόσιο. Έκανε όμως ένα τραγικό λάθος με αυτή την αναφορά της.
Όχι γιατί το επανέφερε. Όχι.
Εγώ ζήτησα τότε δημόσια συγγνώμη για το λάθος μου. Εκείνη όμως με την αναφορά της αυτή, δεν σεβάστηκε τη λαϊκή ετυμηγορία με την οποία το 2006 ο λαός με εμπιστεύτηκε και με έκανε δήμαρχο του με ποσοστό 57%.Αυτό δεν είναι ούτε το νέο, ούτε το καινούργιο κύριε πρόεδρε που θέλει να φέρει η κυρία Πρωτοπαππά.
Αυτό είναι απλά λυπηρό. Κακεντρεχές. Θλιβερό. Οπισθοδρομικό και καθόλου ελπιδοφόρο.
Περίμενα λοιπόν, να ακούσω τις νέες προγραμματικές δηλώσεις. Περίμενα να ακούσω τον δικό της προσωπικό απολογισμό. Το προσωπικό της έργο. Ως πρόεδρος του πολιτισμού και ως αντιδήμαρχος. Περίμενα να ακούσω, να απαριθμήσει στου δημότες, τα έργα των ημερών της, στις δύο αντιδημαρχίες της που έφερναν την δική της υπογραφή .Και δεν μιλάω για τα έργα του συνδυασμού που ανήκε. Μιλώ για τα δικά της έργα. Την δική της έμπνευση. Το δικό της όραμα. Να ακούσω έστω και ένα έργο με το οποίο συνέδεσε το όνομά της, και να ακούσω να το χρησιμοποιήσει, ως απόδειξη των ικανοτήτων της, για να ζητήσει την εμπιστοσύνη των δημοτών. Και αυτό διότι απλά δεν είναι καινούργια σε τούτα εδώ τα έδρανα. Δώδεκα χρόνια ολόκληρα της δόθηκε η ευκαιρία από εξέχουσες θέσεις να παράξει έργο. Τίποτα. Καμμία αναφορά. Κενό. Απόλυτο κενό. Μόνο ύβρεις και προσβολές.

Μίλησε για εκχώρηση του πολιτισμού και του αθλητισμού όταν δεν συνέδεσε τη θητεία της ούτε με μια πολιτιστική εκδήλωση. Δεν θα μπω στον πειρασμό να την ρωτήσω να μας καταθέσει έστω και με λίγες γραμμές τι πετύχαμε αυτά τα χρόνια στο πολιτισμό και στο αθλητισμό.
Δεν θα μπω στον πειρασμό να την ρωτήσω να μας πει ποιες ήταν οι προτάσεις της και η συμμετοχή της σαν αντιδήμαρχος οικονομικών όταν προϋπολογίζανε οι συνάδελφοί της αρμόδιοι αντιδήμαρχοι τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.
Γνωρίζει για τη δημιουργία του Λουτράκι Φέστιβαλ; Για την συνένωση, και την συνεργασία όλων των φορέων, όλων των συλλόγων;
Αν ερωτηθεί γνωρίζει να απαντήσει ως πρώην αντιδήμαρχος οικονομικών και να μας δώσει μία εικόνα για τα οφέλη του δήμου και των δημοτών από τα συνεχή αθλητικά γεγονότα που γίνονται στον δήμο μας;
Γνωρίζει να μας πει πως κατάφερε ο δήμος Να γίνει σημείο αναφοράς αθλητικών γεγονότων και πολιτισμού;
Προσέβαλλε και απαξίωσε το έργο και την προσπάθεια των παιδιών της Φιλαρμονικής, που παράγουν πολιτισμό, προσέβαλε και απαξίωσε κάθε συλλογική πρωτοβουλία από τους ανθρώπους του πολιτισμού, της προσφοράς και του εθελοντισμού. Πως θα μπορούσε όμως να έχει άποψη όταν ήταν παντελώς απούσα;
Την άκουσα επίσης να μιλάει για τους απλήρωτους εργαζόμενους του σπα, για κατασχέσεις και για τα προβλήματα του Καζίνο Όταν η ίδια σε από αυτά εδώ τα έδρανα φώναζε:
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΟΛΑ.

Αυτός είναι λοιπόν ο αγώνας της; Η αγωνία της για τους εργαζόμενους;
Για τα προβλήματα του τόπου; Έτσι θα τα λύσει όλα; Με λουκέτο; Άκουσα τη δημαγωγία της για τον προαστιακό.
Ναι , περάσαμε στάδια, προβληματισμούς, αντιρρήσεις, κόντρες. Είμαστε εδώ όμως παλεύουμε και ο προαστιακός βρίσκεται ήδη στον δήμο μας

Ακουσα τη δημαγωγία της κ. Πρωτοπαππά για τον προαστιακό. Ναι περάσαμε στάδια. Εγώ ήμουν ο πρώτος που έκανε τη μελέτη με την εταιρεία ΟN Track to 2007 για να μπει ο προαστιακός στο Λουτράκι. Ποιος άλλος την είχε κάνει; Oντως περάσαμε στάδια, προβληματισμούς, αντιρρήσεις και κόντρες. Είμαστε εδώ όμως και παλεύουμε….

Τις επόμενες μέρες, τουλάχιστον κατά την υπόσχεσή τους, θα έρθουν στο Λουτράκι οι κύριοι Βούρδας και Δέδες, οι Γενικοί Γραμματείς, για την υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία, μέσα στο Δημαρχείο

Σε κάθε καινούργιο υπάρχει ο λόγος και ο αντίλογος. Σε κάθε καινούργιο εξετάζεις τα συν και τα πλην. Και καταλήγεις. Όλα χρειάζονται τον χρόνο τους.
Άκουσα μετά λύπης μου να χρησιμοποιεί μια παιδιάστικη δικαιολογία ότι ήταν απομονωμένη. Ότι αν είχε παραιτηθεί πιο νωρίς θα θεωρείτο η πράξη της προδοσία.

Σήμερα πως ονομάζεται η πράξη της; Πως συμβιβάζονται αυτά για μια αντιδήμαρχο οικονομικών πραγματικά αναρωτιέμαι.
Μίλησε για αόρατο πρόγραμμα δράσης και στόχων. Εάν υποθετικά της κάνουμε το χατίρι να δεχτούμε ότι έχει δίκιο η δική της προσωπική δράση που είναι καταγεγραμμένη; Τι είπε στους ανθρώπους που την τίμησαν με την παρουσία τους;
Μήπως δεν την αφήναμε να δράσει; Την κρατούσαμε σιδηροδέσμια;
Κύριε πρόεδρε, το χειρότερο πράγμα είναι να υποτιμάς την νοημοσύνη του άλλου.
Οι προγραμματικές δηλώσεις ενός υποψηφίου δημάρχου θα επαναλάβω δεν είναι ούτε οι ύβρεις , ούτε η λάσπη.
Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυρίας Πρωτοπαππά ήταν λοιπόν οι εξής:
Πολιτισμός, τουρισμός, το νερό, η Τρίτη ηλικία, η φύση.
Τίτλοι. Αυτό εγώ όλο το ονομάζω τίτλους. Όχι προγραμματικές δηλώσεις.
Δεν άκουσα ούτε προτάσεις, ούτε σχεδιασμό, ούτε λύσεις. Τίποτα συγκεκριμένο.
Άκουσα μόνο παλαιοκομματικούς τίτλους περασμένων δεκαετιών.

Κύριε πρόεδρε, ίσως η κυρία Πρωτοπαππά δεν έχει αντιληφθεί ότι οι εποχές άλλαξαν. Η αναθεώρηση της πολιτικής σκέψης και πρακτικής είναι πλέον απαραίτητη.Ίσως δεν έχει αντιληφθεί το πόσο ευαίσθητος είναι σήμερα ο έλληνας ύστερα από όλο αυτό το βάρος που έχει σηκώσει στην πλάτη του.Ίσως δεν έχει αντιληφθεί ότι επιβάλλεται να προσδιορίσουμε από την αρχή τη λέξη πολιτική. Κουράστηκε ο έλληνας να ακούει πολιτικούς να τρώνε τις σάρκες τους, ρίχνοντας ευθύνες ο ένας στον άλλον και το τίμημα να το πληρώνει στο τέλος ο ίδιος ο λαός. Η κυρία Πρωτοπαππά άφησε για τον επίλογο της ομιλίας της το αποκορύφωμα αυτής της πολιτικής που η ίδια υιοθέτησε. Μιας πολιτικής χωρίς ήθος, χωρίς αναστολή, χωρίς προβληματισμό για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Μίλησε για υπόδικους δημάρχους, για σκάνδαλα, για Ευαγγελάτους, για έκπτωτους δημάρχους και όλα αυτά τα ονόμασε προγραμματικές δηλώσεις. Αποκάλεσε τους συνδημότες της αργόσχολους καφενόβιους προσβάλλοντας ανθρώπινες υπολήψεις.

Είναι γνωστό σε όλους κύριε πρόεδρε ότι η οικονομική κρίση γέμισε τα καφενεία που ειρωνεύεται η κυρία Πρωτοπαππά αλλά θα της θυμίσω ότι το καφενείο είναι ο χώρος του απλού καθημερινού έλληνα που θα πάει να πιει τον καφέ του και να ακουμπήσει την καθημερινή του αγωνία και προβληματισμό.
Μίλησε για πολιτικές περαντζάδες , για δεινόσαυρους τις πολιτικής και τόσα άλλα όμορφα κοσμητικά επίθετα.
Ζήτησε συγγνώμη 3 μήνες πριν τις εκλογές χωρίς να γίνεται συγκεκριμένη.
Γενικά και αόριστα.
Έτσι απλά πιστεύει ότι μπορεί να φορέσει το νέο αδιάφθορο ρούχα του πολιτικού και να ξεκινήσει τον προσωπικό της νέο αγώνα.
Έτσι απλά με θράσος που περισσεύει, καταδικάζει, αμαυρώνει τους ανθρώπους που την τίμησαν, δείχνει αγνωμοσύνη στους ανθρώπους που την εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους.
Βιάζεται να βγάλει συμπεράσματα και γίνεται δικαστής και κριτής χωρίς σεβασμό στην ελληνική δικαιοσύνη, αβασάνιστα, χωρίς κανέναν ενδοιασμό, χωρίς κανέναν δισταγμό μπροστά στη φιλοδοξία για την καρέκλα της δημαρχίας.

Προσπάθησα να ακούσω την ομιλία της για να μάθω τι το νέο θα μπορούσε να φέρει μέσα από τις προγραμματικές της δηλώσεις. Δυστυχώς τίποτα άλλο πέρα από ύβρεις και προσβολές όπως είπα και πριν.

Αυτά ειλικρινά με αφήνουν παντελώς αδιάφορο. Όπως αδιάφορο αφήνουν και τον συνδημότη μας ο οποίος διακατέχεται από άλλου είδους αγωνίες και προβληματισμούς. Θα κρατήσω όμως λίγο ακόμη από τον χρόνο σας διότι θέλω να αναφερθώ σε ένα πολύ συγκεκριμένο θέμα.

Θα πω επιγραμματικά το εξής: Μία από τις μεγάλες αγωνίες μου σε αυτή τη θητεία ήταν η εύρεση επενδυτή για το Καζίνο. Αυτό για μένα ήταν το ζητούμενο.

Είναι πολύ δύσκολο να κατεβαίνεις με τη μηχανή σου στο κεντρικό το δρόμο και να σε ρωτάνε οι υπάλληλοι πότε θα πληρωθούμε…

Ήταν εάν θέλετε, ένα πρώτο πολύ σημαντικό βήμα, που έπρεπε να γίνει, για να αρχίσουμε να αναπνέουμε και να βγούμε σιγά-σιγά από τα αδιέξοδα.

Και αυτό πριν από λίγες ημέρες έγινε πραγματικότητα.
Το πρώτο βήμα έγινε και αυτή τη στιγμή μπορούμε πια συζητάμε για τα επόμενα βήματα, και για την επίλυση των προβλημάτων, που θα μας οδηγήσει σε μια ανοδική πορεία. Δεν θα αναλύσω όμως την δεδομένη στιγμή το θέμα. Ούτε θα μπω σε λεπτομέρειες. Έχουμε όλο τον χρόνο μπροστά μας να μιλήσουμε για όλους και για όλα. Θα ήθελα όμως παρόλα αυτά να αναφερθώ σε μια ανακοίνωση της κυρίας Πρωτοπαππά την οποία δημοσίευσε την Δευτέρα 4/3/2019.
Η ανακοίνωση της δεν είχε ένα συγκεκριμένο θέμα.
Ήταν από την αρχή έως το τέλος ένα ατελείωτο υβρεολόγιο προς το πρόσωπό μου.Ξέρετε ότι το πιο επικίνδυνο αλλά και και το πιο ανεύθυνο όταν μιλάει κάποος δημόσια είναι να μιλάει συκοφαντικά, και να χρησιμοποιεί χαρακτηρισμούς που θίγουν ανθρώπινες υπολήψεις.

Αυτό είναι πλέον ένα χαρακτηριστικό, που παραπέμπει στη συμπεριφορά της κυρίας Πρωτοπαππά
Φαίνεται ότι η κυρία Πρωτοπαππά έχασε τελείως την ψυχραιμία της όταν έμαθε ότι πλέον υπάρχει νέος επενδυτής στο Καζίνο Λουτρακίου.
Αυτό μπορεί κανείς να το διαπιστώσει διαβάζοντας την ανακοίνωση – παραλήρημα που δημοσίευσε.
Δυστυχώς η κυρία Πρωτοπαππά δεν φαίνεται να χάρηκε ιδιαίτερα με το γεγονός ότι πλέον υπάρχει νέος επενδυτής.

Η προσωπική της φιλοδοξία για τη καρέκλα της εξουσίας την οδηγεί σε σαρωτικές και μίζερες συμπεριφορές.Κοιτάζει το δένδρο και χάνει το δάσος.

Δεν γνωρίζει ότι ένας Δήμαρχος που είναι εκλεγμένος από τους δημότες, έχει την λαϊκή εντολή να ενεργεί για το όφελος του δήμου του.
Γρήγορα και αποτελεσματικά. Αυτό ακριβώς έπραξα κι εγώ . Και το έφερα εις πέρας. Αυτό μάλλον της δημιούργησε πρόβλημα και με τα λεγόμενα της απέδειξε τις προθέσεις της. Ότι δεν την ενδιαφέρει η ουσία και το πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι πλέον υπάρχει νέος επενδυτής.
΄Την ενδιαφέρουν μόνο οι προεκλογικές της κορώνες, για να δηλώσει την παρουσία της.Γι αυτό προχώρησε σε βαρείς χαρακτηρισμούς σε άδικες και συκοφαντικές επιθέσεις εις βάρος μου.
Δεν θα ασχοληθώ όμως περισσότερο.
Σε όλες αυτές τις αβάσιμες κατηγορίες που εξαπέλυσε προς το πρόσωπό μου μέσα από την ανακοίνωσή της, θα απαντήσει η δικαιοσύνη όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή.

Εγώ θα της πως προς το παρόν καλή πορεία
αλλά συγχρόνως δεν μπορώ να μην εκφράσω την λύπη μου για τα λεγόμενα της και τις πρακτικές που υιοθέτησε στο καινούργιο της ξεκίνημα, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλά ειδικά σήμερα ο Μπισμπικης έδωσε ρέστα..!Προεκλογική ομιλία για σεμινάριο!Πάλι καλά που έμειναν 5-6 στην αίθουσα του Συμβουλίου 😂😂

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog