Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δηλώσεις Δημήτρη Γέρου μετά τη συνάντηση με τους εργαζόμενους στη Διώρυγα.

- Advertisement -

Σήμερα Τετάρτη 7 Ιουλίου ο Δημήτρης Γέρου μαζί με το Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας κ. Λάμπρο Παπαθεοδώρου και στελέχη της δημοτικής κίνησης επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας της Διώρυγας στο Καλαμάκι.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναλυτική συζήτηση με τις διοικήσεις των 2 Σωματείων και εργαζόμενους στη Διώρυγα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μετά την έκπτωση των μετόχων της ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ Α.Ε. και την ανάληψη της λειτουργίας της από την ΑΕΔΙΚ.

Ο Δημήτρης Γέρου ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τις θέσεις και τις δεσμεύσεις της δημοτικής κίνησης “Νέος Δήμος – Νέα Εποχή” για τη Διώρυγα και την ανάπτυξη στην περιοχή, ενώ ολοκληρώνοντας τη συνεργασία τους, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε διεξοδικά για τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στις υποδομές, τη λειτουργία και την ασφάλεια της Διώρυγας, ως συνέπεια της ανυπαρξίας, ουσιαστικά, Διοίκησης τους τελευταίους 7 μήνες.

Κατ’ αρχάς θέλω να συγχαρώ τις διοικήσεις των Σωματείων, αλλά και τον κάθε εργαζόμενο χωριστά για την ωριμότητα που επιδεικνύουν και την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν μόνοι τους, ώστε να λειτουργεί η Διώρυγα χωρίς ιδιαίτερες επιπτώσεις στο έργο των διελεύσεων και τα έσοδα της εταιρίας. Ουσιαστικά οι εργαζόμενοι έχουν πάρει τη διεύθυνση και την τύχη της εταιρίας στα χέρια τους, διαφορετικά θα είχε κλείσει από καιρό, χωρίς να φέρουν την παραμικρή ευθύνη.

Ως υπεύθυνη δημοτική κίνηση στο Δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, καλούμε το Υπουργείο Οικονομικών να κατανοήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης, να μην καθυστερήσει άλλο και να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα, ορίζοντας νέα ισχυρή Διοίκηση στην ΑΕΔΙΚ. Να δώσει σαφείς εντολές για το χειρισμό των σύνθετων νομικών προβλημάτων και την επίλυση του εργασιακού καθεστώτος του προσωπικού, το οποίο, έως σήμερα, τυπικά παραμένει στην ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ Α.Ε.
Επίσης, καλούμε τη σημερινή Διοίκηση της ΑΕΔΙΚ, για όσο διάστημα παραμείνει, να ασκεί χρηστή διαχείριση, να σεβαστεί τον κόπο των εργαζομένων και να μη λάβει αποφάσεις που υπονομεύουν τα έσοδα και την περιουσία της εταιρίας.
Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι –σε μια κρίσιμη περίοδο για τον τόπο μας και την οικονομία- η Διώρυγα δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι ακυβέρνητο καράβι. Η Κυβέρνηση οφείλει να σχεδιάσει το μέλλον μιας ιστορικής υποδομής με σαφή στρατηγική και αναπτυξιακό προσανατολισμό για την περιοχή μας.

Εμείς, επαναλαμβάνουμε τη θέση μας ότι θα πρέπει ο Δήμος να έχει λόγο και να συμμετέχει στο όποιο μοντέλο διαχείρισης της Διώρυγας αποφασιστεί. Δεσμευόμαστε ότι ως δημοτική αρχή θα ξεκινήσουμε από τον Ιανουάριο του 2011 την προετοιμασία της πρότασής μας για την αξιοποίηση της περιουσίας και την ανάπτυξη της περιοχής του Ισθμού μέσα από ένα συνολικό σχεδιασμό.

Έτσι με το Σχέδιό μας και το πολιτικό κεφάλαιο του νέου Δήμου θα είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε και να καθορίσουμε τις εξελίξεις.

Γιατί, η ιστορία και το παρόν της Διώρυγας είναι ταυτισμένα με τα Ίσθμια και το Λουτράκι, θέλουμε, όμως, να σηματοδοτήσουν την ταυτότητα και το μέλλον του νέου Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων”.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog