Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

ΠΑ.ΣΟ.Κ.: Εξετάζουν το ενδεχόμενο πολιτικής επιστράτευσης…

- Advertisement -

Το ενδεχόμενο πολιτικής επιστράτευσης εξετάζει πλέον η κυβέρνηση καθώς δεν βρέθηκε λύση με τους ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων στο κρίσιμο ραντεβού που είχαν το πρωί με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών, Χάρη Τσιόκα.
Στη διάρκεια της συνάντησης οι ιδιοκτήτες απέρριψαν την πρόταση της κυβέρνησης για λύση της απεργίας και στη συνέχεια να διεξαχθεί διάλογος, καθώς και την πρόταση να τους χορηγηθεί μια επιπλέον δωρεάν άδεια.

Ζήτησαν επίσης να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο μέχρι το τέλος Αυγούστου, γεγονός που αποκλείει η κυβέρνηση, καθώς υπάρχει και σχετική δέσμευση με τον Μηχανισμό Στήριξης.

Επιπλέον, επιθυμούν αποζημίωση του ύψους της αδείας που κατέχουν, σε βάθος χρόνου και διασφάλιση των συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων.

Σημείωσαν ακόμα ότι τα θέματα είναι σύνθετα και απαιτείται να υπάρξουν συναντήσεις και με άλλους υπουργούς της κυβέρνησης.

«Η ευθύνη για τη συνέχιση της απεργίας βαραίνει την κυβέρνηση» δήλωσε ο πρόεδρος του συνδικάτου Χερσαίων Μεταφορών Γιώργος Τζωρτζάτος.

«Η κυβέρνηση εξακολουθεί να είναι υπέρ του διαλόγου, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αφήσει να παραλύσει η χώρα»  τόνισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών, Χάρης Τσιόκας.

Πηγή: in.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog