Για πρώτη φορά μια επιστημονική έρευνα ανακάλυψε ότι τα σωματικά χαρακτηριστικά του ανθρώπου παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο σε έναν τομέα που δύσκολα ……πάει ο κοινός νους.
Σύμφωνα με την έρευνα οι ψηλοί άνδρες και οι υπέρβαρες γυναίκες (ανεξάρτητα από την ηλικία τους) έλκουν τις… σκνίπες!

Οι επιστήμονες του σκωτσέζικου πανεπιστημίου του Αμπερντίν και του Ερευνητικού Ινστιτούτου Ρόθαμστεντ στο Χερφορντσάιρ, σύμφωνα με το BBC και τη βρετανική “Τέλεγκραφ”, ανακάλυψαν ότι κατ’ αρχήν οι σκνίπες τσιμπάνε τους πιο ψηλούς για τον απλούστατο λόγο ότι τα έντομα αυτά πετάνε σε ύψος περίπου δύο μέτρων κι έτσι οι ψηλότεροι (συνήθως άνδρες) είναι οι πρώτοι… άτυχοι που συναντούν στο δρόμο τους.

Από την άλλη, οι πιο παχουλές γυναίκες εκπέμπουν στην ατμόσφαιρα περισσότερη ποσότητα θερμότητας, υγρασίας, πτητικών οργανικών χημικών ουσιών και διοξειδίου του άνθρακα, που προσελκύουν τα μυγάκια. Οι γυναίκες με μεγαλύτερο βάρος εκλύουν, μέσω του δέρματός και της αναπνοής τους, πολύ περισσότερες από αυτές τις ουσίες σε σχέση με τις αδύνατες και πιο μικροκαμωμένες γυναίκες.

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι η μελέτη τους, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό για θέματα δημόσιας υγείας “Public Health Journal” του Βρετανικού Ιατρικού Συμβουλίου, θα βοηθήσει στη δημιουργία ενός πιο αποτελεσματικού εντομοαπωθητικού.