Με αυτό τον τρόπο επέλεξε να αποχαιρετήσει την Yamaha ο Βαλεντίνο Ρόσι, μετά την γνωστοποίηση της συμφωνίας του με την Ducati για το 2011
Ο κορυφαίος αναβάτης στο Moto GP συμφώνησε για δύο χρόνια με την ομάδα της Ducati και από την ερχόμενη περίοδο δεν θα ανήκει στο δυναμικό της Yamaha.

Με την ιαπωνική ομάδα ο Ιταλός αναβάτης κατέκτησε τα τέσερα πρωταθλήματα στην καριέρα του, αλλά στα 31 του έκρινε πως ήρθε η ώρα να αλλάξει περιβάλλον και στη Ducati θα πάρει τη θέση του Αυστραλού Κέισι Στόνερ, ο οποίος από το 2011 θα αγωνίζεται με τη Honda. Πιθανότερος αντικαταστάτης του Ρόσι στη Yamaha είναι ο Αμερικανός Μπεν Σπίις, παγκόσμιος πρωταθλητής στα Superbikes.

“Είναι μια μεγάλη πρόκληση να ξεκινήσω από το μηδέν και μου δίνει ιδιαίτερο κίνητρο”, δήλωσε ο Γιατρός λίγο μετά την γνωστοποίηση της είδησης. Νωρίτερα ο 31χρονος ιταλός αναβάτης είχε αστειευτεί στο μικρόφωνο ιταλικού τηλεοπτικού σταθμού, “αποκαλύπτοντας” ότι υπέγραψε για ακόμα δύο χρόνια στην Yamaha!
Τώρα, όμως, γνωρίζουμε και επίσημα ότι ο Ρόσι πρόκειται να αποτελέσει παρελθόν από την Yamaha με τη λήξη της σεζόν 2010, ύστερα από επτά αγωνιστικές χρονιές και τέσσερα πρωταθλήματα με την ιαπωνική ομάδα, στην οποία είχε υπογράψει στο τέλος του 2003, αποχωρώντας τότε από την Honda.

Ομόσταβλος του Ρόσι θα είναι ο Νίκι Χέιντεν.

Οσον αφορά την Yamaha, αναμένεται να ανακοινώσει την παραμονή του Χόρχε Λορένθο και τον προβιβασμό του Μπεν Σπιις από την δορυφορική Tech 3 στην εργοστασιακή της ομάδα.

Yamaha: “Βάλε, σ’ ευχαριστούμε”

Πάντως στο περιθώριο του τσεχικού GP η Yamaha δεν έκανε κάποια ανακοίνωση επί του θέματος, αρκούμενη μόνο να επιβεβαιώσει την έξοδο του Ρόσι, ευχαριστώντας τον για την συνεργασία τους. “Εκ μέρους του Yamaha MotoGP Group, θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή μας ευγνωμοσύνη για τα επτά καταπληκτικά χρόνια που περάσαμε μαζί με τον Βαλεντίνο”, τόνισε ο επικεφαλής της ιαπωνικής ομάδας, Λιν Τζάρβις. “Ζήσαμε τόσες πολλές ωραίες στιγμές και επιτυχίες και είμαστε περήφανοι που καταφέραμε να γράψουμε ιστορία μαζί. Αν και λυπούμαστε για την απόφαση του Βάλε να αλλάξει ομάδα, ταυτόχρονα σεβόμαστε πλήρως την επιθυμία του να αναζητήσει μια νέα πρόκληση και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία για το 2011 και στη συνέχεια”

Πηγή: Woop.gr