Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η κατάθεση της συζύγου του Σωκράτη Γκιόλια

- Advertisement -
Βγήκα στο μπαλκόνι και μετά από λίγο άκουσα απανωτούς πυροβολισμούς…


«Γύρω στις 5.30 κτύπησε το θυροτηλέφωνο. Ξύπνησα τον Σωκράτη που κοιμόταν, ο οποίος πήγε στο θυροτηλέφωνο. Αμέσως μετά μου είπε ότι κατεβαίνει κάτω γιατί… μας κλέβουν το αμάξι. Βγήκα στο μπαλκόνι και μετά από λίγο άκουσα απανωτούς πυροβολισμούς. Δεν μπόρεσα να δω τι συμβαίνει. Είδα τρία άτομα μέσα στο σκοτάδι να φεύγουν. Μετά κατέβηκα κάτω…». Αυτό ανέφερε στη δισέλιδη κατάθεση που έδωσε η σύζυγος του Σωκράτη Γκιόλια στις 19 Ιουλίου, λίγες ώρες μετά τη δολοφονία με 17 σφαίρες τού άτυχου δημοσιογράφου και blogger. Αντίθετα με την εικόνα που υπήρχε ως τώρα, η τραγική σύζυγος του δημοσιογράφου έχει δώσει επίσημη κατάθεση η οποία θεωρείται εξαιρετικής σημασίας και πυξίδα των ερευνών.

Η κυρία Γκιόλια, σε κατάσταση σοκ ακόμη, περιέγραψε τα γεγονότα στους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής οι οποίοι ερεύνησαν σε πρώτη φάση τις συνθήκες δολοφονίας του δημοσιογράφου, όταν υπήρχε ακόμη η εντύπωση ότι ήταν έργο κακοποιών και αφορούσε πιθανόν «συμβόλαιο θανάτου». Λίγες ώρες αργότερα, και μετά τη βαλλιστική εξέταση, υπήρξε πλήρης ανατροπή αφού διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για έργο της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών». Επειτα από αυτή την εξέλιξη την έρευνα ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που χειρίζεται από τότε ως σήμερα την υπόθεση.

Η κατάθεση της κυρίας Γκιόλια περιέχει ορισμένα νέα και διευκρινιστικά στοιχεία. Αντίθετα με ό,τι ήταν γνωστό ως σήμερα, η ίδια ήταν στο μπαλκόνι του σπιτιού της στον δεύτερο όροφο (και όχι στο δωμάτιό της, όπως αναφερόταν) τις στιγμές που ο σύζυγός της δεχόταν αλλεπάλληλους πυροβολισμούς από τα μέλη της «Σέχτας» στο ισόγειο του κτιρίου. Και ακολούθως η γυναίκα παρακολούθησε άφωνη τις κινήσεις διαφυγής των δραστών. Ακόμη, από την κατάθεσή της προκύπτει με απόλυτη σαφήνεια ότι ο σύντομος διάλογος στο θυροτηλέφωνο αφορούσε κλοπή ενός από τα δύο ΙΧ κι αυτό την οδήγησε ανήσυχη στο μπαλκόνι προκειμένου να δει τι ακριβώς συμβαίνει. Ως τώρα διατυπώνονταν οι απόψεις ότι «στο θυροτηλέφωνο μίλησε κάποιος γνωστός του Σωκράτη Γκιόλια με τον οποίο είχε προκαθορισμένο μεταμεσονύκτιο ραντεβού προκειμένου πιθανόν να του δώσει πληροφορίες για κάποια υπόθεση». Οπως αναφέρουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. «σε μια τέτοια περίπτωση μιας συνάντησης, έκτακτης ή προσυνεννοημένης, το θύμα της δολοφονικής επίθεσης δεν θα αναστάτωνε τη σύζυγό του με αναφορές για μία “ανύπαρκτη” κλοπή του οχήματός τους…».

Μάλιστα οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. με βάση τα σημεία όπου βρίσκονταν τα δύο ΙΧ του δημοσιογράφου εκτιμούν ότι οι δράστες ίσως ανέφεραν στον Σωκράτη Γκιόλια στο θυροτηλέφωνο για ενδεχόμενη «διάρρηξη» του αυτοκινήτου του που ήταν στην πυλωτή και ίσως του ζήτησαν να τους βοηθήσει στην καταδίωξη των «διαρρηκτών». Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. «ίσως αυτό που λέει η σύζυγός του “για αυτοκίνητο που μας κλέβουν” να λεγόταν με την έννοια του σπασίματος του παρμπρίζ για κλοπή. Πιθανολογούμε ότι ο Σ. Γκιόλιας κατέβηκε να τους κυνηγήσει γιατί βρέθηκε μεν να φοράει ένα σορτς και ένα απλό φανελάκι αλλά την ίδια ώρα είχε καθυστερήσει την κάθοδό του για να φορέσει καινούργια αθλητικά παπούτσια…».

Πηγή: TO BHMA

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog