Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εμπρός αϊτέ…

- Advertisement -

Θεμέλια πρόκρισης στους ομίλους του Europa League θέλει να χτίσει απόψε η ΑΕΚ στη Σκωτία απέναντι στη Νταντί Γιουνάιτεντ (22:00, Novasports 2).
Η συνέχιση της ευρωπαϊκής παρουσίας της ομάδας και το φθινόπωρο είναι απαραίτητη, τόσο για αγωνιστικούς, όσο και για ψυχολογικούς, αλλά και οικονομικούς λόγους. Άλλωστε η Ευρώπη ενισχύει το πρεστίζ μίας ομάδας, δίνει… ώθηση για τις εγχώριες υποχρεώσεις και φέρνει στα ταμεία χρήματα, που με την πρόκριση στους ομίλους θα ξεπεράσουν τα 5 εκατ. ευρώ.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έχει εμπιστοσύνη στους παίκτες του πως θα φέρουν εις πέρας την αποστολή. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός φαίνεται πως έχει καταλήξει στη χρησιμοποίηση του Τζεμπούρ αντί του Μπλάνκο στην κορυφή της επίθεσης, των Λαγού και Γιάχιτς στα άκρα της άμυνας και του Μάκου δίπλα στον Καφέ στο κέντρο, ελλείψει του τραυματία Γκέντσογλου και δεδομένου ότι ο Ντιόπ δεν είναι έτοιμος να βγάλει 90λεπτο.

Έτσι, λοιπόν, το 4-2-3-1 θα έχει την ακόλουθη μορφή: Σάχα, Δέλλας, Μανωλάς, Λαγός, Γιάχιτς, Μάκος, Καφές, Λεονάρντο, Σκόκο, Λυμπερόπουλος και Τζεμπούρ. Στην αποστολή βρίσκονται επίσης οι Αραμπατζής, Νταντόμο, Αργυρίου, Καράμπελας, Γεωργέας, Ντιόπ, Έντερ, Μπερνς και Μπλάνκο. Η ΑΕΚ θα παραταχθεί φορώντας μπλε εμφανίσεις, καθώς οι γηπεδούχοι επέλεξαν να κρατήσουν τα χρώματά τους, πορτοκαλί και μαύρο.

Για τους γηπεδούχους ο αγώνας έχει ιστορική σημασία, καθώς θέλουν να επιστρέψουν στο ευρωπαϊκό προσκήνιο. Ο Πίτερ Χιούστον θα παρατάξει την ομάδα του με 4-4-2 και πιθανότατα τους: Πέρνις, Ντίλον, Ντίξον, Κένεθ, Ντοντς, Γκομίς, Μπουαμπέν, Ρόμπερτσον, Κόνγουεϊ, Γκουντγουίλι και Ντάλι.

Το χωρητικότητας 14.100 θεατών «Τάνανταϊς» θα είναι σχεδόν κατάμεστο (θα υπάρχουν και 300-400 Έλληνες στην κερκίδα), ενώ διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Κροάτης Μαρίγιο Στραχόνια.

Αναμονή για αμυντικό

Μετά τον αγώνα με τη Νταντί θα υπάρξουν εξελίξεις για την απόκτηση κεντρικού αμυντικού. Η περίπτωση του Βαγγέλη Μόρα εγκαταλείπεται, αφού η Μπολόνια αξιώνει 700.000 ευρώ, ενώ η ΑΕΚ μπορεί να διαθέσει μόνο 400.000 ευρώ (για παίκτη και-αν χρειαστεί-την ομάδα του). Συνεπώς η «Ένωση» στρέφεται στην αγορά των κοινοτικών, με τους Γιάλιενς, Γίρανεκ και Κριμπάρι να είναι στη λίστα, χωρίς όμως να έχει γίνει η τελική επιλογή.

Πηγή: sport-fm

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog