Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Έκλεισε η Fulgor

- Advertisement -

Έκλεισε κι αυτό το εργοστάσιο στο νομό μας. Ο ήλιος του έγειρε, λοξεύοντας προς τη δύση.
Γλίστρησε αθόρυβα και χάθηκε στη σκοτεινιά. Θύμισε γλάρο, που υψώθηκε αδιάφορα απ την ακτή και που απομακρύνθηκε, που έφυγε κι απ΄ τη οριογραμμή, κι απ΄ την άκρη του ορίζοντα, και που πέταξε μακριά προς τα βράχια της θάλασσας. Η όποια αντίσταση και αυτής της οικονομικής μονάδας στο τόπο μας, ποδοπατήθηκε κυριολεκτικά απ τις πικρές προειδοποιήσεις. Απ τις απάνθρωπες οικονομικές εξελίξεις. Στο δρόμο πλέον 400 μεροκαματιάρηδες. Χωρίς δουλειά και χωρίς εισόδημα 400 οικογένειες. Πηχτό σκοτάδι και νύχτα κατασκότεινη για την ποιότητα ζωής. Τα όποια όνειρα υποστέλλονται σαν την σημαία. Πέφτουν χάμω και ποδοπατούνται κυριολεκτικά στο χώμα από χίλια μύρια ΄΄γιατί και πως΄΄. Κτυπιούνται με λύσσα από αναρίθμητα βαρειά πατήματα πίκρας, απογοήτευσης, οργής, θυμού, αγανάκτησης. Η απαισιοδοξία, φωλιασμένη στο βάθος του μυαλού, ξετρυπώνει πλέον άφοβα και ξεδιάντροπα, και προβάλλει θαρρετά στο μπαλκόνι της σκληρής καθημερινότητας. Μια χοντρή-πυκνή ομίχλη τρυπώνει από παντού και ζώνει εύκολα την ανοχύρωτη γαλήνη της ψυχής. Και κρεμιέται όπου βρίσκει στηρίγματα.
Ποιος άραγε από μας δύναται πραγματικά να νοιώσει το βάθος των συναισθημάτων αυτών των συμπολιτών μας ; Ποιοι άραγε απ τους υπεύθυνους νοιώθουν τον σιωπηλό πόνο αυτών των συνανθρώπων μας ; Τι άραγε κάνουν Πολιτεία και Πρωθυπουργός, για να μην χαθούν άλλες θέσεις εργασίας ; Ποια μέτρα παίρνουν άραγε, για να τονωθεί η ανάπτυξη και να ενισχυθεί η απασχόληση ;
Στέλιος Μάρκελλος
υπ.Βουλευτή της Ν.Δ.Κορινθίας
Άρθρο στο blog του Κώστα Αναγνωστόπουλου

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ποιά δημοκρατία είναι αυτή που δεν εξασφαλίζει το βασικό δικαίωμα: το δικαίωμα στην εργασία;; Είναι αλήθεια η σημερινή κατάσταση ότι ονειρευόταν ο κάθε πολίτης;; Οι βουλευτές του νομού μας που είναι;; Θα μας θυμηθούν στις επόμενες εκλογές και εμείς βέβαια που η μνήμη μας είναι ανύπαρκτη θα τρέξουμε για χειρικρότημα και γλείψιμο μήπως και μας βολέψουν . Είμαστε τόοοοοοοσο ίδιοι για αυτό και μας έχουν γραμένους …..ξέρετε που.

    Ανώνυμος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog