Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ζεί χωρίς χρήματα… από άποψη.

- Advertisement -

Άφραγκος όχι επειδή έτσι τo έφερε η καταραμένη η οικονομική κρίση αλλά από δική του επιλογή, ο Μαρκ Μπόιλ σταμάτησε να χρησιμοποιεί χρήματα κάποια στιγμή του 2008.

Σήμερα, κοντά δυο χρόνια μετά, ο 31χρονος Βρετανός παραμένει ταπί κι όχι απλά ψύχραιμος αλλά πανευτυχής.

 Ο Μπόιλ, απόφοιτος οικονομικού πανεπιστημίου και άλλοτε διευθυντής σε επιχειρήσεις, πλέον ζει σε ένα τροχόσπιτο κοντά στον πόλη του Μπρίστολ.

 Τα τρόφιμά του τα καλλιεργεί ο ίδιος σε μια οργανική φάρμα στην οποία εργάζεται ως εθελοντής τρεις ημέρες την εβδομάδα (σημειώνεται πως ο 31χρονος δεν καταναλώνει ούτε κρέας ούτε ζωικά προϊόντα). Το φαγητό του το ετοιμάζει σε ένα φούρνο με ξύλα και το ηλεκτρικό του ρεύμα το εξασφαλίζει με τη βοήθεια ενός ηλιακού ταμπλό.

 Με την πολύτιμη συνδρομή της ηλιακής ενέργειας φορτίζει και τον φορητό ηλεκτρονικό του υπολογιστή ενώ έχει ακόμη και κινητό τηλέφωνο αλλά μόνο για εισερχόμενες κλήσεις. Όσο για τα λοιπά καθημερινά, τα δόντια του τα πλένει όχι με οδοντόπαστα αλλά με ένα μείγμα από κόκαλα σουπιάς και μάραθο, και τα ρούχα του στο χέρι με ένα αυτοσχέδιο απορρυπαντικό φτιαγμένο από ξηρούς καρπούς.

«Συζητούσα με ένα φίλο για τα προβλήματα της υφηλίου και συνειδητοποίησα πως όλα τους συνδέονται με τα νομίσματα, τότε ήταν που αποφάσισα να απαρνηθώ το χρήμα, πούλησα το σπίτι μου και παράτησα τη δουλειά μου, δεν έχω υπάρξει περισσότερο ευτυχής και υγιής στη ζωή μου», δηλώνει ο Μπόιλ ο οποίος μάλιστα έκανε την περιπέτειά του βιβλίο με τον τίτλο «The Moneyless Man: A Year of Freeconomic Living».

 Πηγή: ethnos.gr

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog