Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Ελέγξτε τους 1.000 πλουσιότερους Έλληνες

- Advertisement -

Μετά τους “πολλούς φτωχούς” Έλληνες η τρόικα τώρα βάζει στο στόχαστρο – και για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης όπως έχουν αναφέρει οι ελεγκτές – και τους “λίγους πλούσιους”.

Κατά την επόμενη επίσκεψη των ελεγκτών, η οποία θα γίνει πριν από τα μέσα Σεπτεμβρίου, θα συζητηθούν σε βάθος νέα φορολογικά μέτρα με έμφαση στα “μεγάλα ψάρια”.

Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, οι ιδέες που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι η αύξηση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή ακόμα και στο 50%, η εισαγωγή πολλαπλών ενδιάμεσων συντελεστών, η άρση της φορολογίας σε κατώτερα εισοδήματα μισθωτών και η τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας. Τα μέτρα, αναμένεται να παρθούν ώστε να βγει ο προυπολογισμός του 2011 και να μας καταβληθεί η επόμενη δόση του δανείου.

Οι ίδιοι οι ελεγκές έχουν δηλώσει ότι ο μέσος πολίτης στην Ελλάδα έχει συμπιεστεί αρκετά και ότι τώρα στόχος είναι οι έχοντες, τόσο για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης – η τρόικα “φοβάται” ανατροπή του προγράμματος από κοινωνική αναταραχή – αλλά και για λόγους αναδιανομής του εισοδήματος.

«Δεν μπορεί ένας μισθωτός με εισόδημα άνω των 100.000 ευρω τον χρόνο να υποχρεούται να πληρώσει στην Εφορία το 40% των εισοδημάτων του και οι έχοντες επιχειρηματίες, με περιουσία εκατομμυρίων ευρώ, που τόσα χρόνια κατάφερναν να φοροδιαφεύγουν να πληρώνουν στην Εφορία λιγότερα απ΄ όσα τους αναλογούν» λέει χαρακτηριστικά στέλεχος της Κομισιόν, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Οι ελεγκτές θεωρούν ότι στο στόχαστρο πρέπει να μπουν σύντομα οι 1.000 πλουσιότεροι Έλληνες και αυτοαπασχολούμενοι που δεν δηλώνουν τα πραγματικά τους εισοδήματα.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog