Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πάμε ρε μάγκες…

- Advertisement -

Με το παιχνίδι απέναντι στην Κίνα (16:00, ET1) ξεκινούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της Εθνικής Ελλάδος για το 16ο Μουντομπάσκετ  και, παράλληλα,
ξεκινάει και το όλο τουρνουά μιας και το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι πρώτο-πρώτο στο πρόγραμμα της διοργάνωσης. Η Εθνική ζητάει νίκη με όσο το δυνατόν πιο ξεκούραστο τρόπο.

Η ομάδα μας θέλει να ξεκινήσει με το δεξί και είναι ευτύχημα που το πρόγραμμα φέρνει στο πρώτο ματς τους Κινέζους, οι οποίοι δεν θεωρούνται και κάτι το ιδιαίτερο. Για τον Γιόνας Καζλάουσκας τα προβλήματα δεν λείπουν αφού είναι αναγκασμένος να παρατάξει ένα ρόστερ 10 παικτών – Φώτσης και Σχορτσανίτης είναι τιμωρημένοι. Στην πράξη ίσως να δούμε ένα ρόστερ 9 παίκτών, αφού ο Γιάννης Μπουρούσης που προέρχεται από τραυματισμό στο μετακάρπιο, μπορεί να δηλώνει 100% έτοιμος, αλλά σίγουρα είναι εκτός ρυθμού και σε αυτή τη φάση θα ήταν παράλογο να πάρει πολλά λεπτά. Πιθανότατα θα δούμε τον Ίαν Βουγιούκα να αγωνίζεται για 15-20 λεπτά καθώς και τον Κώστα Καϊμακόγλου να έχει πολύ μεγαλύτερο ρόλο απ’ ότι συνήθως.

Όπως και να έχει η κατάσταση, ο σημερινός αντίπαλος της Εθνικής δεν εμπνέει φόβο – η διαφορά ποιότητας είναι σημαντική και επιπλέον ο Γιόνας Καζλάουσκας γνωρίζει τα πάντα, αφού εργαζόταν στην Κίνα μέχρι πριν δύο χρόνια. Υπερ μας είναι και η προϊστορία, αφού έχουμε τέσσερις νίκες σε πέντε συναντήσεις. Στόχος για την ελληνική ομάδα είναι ένα δυνατό ξεκίνημα που θα βγάλει τους Κινέζους από τον αγώνα και θα κάνει τα πράγματα απλά. Σύμφωνα με το σκάουτινγκ του Γιάννη Ελευθεριάδη (μέλους του τεχνικού τιμ της Εθνικής) “η Κίνα είναι ομάδα που προτιμάει το τρανζίσιον παιχνίδι, ενώ τέσσερις παίκτες ξεχωρίζουν: οι Λιου Γουέι, Ζιζι Γουάνγκ, Γι Γιανλιάν και Σιπένγκ Γουάνγκ”. Σίγουρα το γρήγορο παιχνίδι μάς βολεύει – οι παίκτες του Καζλάουσκας έχουν αριστεύσει στα φιλικά – αλλά πρέπει να ελέγξουμε το ριμπάουντ και αυτό δεν θα είναι τόσο απλό. Με δεδομένες τις απουσίες έχουμε μικρότερο μέσο όρο ύψους από τον αντίπαλο.

Σάββατο, 28/8 – Το πρόγραμμα
16:00 Ελλάδα-Κίνα (ΕΤ1)
16:00 Ν.Ζηλανδία-Λιθουανία
16:30 Αυστραλία-Ιορδανία
16:30 Τυνησία-Σλοβενία
18:30 Ρωσία-Πουέρτο Ρίκο (ΕΤ1)
18:30 Καναδάς-Λίβανος
19:00 Ανγκόλα-Σερβία
19:00 ΗΠΑ-Κροατία (ΝΕΤ)
21:00 Ακτή Ελεφαντοστού-Τουρκία (ΕΤ1)
21:00 Γαλλία-Ισπανία
21:30 Γερμανία-Αργεντινή
21:30 Ιράν-Βραζιλία

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog