Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ξεκινάμε το ταξίδι…

- Advertisement -

Με το δεξί θέλει η Εθνική Ελλάδας να μπει στην κούρσα για την πρόκριση στα τελικά του Euro 2012. Στο πρώτο επίσημο ματς με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο, η «γαλανόλευκη» υποδέχεται τη Γεωργία του Τιμούρ Κετσπάγια στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (21:45, Mega).

Στόχος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος είναι η συμμετοχή σε ακόμη μία σπουδαία διοργάνωση, μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πορτογαλίας, εκείνο του 2008 σε Αυστρία και Ελβετία και το πρόσφατο Μουντιάλ στη Νότιο Αφρική. Ωστόσο, για να συμβεί αυτό χρειάζεται η Εθνική να ξεκινήσει το ταξίδι με νίκη απέναντι στους Γεωργιανούς. Ο Σάντος προτίθεται να παρατάξει με 4-4-2 σε ρόμβο τη «γαλανόλευκη», αλλάζοντας ρόλο σε κάποιους από τους παίκτες της ομάδας.

Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Σηφάκης, ο οποίος μπροστά του θα έχει τους Σεϊταρίδη (ή Βύντρα), Παπασταθόπουλος, Αβραάμ Παπαδόπουλος (εκτός αν γίνει η έκπληξη με τον Μαλεζά) και Σπυρόπουλο. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα παίξει ο Κατσουράνης, έχοντας στα πλάγια τους Τοροσίδη, Καραγκούνη και πιο μπροστά θα είναι ο Σαμαράς. Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν ο Γκέκας και ο Σαλπιγγίδης. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Τζόρβας, Μιχαηλίδης, Τζαβέλλας, Μανιάτης, Καφές, Τζιόλης, Νίνης, Μήτρογλου και Πετρόπουλος.

Πώς θα αγωνιστεί η Γεωργία

Με σύστημα 4-5-1 θα παρατάξει ο Τιμούρ Κετσπάγια τη Γεωργία κόντρα στην Ελλάδα. «Ξέρουμε ότι δεν είμαστε το φαβορί. Εύχομαι να γίνει ένα καλό ματς. Δεν ήρθαμε να χάσουμε με κατεβασμένα τα χέρια. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο το ματς, έχει καλή ομάδα η Ελλάδα. Εχω αποφασίσει για την ενδεκάδα, αλλά δεν μπορώ να σας πω τίποτα», το μήνυμα του πρώην τεχνικού του Ολυμπιακού.

Όσον αφορά την ενδεκάδα των Γεωργιανών, θα παίξουν οι εξής: Λόρια (τερματοφύλακας), Λομπιανίτζε (δεξί μπακ), Καλάτζε, Αμισουλασβίλι (κεντρικοί αμυντικοί), Κβικβέρλια (αριστερό μπακ), Κιζανσβίλι, Γκόγκουα (αμυντικοί χαφ), Σιράτζε (δεξί χαφ), Κομπιασβίλι (δεξί χαφ) Μερεβασβίλι (πίσω από τον φορ) και Ιασβίλι (επιθετικός). Την αποστολή συμπληρώνουν οι Ρεβισβίλι, Μπεντιασβίλι, Γκβινιανίτζε, Σαλουκβάντζε, Ασατιάνι, Ανανίτζε, Κοσκάντζε, Απτσιαούρι, Γκελασβίλι και Ντβαλισβίλι.

Ο διαιτητής, Κάρλος Κλος Γκόμεζ (Ισπανία)

Ο 38χρονος Ισπανός από τη Σαραγόσα είναι διεθνής από το 2009 («κλάση 2» στην αξιολόγηση της ΟΥΕΦΑ). Δεν έχει διαιτητεύσει ποτέ ελληνική ομάδα, άλλωστε στη σύντομη καριέρα του έχει σφυρίξει μόλις έναν προκριματικό στο Τσάμπιονς και δύο στο Γιουρόπα Λιγκ το φετινό καλοκαίρι. Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Χουάν Γκαγιέγκο και Χαβιέ Ροντρίγκεθ και 4ος ο Νταβίντ Μπορμπαλάν.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog