Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ξέρω τι σου την έδωσε φέτος το καλοκαίρι…

- Advertisement -

Αναπολούμε τις πρόσφατες διακοπές μας γεμάτοι αναμνήσεις – με όλα τα στραβά κι ανάποδα που και φέτος μάς έκαναν τα νεύρα κρόσια.

Άλλο ένα καλοκαίρι τελείωσε για τους περισσότερους από εμάς. Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις εκείνων που επέλεξαν να εκδράμουν το Σεπτέμβρη και μάλλον θα εξυπηρετηθούν καλύτερα σε όλα τα επίπεδα των συναλλαγών τους με τους επαγγελματίες του τουρισμού. Και οι υπόλοιποι; Μένουμε με τη γλύκα των ευχάριστων αναμνήσεων. Μαζί αρκετοί από εμάς μένουμε και με το παράπονο, ότι δυστυχώς πέσαμε ξανά θύματα απάτης, κακών υπηρεσιών και της ασυνειδησίας ορισμένων.

Για μια ακόμη χρονιά επιδείξαμε αδυναμίες τόσο σε επίπεδο υποδομών και οργάνωσης όσο και σε επίπεδο φιλοξενίας. Χιλιάδες τα παράπονα από Έλληνες και ξένους, έστω και αν τελικά όλα ξεχάστηκαν χάρη στο μαγικό ραβδάκι που κρατάει αυτή η σαγηνευτική χώρα. Σε αρκετά από τα παρακάτω ¨στραβά¨ ίσως αναγνωρίσετε μια παρόμοια εμπειρία. Θα αποφύγουμε, όσο αυτό είναι εφικτό, την αναφορά σε ονόματα και συγκεκριμένους προορισμούς ακριβώς γιατί αυτά συμβαίνουν παντού στην Ελλάδα. Και θα ευχηθούμε να τα διαβάσουν εκείνοι που πρέπει, προκειμένου στο μέλλον να βελτιωθούν και να δείξουν το καλό τους πρόσωπο.

1. Η φράση ¨άλλο σου δείξανε και άλλο σου μπήξανε¨ ταιριάζει γάντι σε αρκετά καταλύματα, καθώς αλλιώς μας τα παρουσιάζουν σε φωτογραφίες στο ίντερνετ και αλλιώς τα βρίσκουμε on the spot! Ασφυκτικοί χώροι, θέα σε ακάλυπτους, ημιυπόγεια δωμάτια, κακόγουστη αισθητική, βρωμιά και αδιαφορία των υπευθύνων ήταν μερικά από τα προβλήματα που πολλοί από εμάς συνάντησαν και φέτος. Α, και αρκετά πια με το πλαστικό λουλούδι πάνω στο τραπέζι, έλεος…

2. Την ίδια στιγμή που χιλιάδες φίλοι και συνάδελφοι χάνουν τις δουλειές τους, οι μεγάλες εταιρείες δείχνουν να μην αφουγκράζονται τους δύσκολους καιρούς. Οι τιμές των ψιλικών και φαστφουντ σε αεροδρόμια, λιμάνια και πλοία έτσουξαν περισσότερο και από τις τσούχτρες στο Κατάκολο!

3. Τα κάμπινγκ φέτος έκαναν χρυσές δουλειές αλλά δε φρόντισαν να τηρήσουν ένα ικανοποιητικό επίπεδο καθαριότητας και τάξης. Δεκάδες τα παράπονα που άκουσα από φίλους και γνωστούς, τα οποία αποδεικνύουν ότι κάποιοι ενδιαφέρονται αποκλειστικά για το εφήμερο κέρδος. Ασφαλώς, να σημειωθεί ότι για πολλά από τα προβλήματα έφταιγαν οι ίδιοι οι πελάτες που δεν έχουν μάθει ότι σε ένα κάμπινγκ πρέπει να συμβιώνουν με το διπλανό τους. Ακριβώς γιατί οι τοίχοι του καταλύματος τους είναι φτιαγμένοι από ύφασμα και όχι από τούβλα.

4. Το σταυρό τους έκαναν χιλιάδες Έλληνες και ξένοι όταν χρειάστηκε να απευθυνθούν σε κέντρο υγείας για επείγον περιστατικό. Τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, ¨βομβαρδισμένα¨, από την αδιαφορία της Πολιτείας, κτίρια και πολύωρη ταλαιπωρία για τους ασθενείς. Δυστυχώς, η υγεία είναι προνόμιο των πολιτικών και των λίγων σε αυτή τη χώρα.

5. Τα ακριβά ναύλα οδήγησαν πολλούς σε διακοπές με αυτοκίνητο. Αν όμως ήξεραν τί θα συναντούσαν στο δρόμο τους, ίσως να είχαν κάτσει σπίτι τους. Έργα σε διάφορα σημεία των εθνικών οδών. Επικίνδυνοι δρόμοι (βλέπε Κορίνθου-Πατρών) στα οποία πληρώνουν διόδια και πανάκριβες βενζίνες στους αυτοκινητόδρομους. Αφήστε που κάθε μισή ώρα έχει και από ένα σταθμό διοδίων, με ότι αυτό συνεπάγεται για την τσέπη και την καθυστέρηση στο ταξίδι μας.

6. Το μεγαλύτερο πλήγμα για όσους μετακινήθηκαν με αυτοκίνητα ήταν το ¨στέγνωμα¨ των πρατηρίων από βενζίνη. Απαράδεκτη κατάσταση η οποία έκανε την Ελλάδα να μοιάζει με μπανανία και τους ξένους να εύχονται να τελειώσει γρήγορα το μαρτύριο των διακοπών τους. Φυσικά, χιλιάδες ήταν οι αλλοδαποί τουρίστες που την πήραν έγκαιρα χαμπάρι τη δουλειά και τράβηξαν προς Τουρκία και Βαλκάνια, τους βασικούς ανταγωνιστές μας σε τουριστικό επίπεδο.

7. Οι ειδήσεις για τον αποκλεισμό του λιμανιού του Πειραιά από το ΠΑΜΕ έκαναν το γύρο του κόσμου και οι ξένοι τουριστικοί πράκτορες μας πήραν για τα καλά χαμπάρι. Αυτή την ιστορία θα την πληρώνει η Ελλάδα για καιρό.

8. Ο ερασιτεχνισμός των ενοικιαζόμενων δωματίων πρέπει να τελειώσει. Διαφορετικά ας βάλει ένα τέλος ο ΕΟΤ σε μια κατηγορία επαγγελματιών που μόνο κακό κάνουν με τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Δε γίνεται ο πελάτης να ταξιδεύει για ώρες, να φτάνει νύχτα στον προορισμό και να μη βρίσκει κανέναν να του ανοίξει το δωμάτιο. Και όταν λέμε 60 ευρώ το προηγούμενο βράδυ, δεν εννοούμε 65 το επόμενο πρωί!

9. Για ακόμη μια σεζόν παραγγείλαμε κοκτέηλ από τον κατάλογο και το μετανιώσαμε πικρά! Μοχίτο με λεμόνια, καυτή μπύρα, μπόμπες, κρασί-δηλητήριο και ξεθυμασμένα αναψυκτικά. Μη παραμυθιαζόμαστε ότι γνωρίζουμε από νυχτερινή ζωή. Σε κανένα μπαρ του Βερολίνου, της Βαρκελώνης ή του Άμστερνταμ δε συμβαίνουν τέτοια πράγματα.

10. Το παιχνίδι με τις αποδείξεις πρέπει να λήξει εδώ και τώρα. Δεν είναι δυνατόν να ναυλώνεις θαλάσσιο ταξί, να πληρώνεις 20 ευρώ και να μη σου δίνουν απόδειξη. Το ίδιο συνέβη στο ταξίδι της επιστροφής. Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση και κάποιοι φέτος έβγαλαν δεκάδες χιλιάδες ¨μαύρα¨ ευρουδάκια.menslounge.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog