Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδαν ποδόσφαιρο 700 μέτρα κάτω από τη γη!

- Advertisement -

 Ολόκληρη επιχείρηση για χάρη…του ποδοσφαίρου στήθηκε στη Χίλη! Σκοπός ήταν οι 33 εγκλωβισμένοι Χιλιανοί μεταλλωρύχοι να δουν τον φιλικό αγώνα της εθνικής Χιλής με την Ουκρανία.

Οι… «από πάνω» κατέβασαν 700 μέτρα κάτω από τη γη έναν μικροσκοπικό προτζέκτορα και οι εργάτες μπόρεσαν να δουν τον αγώνα κατά τη διάρκεια του οποίου το διασκέδασαν, τραγουδούσαν και χειροκροτούσαν σε κάθε προσπάθεια της εθνικής τους. Σχολιαστής της αναμέτρησης μάλιστα για του εγκλωβισμένους ήταν ο παλαίμαχος Χιλιανός ποδοσφαιριστής Φράνκλιν Λόμπος που το 1984 έπαιζε στην Εθνική και τώρα βρίσκεται κι αυτός εγκλωβισμένος κάτω από τη γη.

Οι εγκλωβισμένοι παρά τις αντίξοες συνθήκες που πρέπει να αντέξουν δε χάνουν το κουράγιο τους:

«Για τους παίκτες εκεί πάνω παλεύουμε εμείς εδώ κάτω. Αντέχουμε σε αυτή την τρύπα που βρίσκεται 700 μέτρα κάτω από την γη. Σας ευχαριστούμε όλους για την συμπαράσταση σας. Ελπίζω σύντομα να είμαστε μαζί σας» ανέφερε  ο Λόμπος.

Βέβαια δεν είναι γνωστό αν τελικά ο αγώνας βοήθησε τους 33 εργάτες καθώς η Χιλή τελικά έχασε 2-1. Οι ποδοσφαιριστές πάντως φορούσαν μπλουζάκια με μηνύματα υποστήριξης στους εγκλωβισμένους.

Την ίδια στιγμή υπάρχουν αισιόδοξες ειδήσεις που λένε ότι οι 33 Χιλιανοί μπορεί να βγουν σε ένα μήνα. Ωστόσο κάποιοι κρατούν ακόμα «πισινή» και μιλάνε για τα Χριστούγεννα.

Πηγή: aek365

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog