Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Άρθρο του Γιάννη Κακούρου γραμματέα της Τ.Ο ΠΑ.ΣΟ.Κ Λουτρακιου για τις εκλογές

- Advertisement -

Φίλες και Φίλοι ,

Στο ΠΑΣΟΚ , η πίστη στις αρχές της αποκέντρωσης και της μεταφοράς εξουσιών όσο πιο κοντά στον πολίτη , αποτελεί διαχρονικά μια από τις βασικές πολιτικές μας επιλογές. Πίστη που αποτυπώνεται ξεκάθαρα στις τομές που έγιναν κατά τη διάρκεια των κυβερνητικών μας θητειών.
Από την ανάληψη της διακυβέρνησης το 1981 ξεκινήσαμε μια προσπάθεια να αποδυναμωθεί το συγκεντρωτικό , αναποτελεσματικό , γραφειοκρατικό κράτος , που ήταν η βασική προϋπόθεση για την αναπαραγωγή της εξουσίας της δεξιάς. Θέσαμε στο περιθώριο τον συντηρητισμό , τις αναχρονιστικές αγκυλώσεις και όλες εκείνες τις δυνάμεις που εγκλώβιζαν την αυτοδιοίκηση σε προδιαγραμμένα πλαίσια.
Αυτό έγινε με τα ακόλουθα μέτρα :
I. Τον Καποδίστρια 1
II. Τη θεσμοθέτηση της αιρετής Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης
III. Τη θεσμοθέτηση των Περιφερειών
IV. Τη δημιουργία των ΚΕΠ
V. Τη σύσταση ανεξάρτητων αρχών
VI. Τα προγράμματα για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ( όπως ΚΑΠΗ , Βοήθεια στο Σπίτι , Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης κλπ )
Στην πορεία έγιναν λάθη , υπήρξαν ελλείψεις και παραλείψεις , όμως σήμερα η πείρα μας έχει πλουτίσει σε δύναμη και ωριμότητα. Σήμερα με ωριμότητα και αποφασιστικότητα καταθέτουμε το σχέδιο Καλλικράτης , για το παρόν και το μέλλον των αυτοδιοικητικών θεσμών.
Το σχέδιο Καλλικράτης αποτελεί μια μεγάλη μεταρρύθμιση στον χώρο της Διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης και μεγάλη πρόκληση για όλους τους πολίτες. Αλλαγές που θα συμβάλλουν καθοριστικά στη δημοσιονομική ανάταξη , με δραστικές συγχωνεύσεις δομών στην Αυτοδιοίκηση , αλλά και την αποκεντρωμένη Διοίκηση , που συνεπάγεται σημαντικό περιορισμό της δαπάνης και οικονομίες κλίμακας , που οδηγούν σε μεγάλη εξοικονόμηση πόρων.
Σε αυτήν την ιστορική στιγμή για το δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας και των Αγίων Θεοδώρων, πιστεύουμε ότι οι μεγάλες αυτές αλλαγές πρέπει να ταυτιστούν με τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών. Πιστεύουμε ότι η μεταρρύθμιση δεν πρέπει να περιοριστεί στην απλή γεωγραφική συνένωση των δύο Δήμων. Οφείλει να μετατραπεί στο νέο γεωγραφικό κύτταρο , σε εργαλείο ευημερίας , προόδου , αξιοκρατίας και διαφάνειας που θα βελτιώνει καθημερινά τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους πολίτες του νέου , ενιαίου Δήμου.
Φίλες και Φίλοι ,
Το όραμα είναι ο στόχος !
Να αλλάξει το Λουτράκι και να γίνει μια πραγματική Πολιτεία του Ανθρώπου.
Να αλλάξει και να γίνει μια πόλη που αξίζει να ζεις !
Να γίνει η πόλη που θεμελιώνεται και ζει μέσα στα ανθρώπινα μέτρα.
Να αλλάξει και να γίνει μια πόλη που σέβεται τον άνθρωπο και τη ζωή του !
Μια πόλη που δίνει στον άνθρωπο λόγο , έλεγχο και απόφαση για τη ζωή του και τη καθημερινότητά του.
Φίλες και Φίλοι ,
Πολίτες του Λουτρακίου ,
Απευθυνόμαστε σήμερα σ εσάς , σ όλους μαζί αλλά και στον καθένα ξεχωριστά. Σε γυναίκες και άντρες. Στους ανθρώπους κάθε ηλικίας και τάξης και ιδιαίτερα στη νέα γενιά. Σε όλους όσους κατοικούν στην πόλη μας , σε όσους βρίσκονται έξω από τα γεωγραφικά όρια του Δήμου μας αλλά που πραγματικά νοιάζονται για την πόλη που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν. Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς τους ανθρώπους του Λουτρακίου ,της Περαχώρας, των Πισίων, των Ισθμίων αλλά πλέον και των Αγ. Θεοδώρων  γιατί η πόλη που ζούμε κι αναπνέουμε είναι οικουμενική αξία , είναι ιστορική και πολιτιστική ταυτότητα που αντέχει και συνεχίζει να εμπνέει. Δεν είναι χωροταξική οντότητα , ούτε κλείνεται σε γεωγραφικά όρια.. Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς και σας ζητούμε να σταθείτε δίπλα μας , να ξεκινήσουμε μαζί σας την προσπάθεια που αλλάζει , που βελτιώνει τη ζωή μας στη πόλη που ζούμε. Με σύνθημά μας ένας για όλους και όλοι για έναν , ας δεσμευτούμε σήμερα , ότι μαζί θα τα καταφέρουμε να αλλάξουμε το Δήμο με μορφωμένους και προοδευτικούς ανθρώπους που πραγματικά ενδιαφέρονται να προσφέρουν στον τόπο τους χωρίς προσωπικά συμφέροντα και έχοντας λόγο και προτάσεις συμφώνα με την νέα τάξη πραγμάτων που βγαίνει στην επιφάνεια με όλα αυτά που συμβαίνουν στην χώρα μας το τελευταίο διάστημα.

- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σε ποιον αιωνα ζεις κυρ γραμματεα ? Ποιος ειναι δυνατον να πιστεψει αυτα που λες ? Τα ψεματα τελειωσαν, γιατι καταφερατε ως και αυτα να λεηλατησετε. Αποτυχημενη, διεφθαρμενη και αρρωστημενη πολιτικη προσφερετε ολοι σας, απο αριστεροι ως δεξιοι. Ολοι ιδιοι εισαστε. Για καντε κουμαντο, να κρυφτητε πουθενα, γιατι ερχετε πολυ ζαρζαβατικο κατα την κεφαλη σας.

  2. Να προσθέσω στο φίλο ποιό πάνω ότι θα πέσει πολύ μα πολύ παπούτσι,με αυτά που παπαγαλίζουν οι Γραμματικοί των κομμάτων και ιδιαίτερα τώρα του κυβερνώντος.Νομίζω ότι και οι ίδιοι δεν πιστεύουν αυτά που λένε γιατί απλά είναι και οι ίδιοι θύματα της πολιτικής των.Μιλήστε για καθαρά και ηθικά πρόσωπα και αφήστε τα προοδευτικά και πρασινάλλογα .

  3. τι ξυλινα λογια ειναι μωρε αυτα και εισαι και νεο παιδι! αποδειξη του μικροκοσμου στον οποιο ζειτε ολοι οι πολιτικαντηδες… αντε παιδακι μου ξεφυγε απο τα πλοκαμια αυτα μπας και χαρεις λιγο τη ζωη σου.. και μην μπαινεις στον κοπο να γραφεις τετοια κειμενα, αυτοι που τα χαφτουν ειναι δικοι σας ετσι και αλλοιως, δεν κερδιζεις τιποτα!!

  4. Αγόρι μου σαν πατέρας δύο αγοριών στην ηλικία σου σε συμβουλεύω να αναπτύξεις προσωπική κρίση.Μάθε στη ζωή σου να ΜΗ ΒΟΛΕΥΕΣΑΙ ΜΕ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΕΣ. Η φρασεολογία σου και η λογική σου δείχνουν μειωμένη κρίση .Δεν το πιστεύω γιατί σε γνωρίζω απλά σε "τυφλώνει" ο κομματικός φανατισμός σου. Άν δεν θέλεις να μετατραπείς σε άχρωμο και άοσμο πολίτη που δεν θα έχει να υπερηφανεύεται για τίποτα στη ζωή του ΑΛΛΑΞΕ ΤΩΡΑ.Αν θέλεις και άλλους λόγους απλώς ρώτα ένα γέροντα συνταξιούχο πως νοιώθει που του έκοψαν τα δώρα και το επίδομα αδείας από τη σύνταξή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog