Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Της προσέφεραν δουλεία αντί για δουλειά…

- Advertisement -

Συγκλονίζει την κοινή γνώμη της Βρετανίας η είδηση πως γιατρός κρατούσε επί τέσσερα χρόνια σκλάβα, μια γυναίκα στο σπίτι της στα προάστια του Λονδίνου!

Η Σαϊντα Καν κατηγορείται ότι ανάγκαζε την Μουαναχάνισι Μρούκε να εργάζεται επί 24ωρης βάσης, να μαγειρεύει, να καθαρίζει, ακόμη και να εκτελεί χρέη κηπουρού! Και αντί για κρεββάτι, της είχε παραχωρήσει απλά ένα στρώμα, αναγκάζοντάς την να κοιμάται στο πάτωμα της κουζίνας και με μοναδικό σκέπασμα ένα σεντόνι.

Η Καν και ο μακαρίτης σύζυγός της, επίσης γιατρός, φέρονται να έδιναν στην ταλαίπωρη γυναίκα από την Τανζανία μισθό 10 λιρών το μήνα, δηλαδή ένα ποσό κοντά στα 15 ευρώ!

Η 46χρονη Μρουκε είχε μεταναστεύσει στη Βρετανία το 2006, ακολουθώντας το ζεύγος Καν, τους οποίους είχε γνωρίσει στην Αφρική. Εκεί, ο σύζυγος της Καν ήταν διευθυντής στο νοσοκομείο όπου εργαζόταν ως νοσοκόμα και Μρουκε.

Εκτός από μια καλύτερη ζωή στη Βρετανία, το ζευγάρι της είχε υποσχεθεί να στέλνει χρήματα στην Τανζανία για τις σπουδές της κόρης της. Όμως το ποσό των 40 λιρών που έπρεπε να κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό κάθε μήνα, δεν έφτασε ποτέ στην πατρίδα της.

Η Καν, που ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο τα τελευταία 30 χρόνια και έχει τη βρετανική υπηκοότητα, ζούσε σε μια μονοκατοικία αξίας τουλάχιστον 500.000 λιρών, ξοδεύοντας χιλιάδες λίρες για να την ανακαινίσει. Πιστεύεται πως είναι ο πρώτος άνθρωπος που κατηγορείται για σύγχρονη δουλεία. Είναι αντιμέτωπη με κατηγορίες για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και απειλείται με 10ετή κάθειρξη.

Η υπόθεση έχει ήδη πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης, αλλά στην πρώτη ακρόαση η Καν δεν παραβρέθηκε καθώς υποφέρει από αρθριτικά και πρόσφατα έκανε εγχείρηση στα γόνατα. Δια του δικηγόρου της, πάντως, δήλωσε αθώα.

Η κατηγορούμενη φέρεται να κρατούσε την Μρουκε σλάβα σε ένα σπίτι, το οποίο μοιραζόταν με τον 40χρονο γιο της, ο οποίος έχει διανοητικά προβλήματα. Μαθησιακές δυσκολίες είχε και η κόρη της, που για ένα διάστημα έμενε στο ίδιο οίκημα, αλλά μετακόμισε. Γείτονες ανέφεραν ότι η Μρουκε δε μιλούσε αγγλικά, παρά μόνο σουαχίλι και συχνά την έβλεπαν να συνοδεύει τον γιο της Καν σε βόλτες κοντά στο σπίτι.

Πηγή: Newsit

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog