Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Καλούν Καραμανλή στην προανακριτική! Η κατάθεση της συζύγου Βουλγαράκη “καίει” τον πρώην πρωθυπουργό

- Advertisement -

Ορατό είναι πλέον το ενδεχόμενο κλήσης του Κώστα Καραμανλής στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, μετά την κατάθεση – βόμβα της Αικατερίνης Πελέκη Βουλγαράκη οτι εκείνος πήρε όλες τις αποφάσεις.

Ολα τα κόμματα που συμμετέχουν – η ΝΔ έχει αποχωρήσει – είπαν κατ’ αρχήν ναι, αλλά η τελική απόφαση θα ληφθεί την ερχόμενη Τρίτη.

Τα όσα κατέθεσε η σύζυγός του Γ. Βουλγαράκη προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Ρηγίλλης, που έσπευσε να υπενθυμίσει ότι η κα Πελέκη είναι κατηγορουμένη και ενδεχομένως αλλάζει την κατάθεσή της προκειμένου να τύχει των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Καστανίδη.

«Η κ. Πελέκη με την κατάθεσή της επιβεβαιώνει όσα λέει και η ΝΔ, ότι δηλαδή δεν υπάρχει ροή πολιτικού χρήματος, ότι δεν υπάρχει χρηματισμός προσώπων και ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο.

Θέλουμε να θυμίσουμε για την υπόθεση ότι η ΝΔ το 2004 παρέλαβε τη λίμνη Βιστωνίδα και τις παρόχθιες περιοχές με ιδιοκτήτη τη Μονή Βατοπεδίου μετά τις αποφάσεις Δρυ-Φωτιάδη και η ΝΔ, όπως είχε πει πήρε την πολιτική απόφαση να επιστρέψει τη γη στους αγρότες.

Η κυβέρνηση της ΝΔ ή θα κατέβαλε τα χρήματα, ή θα έδινε πίσω τη γη. Ήταν μία καθ’ όλα νόμιμη και αξιοπρεπής απόφαση και η ΝΔ είχε συνομολογήσει ότι ήταν πολιτική απόφαση.

Τα περί παντελονιών δεν θα τα σχολιάσουμε. Θυμίζουμε ότι η Βουλή ερευνά το πολιτικό χρήμα. Τα πορίσματα που έχουν κατατεθεί δεν δείχνουν ζημία. Αν υπάρχει έκθεση με άλλη μεθοδολογία υπολογισμού, να την δούμε», αναφέρει η γραπτή δήλωση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την ίδια στιγμή, συνεργάτες του Κ. Καραμανλή ανέφεραν στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι «δεν υπάρχει λόγος να κληθεί ο πρώην πρωθυπουργός. Ό,τι ήταν να πει, το έχει πει». Νωρίτερα, κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού διέψευσαν επίσης το περιεχόμενο της σχετικής χθεσινής κατάθεσής της στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Βατοπεδίου.

Η φράση που ενόχλησε περισσότερο

“Όταν οι άνδρες φοράνε παντελόνια, αναλαμβάνουν την ευθύνη και λένε: εγώ έδωσα εντολή” είπε η Αικατερίνη Πελέκη προκαλώντας “σεισμό” στην επιτροπή της Βουλής για το Βατοπέδι.

Ευθύτατες ήταν οι βολές της συζύγου του Γ. Βουλγαράκη εναντίον του Κώστα Καραμανλή. Η συμβολαιογράφος μιλώντας για τις ανταλλαγές του Δημοσίου με τη Μονή ανέφερε ότι επρόκειτο για μια κυβερνητική απόφαση που ελήφθη από τον Πρωθυπουργό και εκτελέστηκε από τους υπουργούς.

Η κα Πελέκη βάζει στο κάδρο των ευθυνών τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, αλλά και το γραφείο του φωτογραφίζοντας έται ανοιχτά τον Γιάννη Αγγέλου. Μάλιστα, η κα Πελέκη κατονόμασε και τους κ.κ. Μπασιάκο, Δούκα, Ρουσόπουλο και Κοντό λέγοντας πως έχουν και εκείνοι ευθύνη για τις “ιερές” ανταλλαγές.

Η κα Πελέκη τόνισε δεν είναι σε θέση να πει εάν ζημιώθηκε το δημόσιο με τις ανταλλαγές όμως είπε πως εάν ζημιώθηκε την ευθύνη την έχει ο τότε ο κ. Πρωθυπουργός.

Η κ. Πελέκη, που ήταν η συμβολαιογράφος που χειρίστηκε την πλειονότητα των υποθέσεων ανταλλαγών του Δημοσίου με τη Μονή Βατοπεδίου, φέρεται να είπε ότι θεωρεί πως υφίσταται πολιτική δίωξη επειδή είναι η σύζυγος του Γιώργου Βουλγαράκη.

” Έχω καταστραφεί επαγγελματικά και κοινωνικά, τουλάχιστον ας αποκατασταθώ ηθικά, τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι η ίδια δεν έχει βγάλει ούτε ένα ευρώ από αυτή την υπόθεση. Μιλώντας προς τους δημοσιογράφους η κ. Πελέκη ανέφερε ότι ” για μία κυβερνητική απόφαση που ελήφθη από τον πρωθυπουργό και το πρωθυπουργικό γραφείο και υλοποιήθηκε από τους υπουργούς δεν μπορεί κανείς να μην αναλαμβάνει την ευθύνη και να φταίνε τρίτοι, που συνιστούν τον κορμό του κράτους, δηλαδή γνωμοδοτικά συμβούλια, υπηρεσίες της ΚΕΔ, ορκωτοί λογιστές και μία συμβολαιογράφος”.

Σε ερώτηση, αν θεωρεί η ίδια ότι θα έπρεπε να πάει και ο πρώην πρωθυπουργός στο Ειδικό Δικαστήριο απάντησε: “Δεν πιστεύω ότι υπάρχει σκάνδαλο. Δεν έχω στοιχεία ότι ζημιώθηκε το Δημόσιο από αυτή την ανταλλαγή. Αλλά θα έπρεπε ο πρωθυπουργός αντί να πει “δεν ξέρω” να βγει και να πει, ότι ελήφθη μια κυβερνητική απόφαση με νόμιμες υπουργικές αποφάσεις και να καλέσει πέντε εκτιμητικούς οίκους του εξωτερικού να γνωμοδοτήσουν, αν έχασε το Δημόσιο και κέρδισε η Μονή. Θα περίμενα πράγματι να μιλήσει έστω και τώρα ο κ. Καραμανλής”.

Πηγή: Newsit

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog