Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

”Κραυγή αγωνίας” από εκατοντάδες επιχειρήσεις

- Advertisement -

Εκατοντάδες επιχειρήσεις, που βρίσκονται αντιμέτωπες με τη χρεοκοπία λόγω της οικονομικής κρίσης, καταφεύγουν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, για να προστατευθούν από τους πιστωτές τους, ελπίζοντας στην επανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας, ώστε να αποφύγουν το λουκέτο ή την πτώχευση…
Στα άρθρα 99 -106 του Πτωχευτικού Κώδικα περιγράφονται τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει μία επιχείρηση προκειμένου να αποφύγει το λουκέτο.
Σύμφωνα με αποκλειστικά στοιχεία που δημοσιεύονται στην “Καθημερινή της Κυριακής”, 1.000 επιχειρήσεις έχουν ήδη υπαχθεί στο συγκεκριμένο καθεστώς από το Δεκέμβριο του 2009 μέχρι και σήμερα.
Σε δεινή θέση έχουν περιέλθει και μεγάλες εταιρείες, καθώς 12 από τις 1.000 επιχειρήσεις που βρίσκονται στο κόκκινο, είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο Αθηνών.
Οι επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα προέρχονται κυρίως από τον κατασκευαστικό κλάδο, το εμπόριο, τις αλυσίδες ταχείας εστίασης αλλά και ένδυσης – ρουχισμού. 
Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία από τα Πρωτοδικεία, οι κηρυχθείσες πτωχεύσεις το πρώτο εξάμηνο του 2010 ανήλθαν στις 204 από 181, το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με έρευνα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος 375.180 επιχειρήσεις βρίσκονται στο “κόκκινο” και 176.700 εξ αυτών αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο λουκέτου μέχρι το τέλος του 2011, κάτι που μεταφράζεται σε απώλεια 305.000 θέσεων εργασίας.
Στο μεταξύ το 45% των ερωτηθέντων στην έρευνα θεωρεί ότι είναι πολύ ή αρκετά πιθανό το ενδεχόμενο παύσης των εργασιών τους. Ήδη, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2010 το 22% προχώρησε σε μείωση προσωπικού και μόλις το 3,6% σε αύξηση.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog