Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι πιό περίεργοι θάνατοι

- Advertisement -

Θάνατος από γένι

Ο Αυστριακός Hans Steininger ήταν διάσημος για την κατοχή της μακρύτερης γενειάδας παγκοσμίως (ήταν σχεδόν 1.4 μ μακριά) αλλά και για το θάνατο λόγω αυτής.

Μια ημέρα το 1567, ξέσπασε μια πυρκαγιά στην πόλη και στη βιασύνη του Hans ξέχασε να τυλίξει επάνω τη γενειάδα του. Πάτησε τυχαία πάνω της , έχασε την ισορροπία του , σκόνταψε , έσπασε το λαιμό του και πέθανε!

Θάνατος από επιδόρπιο

Ο βασιλιάς Adolf Frederick της Σουηδίας αγαπούσε το φαγητό και πέθανε από αυτό. Πέθανε το 1771 στην ηλικία των 61 από ένα χωνευτικό πρόβλημα μετά που έφαγε ένα τεράστιο γεύμα που αποτελείτο από αστακό, χαβιάρι, saurkraut, σούπα λαχανικών , καπνισμένες ρέγκες, σαμπάνια και 14 μερίδες του αγαπημένου επιδορπίου του semla : ένα κουλούρι που γεμίζουν με αμυγδαλωτό και γάλα.

Πέθανε στην αναπαράσταση

Μετά από τον εμφύλιο πόλεμο, ο αμφισβητούμενος για τις θέσεις του πολιτικός Vallandigham του Οχάιο έγινε ιδιαίτερα επιτυχής δικηγόρος που σπάνια έχανε δικαστικές μάχες. Το 1871, υπερασπίστηκε τον Thomas McGehan που κατηγορήθηκε ότι πυροβόλησε τον Tom Myers κατά τη διάρκεια μιας φιλονικίας. Η υπεράσπιση του Vallandigham βασιζόταν στην πιθανότητα ο Myers να είχε αυτοπυροβοληθεί τυχαία σύροντας το πιστόλι του από τη θήκη του.Για να πείσει την κριτική επιτροπή ο Vallandigham αποφάσισε να υποστηρίξει τη θεωρία του με μια αναπαράσταση. Δυστυχώς, άρπαξε ένα οπλισμένο όπλο κατά λάθος και κατέληξε να πυροβοληθεί ο ίδιος!Με το θάνατο, ο Vallandigham πέτυχε και την δικαίωση του πελάτη του

Πέθανε γιατί δάγκωσε τη γλώσσα του

Ο Allan Pinkerton (1819-1884) γνωστός για τη δημιουργία της αντιπροσωπείας ιδιωτικών αστυνομικών Pinkerton πέθανε από μια μόλυνση μετά που δάγκωσε τη γλώσσα του όταν γλίστρησε σε ένα πεζοδρόμιο!

Θάνατος από πληγή στο δάχτυλο

Ο διάσημος ποτοποιός Jack Daniel του ουίσκυ του Tennessee αποφάσισε να πάει νωρίς στη δουλειά ένα πρωινό του 1911. Θέλησε να ανοίξει το χρηματοκιβώτιό του αλλά δεν μπορούσε να θυμηθεί το συνδυασμό. Στο θυμό του , ο Ντάνιελ κλώτσησε το χρηματοκιβώτιο και τραυμάτισε το δάχτυλο του ποδιού του, το οποίο οδήγησε αργότερα σε μια μόλυνση που τον σκότωσε!

Θάνατος από παλτό αλεξίπτωτο

Το 1911, ο Γάλλος ράφτης Franz Reichelt αποφάσισε να δοκιμάσει την εφεύρεσή του, ένα παλτό που συνδύαζε και ένα αλεξίπτωτο μαζί , με ένα άλμα του από τον πύργο του Άιφελ. Στην αρχή , είπε στις αρχές ότι θα χρησιμοποιούσε ένα ομοίωμα, αλλά την τελευταία στιγμή αποφάσισε να το δοκιμάσει ο ίδιος. Τελικά πήδηξε στο κενό και σκοτώθηκε.

Θάνατος από σκουπίδια

Οι Homer και Langley Collyer ήταν καταναγκαστικοί αποθησαυριστές. Οι δύο αδελφοί είχαν έναν φόβο και δεν πετούσαν τίποτα Είχαν συλλέξει μανιωδώς δεκάδες χιλιάδες εφημερίδες και άλλα παλιοπράματα στο σπίτι τους. Έφτιαξαν ακόμη και θανάσιμες παγίδες στους διαδρόμους και τις πόρτες του σπιτιού για να προστατεύονται από τους πιθανούς εισβολείς.Το 1947, ένα ανώνυμο τηλεφώνημα ειδοποιούσε την αστυνομία ότι υπάρχει ένα νεκρό σώμα στο σπίτι των αδερφών. Μετά από πολλή δυσκολία η αστυνομία κατάφερε να μπεί στο σπίτι και να βρεί το νεκρό σώμα του Homer Collyer ενώ ο Langley δεν βρισκόταν πουθενά. Περίπου δύο εβδομάδες αργότερα, και μετά που ένα συνεργείο απομάκρυνε σχεδόν 100 τόνους απορριμμάτων από το σπίτι, οι εργάτες βρήκαν το αποσυντεθειμένο (και φαγωμένο από αρουραίος) σώμα του Langley Collyer. Βρισκόταν ακριβώς 10 πόδια μακριά από εκεί όπου είχαν βρει τον αδελφό του. Προφανώς ο Langley σερνόταν μέσω των σηράγγων των εφημερίδων για να φέρει φαγητό στον παράλυτο αδελφό του όταν καταλάθος έπεσε σε μια από τις παγίδες του. Ο Homer πέθανε αρκετές ημέρες αργότερα από το πείνα.

Αυτοκτονία ζωντανά στην τηλεόραση

Η Christine Chubbuck ήταν η πρώτη και η μόνη δημοσιογράφος ειδήσεων της τηλεόρασης που διέπραξε αυτοκτονία κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής τηλεοπτικής μετάδοσης. Στις 15 Ιουλίου 1974, και μετά από οκτώ λεπτά ζωντανής μετάδοση, η καταθλιπτική δημοσιογράφος ανακοίνωσε τα εξής «σύμφωνα με την πολιτική του καναλιού μας να σας φέρνουμε όλο και πιο κοντά στην πραγματικότητα , σας πληροφορώ ότι τώρα πρόκειται να δείτε άλλο ένα παράδειγμα σε πρώτη αποκλειστικότητα : μια αυτοκτονία.» Με αυτά η Chubbuck τράβηξε ένα περίστροφο και πυροβολήθηκε στο κεφάλι.

Θάνατος από περιδέραιο βόμβα

Το απόγευμα της 28ης Αυγούστου 2003, ο υπάλληλος μιας πιτσαρίας Brian Wells προσπάθησε να ληστέψει μια τράπεζα με ένα κυνηγετικό όπλο Όταν ακινητοποιήθηκε από την αστυνομία, αποκάλυψε ότι ήταν αναγκασμένος να κάνει τη ληστεία από μερικούς ανθρώπους στους οποίους είχε παρέδωσε νωρίτερα μια πίτσα. Του είχαν φορέσει ένα περιδέραιο με μια εκρηκτική συσκευή στο λαιμό του και απειλούσαν να τον ανατινάξουν αν αρνιόταν . Η βόμβα περιδέραιο εξεράγηκε πάνω του και τον διαμέλισε προτού να μπορέσει να την απενεργοποιήσει η ομάδα πυροτεχνουργών της αστυνομίας . Μέχρι σήμερα υπάρχει μια διαμάχη σχετικά με τον τρόπο που ενήργησε η αστυνομία αφού σύμφωνα με μερικούς , οι αστυνομικοί άργησαν να καλέσουν πυροτεχνουργούς γιατί νόμιζαν ότι ο Brian Wells τους κορόιδευε.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog