Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τα έργα και οι ημέρες του Ντούσαν Μπάγεβιτς στην ΑΕΚ (video)

- Advertisement -

Μετά από 680 ημέρες και 84 επίσημα παιχνίδια έλαβε τέλος η τρίτη θητεία του Ντούσαν Μπάγεβιτς στην ΑΕΚ. Από απόλυτο αφεντικό στο “ξύλο” της Καλλιθέας και το τελευταίο αντίο στον Βόλο. Δείτε το βίντεο.

Το 1988 ανέλαβε για πρώτη φορά την “Ένωση” και αγαπήθηκε όσο λίγοι. Το 1996 έφυγε για τον Ολυμπιακό και θεωρήθηκε προδότης. Το 2002 επέστρεψε, ο “πόλεμος”¨με τον οπαδούς φούντωσε και το 2004 αποχωρεί.

Στις 15 Νοεμβρίου του 2008 ο Ντούσαν Μπάγεβιτς επιστρέφει για τρίτη φορά στο τιμόνι της αγαπημένης του ομάδας αντικαθιστώντας τον Γιώργο Δώνη. Είναι λίγες μέρες μετά την αποχώρηση του Ντέμη Νικολαϊδή από τον προεδρικό θώκο και οι μέτοχοι με… μπροστάρη τον Κανελλόπουλο αποφασίζουν να του εμπιστευτούν την τύχη της ομάδας. Αυτή την φορά μερίδα του κόσμου έχει αλλάξει άποψη γι΄αυτόν και τον θεωρεί ως τη μοναδική λύση για να βγει η ομάδα από το αγωνιστικό αδιέξοδο.
Ο αλησμόνητος τελικός του Κυπέλλου το 2009 ήταν το υψηλότερο σημείο που κατάφερε να φτάσει. Με τον Αδαμίδη αρχικά κοντράρονται στη συνέχεια τα βρίσκουν και η σεζόν 2010-11 αρχίζει μέσα σε άριστο κλίμα σύμπνοιας και συσπείρωσης. Ή μάλλον όχι. Έχουν προηγηθεί τα επεισόδια στην Καλλιθέα, στο τελευταίο φιλικό της ΑΕΚ. Ο Μπάγεβιτς δέχεται επίθεση από οπαδούς που έχουν εισβάλλει στον αγωνιστικό χώρο και σε μία γροθιά ξαπλώνεται στο έδαφος. Δεν είπε τίποτα.

Δεν είπε τίποτα και στον Βόλο όταν κατευθυνόμενος στα αποδυτήρια μετά την ήττα με 3-1 από τον Ολυμπιακό Βόλου δέχθηκε μία καρέκλα από την εξέδρα των οπαδών της ΑΕΚ. Τα είπε όλα μετά στη συνέντευξη Τύπου όπου και ανακοίνωσε την απόφαση του να αποχωρήσει.

Ο Μπάγεβιτς υπήρξε στο παρελθόν καλός παίκτης και σπουδαίος προπονητής. Μία από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες που έχουν περάσει ποτέ από τους ελληνικά γήπεδα. Όπως υπήρξε και εγωιστής. Και ξεροκέφαλος. Και υπερβολικά οξύθυμος. Το 1996 όμως έκανε λάθος που παραδέχθηκε ο ίδιος αργότερα ζητώντας συγγνώμη. Ο Μπάγεβιτς έζησε ίσως περισσότερο από κάθε άλλον στον χώρο του ποδοσφαίρου με αυτό το λάθος να τον βαραίνει…

Δείτε το video

Newsit

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog