Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κόρινθος: Ποιά είναι τα σχέδια για την αξιοποίηση του στρατοπέδου

- Advertisement -

Η σοβαρή και προγραμματισμένη προσπάθεια που καταβάλει η Δημοτική Αρχή για να αλλάξει συνολικά την εικόνα της Κορίνθου βρίσκει απήχηση όχι μόνο στους συνδημότες μας αλλά και σε ανώτερα κυβερνητικά στελέχη.

Η  αρχή έγινε μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου από τη Βουλή των Ελλήνων για παραχώρηση  στους Ο.Τ.Α.  χώρων στρατοπέδου ανά την Ελλάδα, με σκοπό την αξιοποίηση τους από τους Δήμους. Έτσι και στο Δήμο Κορινθίων,  παραχωρήθηκε «κατά χρήση» χώρος του 6ου Συντάγματος Πεζικού για λόγους «δημοσίου συμφέροντος», χωρίς «οποιαδήποτε αντάλλαγμα». Επιπλέον, με τη συνδρομή του αναπληρωτή  Άμυνας Παν. Μπεγλίτη, ο Δήμος μας ανοίγει το δρόμο για την καλύτερη «χρήση» του Στρατοπέδου, με σκοπό τη κατασκευή σύγχρονου Διοικητηρίου και χώρων άθλησης για την νεολαία της Κορίνθου.
Επίσης, δίνει τη δυνατότητα στη Δημ. Αρχή να αξιοποιήσει την ήδη έτοιμη και ολοκληρωμένη μελέτη του Πανεπιστήμιου της Πεσκάρα, όπου έχει εντάξει στο σχεδιασμό του το υπάρχoν Στρατόπεδο για την ουσιαστική αναβάθμιση της Κορίνθου και του νέου διευρυμένου Δήμου μας.
Η προνοητικότητα του Δημάρχου Κορινθίων να προγραμματίσει με προσοχή και να «διεκδικήσει» χώρο του 6ο Συντάγματος Πεζικού για λογαριασμό του Δήμου μας, προσφέρει την ευκαιρία και την νομική βάση να αξιοποιηθεί σημαντικό τμήμα του από την Ελληνική Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, πέραν του Δήμου μας.
Με αυτό τον τρόπο, θα καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν σε υποδομές στην περιοχή μας.
 
 
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog