Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

To be continued…

- Advertisement -

Με 74 ψήφους υπέρ και 6 κατά και 14 λευκα, οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποίησεις τους, μετά από εκλογές – θρίλερ που διήρκησαν πολλές ώρες.

Φαίνεται λοιπόν ότι παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του εμπορικού κόσμου, οι μεταφορείς θα συνεχίσουν τις απεργίες.

Της ψηφοφορίας προηγήθηκε ομιλία του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κ. Γιώργου Τζωρτζάτου, ο οποίος έκανε μια σύντομη αναφορά περιγράφοντας την κατάσταση όπως έχει σήμερα, αλλά και τις προτάσεις που έκανε ο εμπορικός και επιχειρηματικός κόσμος, αλλά δεν πρότεινε ο ίδιος τη στάση που πρέπει να κρατήσει ο κλάδος, δηλαδή δεν τάχθηκε ούτε υπέρ ούτε κατά της συνέχισης των κινητοποιήσεων. Κάλεσε, όμως, όλους του προέδρους που παρευρίσκονταν στη Γενική Συνέλευση να αποδεχθούν και να συμμορφωθούν με το όποιο αποτέλεσμα προκύψει από την κάλπη.

Τη Δευτέρα (27/9) πάντως είχε διαφανεί μια τάση υποχώρησης των απεργών, που όμως δεν επιβεβαιώθηκε με τις εκλογές που ξεκίνησαν το απόγευμα της Τρίτης (28/9) και ολοκληρώθηκαν αργά το βράδυ.

Οι ελλείψεις προϊόντων στην αγορά είναι πλέον εμφανείς και οι έμποροι έκρουσαν για άλλη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης, τόνισε ότι τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται, καθώς στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης παραμένουν καθηλωμένα περισσότερα από 10 χιλιόμετρα κοντέινερ και πλέον δεν υπάρχει άλλος χώρος για να ξεφορτώσουν τα πλοία.

«Αυτό μας βάζει σε άλλες περιπέτειες, μας αναγκάζει να πάμε σε άλλα λιμάνια της περιοχής και να ξεφορτώσουμε εκεί, ανεβάζοντας το κόστος της μεταφοράς», σημείωσε, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πεταλωτής, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση εξήντλησε κάθε περιθώριο, τόνισε ότι ακόμη και στο θέμα της περαίωσης υπάρχει ειδική φορολογική ρύθμιση για τους μεταφορείς και αποκάλυψε ότι είναι έτοιμη η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία θα επιτρέπεται φορτηγά Ιδιωτικής Χρήσης να εκτελούν και το έργο των Δημοσίων Μεταφορών.

Στο μεταξύ, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Ελένη Ράϊκου έδωσε εντολή να ασκηθεί ποινική δίωξη κατ΄ αγνώστων, για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, σε βαθμό κακουργήματος, σχετικά με το περιστατικό που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (28/09), στην περιοχή της Μαλακάσας, όταν άγνωστος πυροβόλησε κατά δύο φορτηγών, που ήταν σε κομβόι 25 αυτοκινήτων και συνοδεύονταν από περιπολικά της αστυνομίας.

cosmo.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog