Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γιάννης Μπουτάρης «Δεν θα με πείραζε το πορνό»

- Advertisement -
«Πρόκειται για κλασική περίπτωση πολιτικών αντιπάλων που διψάνε για αίμα και σπέρμα». Ο κ. Γιάννης Μπουτάρης, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, δεν φείδεται σκληρών λόγων προς όσους αντέδρασαν στις δικές του δηλώσεις, σύμφωνα με τις οποίες δεν θα τον πείραζε να υπάρχει ζώνη πορνό στο μεταμεσονύχτιο πρόγραμμα της Δημοτικής Τηλεόρασης «ΤV 100». Οπως εξηγεί, μιλώντας στο «Βήμα», οι δηλώσεις του απομονώθηκαν από πολιτικούς αντιπάλους και μερίδα του Τύπου για λόγους εντυπωσιασμού.

«Εκείνο που είπα είναι ότι το “ΤV 100” λειτουργεί σαν “λιβανιστήρι” του δημάρχου και ως προπαγανδιστικός μηχανισμός που κοστίζει στον δήμο 7 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Είπα ότι πρέπει να γίνουν ζώνες που να αφορούν την αντιπολίτευση, τα προβλήματα των δημοτών, τους μετανάστες- με ενημέρωση στη γλώσσα τους-, τις τέχνες και τον πολιτισμό. Στο τέλος, και με εντελώς σαρκαστική διάθεση, ανέφερα ότι δεν θα με πείραζε να υπάρχει και ζώνη πορνό μεταμεσονύχτια,αν μάλιστα αυτό θα σήμαινε και επιπλέον έσοδα για τον σταθμό» σημειώνει.

Ο κ. Μπουτάρης προέβη σε αυτές τις δηλώσεις κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στη Δ΄ Αποθήκη του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης. Αφού αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του συνδυασμού «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» κατά την προηγούμενη τετραετία, στο πλαίσιο συζήτησης με το κοινό δέχθηκε ερώτηση για τη λειτουργία των δημοτικών ΜΜΕ και απάντησε σχετικά.

Σήμερα χαρακτηρίζει τις αντιδράσεις των πολιτικών αντιπάλων του «υποκριτική σεμνοτυφία» και εξηγεί ότι η δήλωση περί ζώνης πορνό έγινε με εντελώς «σαρκαστική» διάθεση, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Παραδέχεται ωστόσο ότι όντως δεν θα τον πείραζε η ύπαρξη μιας ανάλογης ζώνης σε δημοτικό κανάλι. «Πολλοί τηλεοπτικοί σταθμοί διαθέτουν ανάλογες ζώνες,ενώ αν δεν απατώμαι το ίδιο το “ΤV 100” μετέδιδε ταινίες ανάλογου περιεχομένου μέχρι πριν από λίγο καιρό χωρίς κανείς να έχει διαμαρτυρηθεί» σημειώνει.

Στην επισήμανση ότι οι δηλώσεις αυτές μπορεί να αποδειχθούν «μοιραία» προεκλογική γκάφα, ο κ. Μπουτάρης απάντησε ότι δεν μάσησε ποτέ τα λόγια του. «Ας πάψουμε να υποδυόμαστε τους ηθικούς, γιατί δεν είμαστε» υπογραμμίζει και προσθέτει ότι αυτό που προέχει «είναι να κοιτάξουμε να διορθώσουμε τα χάλια μας και να πάψουμε να υποκρινόμαστε τους σκανδαλισμένους».

«Μιλάει πάντα ανοιχτά» λένε οι συνεργάτες του
Γεννημένος το 1942 στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Ι. Μπουτάρης χαρακτηρίζεται από τους φίλους του έξυπνος και έντιμος άνθρωπος, καλός επιχειρηματίας αλλά και τύπος που δεν μασάει τα λόγια του. Αυτό το χαρακτηριστικό τον οδηγεί συχνά σε άστοχες δηλώσεις και δικοί του άνθρωποι σημειώνουν ότι πολλές φορές διατυπώνει τις σκέψεις του χωρίς να σκέπτεται τις επιπτώσεις όσων αναφέρει, ιδίως εκείνων που ίσως επιφέρουν μεγάλο πολιτικό κόστος. Πόσω μάλλον όταν κατέρχεται ως υποψήφιος δήμαρχος σε μια Θεσσαλονίκη βαθιά συντηρητική, όπου κυριαρχούν οι πατριωτικές εξάρσεις του νομάρχη κ. Π. Ψωμιάδη και οι θρησκευτικές ακρότητες του Μητροπολίτη κ. Ανθιμου.

Τονίζουν όμως ότι η ίδια η πορεία του αποδεικνύει πως μιλάει πάντα απροκάλυπτα. Και υπενθυμίζουν ότι είναι από τους ελάχιστους γνωστούς Ελληνες που τοποθετήθηκε ανοιχτά για το πρόβλημα του αλκοολισμού που αντιμετώπιζε στο παρελθόν, χωρίς να λάβει υπόψη του το κοινωνικό στίγμα της παραδοχής του. Προσθέτουν, δε, ότι με τη στάση του αυτή βοήθησε πολλούς αλκοολικούς να παραδεχθούν το πρόβλημά τους και να αναζητήσουν βοήθεια προκειμένου να το ξεπεράσουν.

πηγή:tovima

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog