Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Νίκος Αλέφαντος λέει για τον χθεσινό Παναθηναικό.

- Advertisement -
  • Έχεις δίκαιο Θέμη, εγώ εδώ πρέπει να μιλάω μόνο για ποδόσφαιρο, να μαθαίνει ο κόσμος μπαλίτσα, χωρίς χλευασμούς. Ο Παναθηναϊκός λοιπόν δείχνει ότι δεν έχει κάνει καθόλου καλή προετοιμασία. Σαν να μην έχει πρόγραμμα προπόνησης ο Νιόπλιας. Βλέπω τον Παναθηναϊκό και μοιάζει σαν να δίνει ακόμα παιχνίδια προετοιμασίας! Τόσο ανέτοιμος δείχνει».

  • «Επίσης είδα μια τραγική σύνθεση. Απορώ με το σκάουτινγκ του Παναθηναϊκού πάνω στην Κοπεγχάγη…  Είδα ψηλά κορμιά σε αυτήν την ομάδα, όχι φαντεζί αλλά  έφευγαν ωραία από πίσω, είχαν μια τακτική σαν ομάδα, 4-4-2. Όταν βλέπεις τον Εντόι σέντερ φορ, σε αυτό το ματς με αυτήν την ομάδα έπρεπε να παίξει ο Μπουμσόνγκ με τον Σαριέγκι λίγο πίσω του. Και όχι σέντερ μπακ ο Ζιλμπέρτο που τον εξέθεσε ο Νιόπλιας, μου θύμιζε γκαζοζέ! Σαν τα λεωφορεία στην Κατοχή  που είχαν πίσω κάτι μπουκάλες με υγραέριο, ανέβαιναν τους δρόμους και αγκομαχούσαν! Δεν μπορούσε να στρίψει, να γυρίσει, στη  νευραλγική θέση του σέντερ μπακ να παίζει τέτοιος παίκτης εκεί είναι έγκλημα»!
  • «Υπήρχε βέβαια κι ένας ανεκδιήγητος Τζόρβας. Τι έκανε το παιδί αυτό; Κόντεψε να φτάσει μέχρι τη σέντρα στο ένα γκολ, χωρίς λόγο! Και στο άλλο γκολ τι έκανε; Ανύπαρκτος».
  • «Επίσης δεν είναι μπακ αυτά για τον Παναθηναϊκό. Ο Μαρίνος είναι μπακ της οκάς. Ήταν μία 5άδα τραγική πίσω. Όσο για τα χαφ, τι να πεις. Κατσουράνης με τα γνωστά κουσούρια του, Σιμάο που δεν έχει πάρει εξέλιξη και Γκαρσία σαπάκιας. Αν φυσήξει δυνατός αέρας θα πέσει κάτω. Με κάτι μάγουλα αποστεωμένα, δεν έχει δυνάμεις αυτός πια. Και πέρσι ελάχιστα ματς έπαιξε στην Ισπανία. Τον έβλεπες σε μια απόσταση 25 μέτρα από τον Σισέ! Δεν έχει κουράγια, έπαιζε μακριά του, ούτε πάτησε καν περιοχή. Δεν μπορούσε. Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε χαφ βαδιστές»!
  • «Οι αποστάσεις της άμυνας από τους 3 χαφ ήταν 25 μέτρα. Και άλλα τόσα μέτρα ήταν η απόσταση των χαφ από τον Σισέ. Μεγάλες αποστάσεις».
  • «Από εκεί και πέρα, πώς τον έκαναν τον Νίνη έτσι. Τον φόρτωσαν με βάρη, τι θέλει να γίνει, παλαιστής; Έχασε την ταχύτητά του. Έχεις και τον Λέτο που όλος ο ντουνιάς τον έχει μάθει πια τι κάνει, παίρνει τη μπάλα κοντά στη γραμμή και πάει προς το σημαιάκι του κόρνερ να περάσει τον αντίπαλο, κι αν έρθει ο μπακ από πίσω του να δώσει βοήθεια, του τη δίνει, χωρίς ουσία πράγματα, είναι μακριά από το γκολ. Άντε να δώσει τη μπαλιά στο Σισέ, το έχουν μάθει όλοι και πάει και στήνεται ο σέντερ μπακ μπροστά απ’ τον Σισέ, τον κλείνουν οι δύο σέντερ μπακ, όλοι να ψάχνουν τον Σισέ να τους ξελασπώσει».
  • «Ακόμα και ο Τζόρβας τον Σισέ ψάχνει, μήπως κάνει λάθος ο αντίπαλος σέντερ μπακ και χωθεί ο Σισέ να σκοράρει. Από την άμυνα μέχρι τους χαφ και τους εξτρέμ, όλοι ψάχνουν τον Σισέ. Αυτό το ποδόσφαιρο δεν παιζόταν ούτε προπολεμικά! Μόνος του να παλεύει ο Σισέ. Δεν κλίνουν προς τα μέσα οι εξτρέμ να απειλήσουν, δεν ανεβαίνουν επιθετικά τα μπακ στις πτέρυγες αφού δεν είναι κιόλας αξιόλογοι μπακ, δεν γίνονται συνδυασμοί, τίποτα».
  • « Από θέμα τρεξιμάτων ανύπαρκτος ο Παναθηναϊκός, ήταν δύο ταχύτητες πάνω η Κοπεγχάγη, από θέμα τακτικής επίσης τίποτα ο Παναθηναϊκός. Τι μας έχεις παρουσιάσει κύριε Νιόπλια από την προετοιμασία που έκανες ως σήμερα; Τι έχει δείξει η ομάδα σου; Είναι κατάντια για ένα μεγάλο σωματείο όπως ο Παναθηναϊκός αυτή η εικόνα που δείχνει. Πραγματικά. Είναι λυπηρό».
  • «Καλά που μου το θύμησες, έχει ευθύνη και η διοίκηση του Παναθηναϊκού. Είναι το έγκλημα του αιώνος που τόσα χρόνια δεν μπορούν να βρουν μία σεντερμπακάρα! Έχω κουραστεί να τους ακούω κάθε φορά να λένε για τα σέντερ μπακ, αλλά σέντερ μπακ «σκύλο» να μη φέρνουν. Γρήγορους ρε! Η πρώτη δουλειά αυτή πρέπει να είναι. Γρήγορους. Και ας μην ξέρουν τη μεγάλη μπάλα. Γιατί, ο Αβραάμ ξέρει τη μεγάλη μπάλα; Είναι όμως γρήγορος. Ο Μέλμπεργκ ξέρει τη μεγάλη μπάλα; Είναι όμως σκύλος και δένει με τον Αβραάμ».
  • του Θέμη Σινάνογλου στοκατιμαγικο
- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. …επιστημονικοτατη αναλυση… να την στειλετε στον πατερα, να βγαλει τα συμπερασματα του… ειδικα το "γκαζοζε" ειναι ορος που μιλαει απο μονος του…

    Αυτο ειναι το ελληνικο ποδοσφαιρο και οι παραγοντες που το εκπροσωπουν? ε τοτε ναι, μαθετε στις πενταρες, θα δειτε πολλες…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog