Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ανώνυμος είπε… τι είναι να είσαι πολίτης…

- Advertisement -

Ανώνυμος είπε…
Απλά αποτυχία. Και δεν χρειάζεται να πιάνει Αριστοτέλη για να παίρνει απο μόνο του το κείμενο τις απαντήσεις που πρέπει. Μια απο τους στόχους και αξίες του Αριστοτέλη ήταν η ευδαιμονία και προφανώς ο συντάκτης/ρια του κειμένου δεν έχουν καμία μα καμία αξία. Η συμμετοχή είναι εκείνη που μας ξεχωρίζει απο τα πρωτεύοντα ζώα. Η συμμετοχή είναι η κύρια δύναμη και ο τοίχος που σηκώνουμε απέναντι στις σκέψεις κάποιον που μας θέλουν αδιάφορους απομονωμένους και ανημέρωτους. Ο σκοπός δεν είναι να μπεί ένα μικρότερο κόμμα στην εξουσία αλλά να ψηφίσουμε .Ακόμα και το άκυρο..ακόμα και το λευκό δίνει το νόημα που πρέπει εαν δεν μας καλύπτει ένας συνδυασμός. Αλλά πολλοί προσπαθούν να μας κάνουν να απομονωθούμε και να είμαστε ανεύθυνοι πολίτες για να μην έχουμε λόγο. Μην προσπαθείτε να μας απαξιώσετε. Έχουμε αξίες και ιδανικά. Οι παλαιότεροι απο εμάς πολέμησαν για αυτά και είμαστε τουλάχιστον στην θέση να τα σεβαστούμε και να τα υποστηρίξουμε πόλεμος είναι ηλεκτρονικός και θεωρητικός. Μην δίνεται αξία σε όποια πληροφορία έρχεται μέσα απο το διαδίκτυο .Δεν είναι πανάκια για όλα η κατευθυνόμενη πληροφόρηση όπως αυτή που στόχο έχουν να μας αποδυναμώσουν ώς λαό και περισσότερο δεν θέλουν να σκεφτόμαστε. Τα αναγάγουν όλα έτσι ώστε να φαίνονται λογικά και σωστά αλλά είναι ΚΟΥΦΙΑ. Ποτε μην σταματήσετε να συμμετέχετε στις αξίες και στα ιδανικά. ΨΗΦΙΣΤΕ…ΨΗΦΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ…ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΚΕΨΗ..ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ..ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ..ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΙΤΗΣ. Το σχόλιο έγινε για την ανάρτηση:΄΄ΜΗΠΩΣ Η ΑΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ?΄΄
- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μεγάλε!Μην είσαι και τόσο απόλυτος για τους μη μετέχοντες των εκλογών,γιατί τυχαίνει να είμαι και γω ένας από αυτούς και σε πληροφορώ πως δεν είμαι αδιάφορος περί των πολιτικών αλλά και των δημοτικών.Δεν είμαι απομονωμένος και καθόλου ανημέρωτος καθότι ζω με συνανθρώπους δεκαετίες.
    Το να μη ψηφίζεις δεν είναι τρέλλα αλλά ούτε και απερισκεψία.Θέλει βαθύ ψάξιμο και ώριμη σκέψη μια τέτοια ενέργεια.Το αν είναι/μαι ενημερωμένος ένας τέτοιος τύπος που αυτό ίσως ήθελες να πεις σε πληροφορώ πως περισσότερο από σένα τουλάχιστον είναι ενημερωμένοι.Αν ένας πολίτης δεν περίμενε το παραμικρό για ίδιον όφελος από τον οποιδήποτε δήμαρχο βρέσε μου εσύ
    ποιός είναι αυτός που σε εμπνέει.Διάβασε την άποψή μου.
    Παύλου.Κεντρικό σύνθημα "ώρα ευθύνης",Καλά μας δουλεύει;105.120 ώρες του δώσαμε απλόχερα και τι
    τις έκανε;Θα προκάμει με 1277,60΄ ώρες που θα έχει στη διαθεσή του αν εκλεγεί;Αντί να βγεί και να ζητήσει συγνώμη για ότι δεν έκανε με τα δις σε δρχ.και να κλειστεί στον εαυτό του και τις τύψεις έχει το θράσος και επαιτεί την επανατυραννία.Και βλέπω άβουλα στρατιωτάκια να τον ακολουθούν στο Παύλιο άγος με ιδιαίτερο φανατισμό.
    Γκιώνης.Θα δανειστώ μια φράση του Μητσοτάκη"Το παιδί δεν κάνει για δήμαρχος".Τον φάγαμε 4 χρόνια και είναι πολλά.Δεν είναι κακό παιδί πλην όμως το δημαρχηλίκι θέλει άλλλα προσόντα. Μπορεί να μην πλούτισε όπως…αλλά σίγουρα οι τριγύρω του ξεχρέωσαν βαρβάτα γραμμάτια.
    Πετρίτσης.Θυμίζει τις παλιοπαρέες που ξεκινούν για εκδρομή με προορισμό παντού και πυξίδα τον ενθουσιασμό και μόνο.Να σημειώσω πως έχει φερθεί ανήθικα σε συμπολίτες και ποινικά κολάσιμα όταν ετελέσθηκαν.
    Λογό.Καλό παιδί μα ο τόπος είχε,έχει και θα έχει άπειρα χρόνια προβλήματα.Που ήταν;Μακάρι να μπορέσει,αν εκλεγεί,να ασχοληθεί με αυτά τα προβλήματα.Δεν εμπνέεις όταν μήνες πριν τις εκλογές θυμάσαι τον τόπο σου.Η αγάπη και το ενδιαφέρον για τον τόπο σου είναι διαχρονικά και όχι ευκαιριακά.Για να πείσεις για τα αληθινά και ειλικρινή σου κίνητρα.
    Φίλε/οι μου ποιός από όλους σας αγγίζει;Έχετε τα ίδια κίνητρα με αυτούς που σου ζητούν την ψήφο;Έχετε βάλει στην ίδια ζυγαριά την τιμή και την υπόληψή σας μ΄ αυτούς τους τύπους;Αν ναι, η κάλπη σας περιμένει,για να χαράξει το όνομα του επόμενου τύραννου στη μαρμάρινη πλάκα του δημαρχείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog