Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Λοβέρδος: «Δεν κάνουν ελέγχους για το κάπνισμα για να μη χάσουν ψήφους»

- Advertisement -

Ο αντικαπνιστικός νόμος δεν εφαρμόζεται ούτε στα μαγαζιά, ούτε στη Βουλή, ούτε και από τους υποψήφιους αντιδημάρχους, που φοβούνται μη χάσουν ψήφους!

«Ξέρουμε ότι έχουμε δημοτικές εκλογές και έτσι ορισμένοι υποψήφιοι δε θέλουν να βγάζουν έξω τα συνεργεία ελέγχου. Δηλαδή η Δημοτική Αστυνομία δεν κάνει ελέγχους για να μην χάσουν ψήφους οι υποψήφιοι», είπε ο υπουργός Υγείας και προανήγγειλε εντατικοποίηση των ελέγχων μετά το πέρας των αυτοδιοικητικών εκλογών, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών στον αντικαπνιστικό νόμο.

«Έχουμε περιθώρια παρεμβάσεων» είπε και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αλλαγών στον αντικαπνιστικό νόμο. Η κατάσταση θα εκτιμηθεί και πάλι τον Δεκέμβριο και τότε θα αποτιμηθεί πλήρως το μέτρο. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, πάντως, είναι αποφασισμένη να μην κάνει βήμα πίσω και να εφαρμοστεί κανονικά ο νόμος.

«Στόχος μας δεν είναι η ποινικοποίηση του καπνίσματος. Αλλά θέλουμε να κάνουμε και μια καμπάνια για να ξέρει ο κόσμος γιατί πρέπει να ξέρει γιατί πρέπει να σταματήσει το κάπνισμα.
Θέλουμε να επεκτείνουμε το μέτρο και σε αυτούς που οδηγούν και καπνίζουν και έχουν παιδιά στο αυτοκίνητο. Όπως έχουμε κάνει επιτυχώς με την ζώνη ασφαλείας και το κινητό τηλέφωνο σε αυτούς που οδηγούν», συμπλήρωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Πάντως, από τις πρώτες μέρες εφαρμογής της απαγόρευσης καπνίσματος, τα αποτελέσματα δεν είναι… ιδανικά. Να σκεφτεί κανείς ότι ούτε και οι βουλευτές δεν έχουν συμμορφωθεί, αφού ο νόμος παραβιάζεται ακόμη και στη Βουλή! Όπως και στις καφετέριες και τα μπαρ, που 8 στα 10 δεν εφαρμόζουν την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος. Αντίθετα από ό,τι συμβαίνει σε νοσοκομεία και σχολεία.
πηγή:newsit

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog