Η φτώχεια βαθαίνει μέρα με τη μέρα. Τα σισύτια σε άπορους των Αθηνών μέσω της “Αλληλεγγύης” διαπλασιάστηκαν από 5000 σε 10.000 μέσα σ΄ ένα χρόνο! Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ήρθε σε επαφή με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη και ζήτησε τη συνδρομή του Πενταγώνου στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο κ.Μπεγλίτης ανταποκρίθηκε άμεσα και ήδη εξετάζεται η παραχώρηση στρατοπέδου στο Μενίδι ώστε η “Αλληλεγγύη” να μπορεί να αποθηκεύει τρόφιμα και επιπλέον οι Ένοπλες Δυνάμεις θα παραχωρούν ποσότητες τροφίμων για τα συσίτια της Εκκλησίας.

Ο κατάλογος των ανθρώπων που ζητούν να ενταχθούν στα συσίτια όλο και μεγαλώνει και μόλις προχθές προέκυψε ανάγκη για ακόμη 300 μερίδες φαγητού ημερησίως.

Από τις αρχές του Σεπτεμβρίου οι πολίτες που έχουν ανάγκη από τα συσσίτια ρέουν κατά χιλιάδες και αυξάνονται μέρα με τη μέρα, κάτι που επιβεβαιώνει και ο διευθυντής Οικονομικών του Ταμείου, αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Συμεωνίδης. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, η αναλογία πλέον των Ελλήνων είναι ίδια με των μεταναστών.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του αρχιμανδρίτη Μάξιμου Παπαγιάννη, εφημέριου του Ναού του Αγίου Παντελεήμονα,ο οποίος δηλώνει ότι τον Σεπτέμβριο προσέφεραν 110 μερίδες καθημερινά, ενώ το επόμενο διάστημα θα αυξηθούν σε 180, ενώ και εκείνος σημείωσε ότι όλο και περισσότεροι Έλληνες προσέρχονται στα συσσίτια.
Πηγή:newsit