Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

GP Ιαπωνίας: Αναβλήθηκαν για την Κυριακή οι κατατακτήριες δοκιμές

- Advertisement -

Η καταρρακτώδης βροχή που επικράτησε στην περιοχή της Suzuka, εμπόδισε τη διεξαγωγή των κατατακτήριων δοκιμών, οι οποίες θα λάβουν χώρα το πρωί της Κυριακής πριν τον αγώνα, όπως είχε συμβεί και στο Ιαπωνικό GP του 2004 λόγω κακοκαιρίας.

Με τέσσερις αγώνες να απομένουν για το τέλος της σεζόν, το θρίλερ του φετινού Πρωταθλήματος πήρε ακόμα μια απρόβλεπτη τροπή.

Τα πράγματα φαίνονταν… σκούρα από το πρωί, καθώς στις ελεύθερες δοκιμές Σαββάτου μονάχα δυο οδηγοί σημείωσαν χρόνους.

Το απόγευμα, έπειτα συνεχείς αναβολές και αναμονή μιας ώρας και είκοσι λεπτών περίπου, η FIA ανακοίνωσε ότι οι κατατακτήριες δοκιμές δεν πρόκειται να διεξαχθούν σήμερα.

Αντ’ αυτού, οι κατατακτήριες δοκιμές αναμένεται να πραγματοποιηθούν πέντε ώρες πριν την εκκίνηση του αγώνα, στις 10:00 το πρωί ώρα Ιαπωνίας (04:00 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας), αν και αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα ακόμα.

Για τις ομάδες, αυτό δεν αλλάζει πολλά πράγματα. Έτσι κι αλλιώς είναι συνηθισμένες να μην επεμβαίνουν στα μονοθέσια μεταξύ των κατατακτήριων δοκιμών και του αγώνα, υπό τους κανονισμούς του parc ferme, οπότε δε θα υπάρξει μεγάλη διαφορά σε αυτή τη διαδικασία.

Επιπλέον, παρά τις βροχερές συνθήκες σήμερα, οι περισσότεροι οδηγοί είχαν επιλέξει στήσιμο για στεγνό οδόστρωμα, επειδή οι μετεωρολογικές προβλέψεις αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να βρέξει αύριο. Υπάρχει πιθανότητα όμως η πίστα να είναι ακόμα βρεγμένη σε μερικά σημεία της το πρωί, που θα πραγματοποιηθούν οι κατατακτήριες δοκιμές. Στην ακραία περίπτωση που για κάποιον λόγο οι κατατακτήριες δεν πραγματοποιηθούν, προβλέπεται από τους κανονισμούς η σειρά εκκίνησης να είναι αυτή με την οποία συμμετέχουν τα μονοθέσια στο πρωτάθλημα (1.Button, 2.Hamilton, 3.Schumacher, 4.Rosberg, 5.Vettel, 6.Webber κτλ). Το σενάριο όμως αυτή τη στιγμή είναι εξαιρετικά απίθανο.

Αυτή η εξέλιξη ίσως είναι προτιμότερη και για τους διεκδικητές του τίτλου, οι οποίοι δε θα υποστούν την αναμονή μιας ημέρας από τις κατατακτήριες δοκιμές έως τον αγώνα. Οι οδηγοί δεν προβλέπεται να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα προβλήματα φυσικής καταπόνησης λόγω του βαρυφορτωμένου κυριακάτικου προγράμματος.

O Alpha ΔΕΝ θα μεταδώσει ζωντανά τις δοκιμές, θα δείξει hilights στις 8, μία ώρα πριν ξεκινήσει ο αγώνας.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog