Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μ. Μενελάου: “Σας Τάζουν; Τάξτε τους και εσείς…”

- Advertisement -

Αγαπητοί φίλοι όσοι έχετε συναντηθεί  με το ΚΚΕ στη κάλπη , ξέρεται ποιους ψηφίζετε και είστε υπερήφανοι! Κυρίως όμως, δεν έχετε καμιά ευθύνη γι’ αυτά που πληρώνει ο λαός μας .Όσοι όμως δεν έχετε ρίξει κόκκινο στην κάλπη ως πότε θα είστε εγκλωβισμένοι;

Τι δουλειά έχει ο λαός με τα κόμματα και τα τσιράκια των βιομηχάνων; Δεν έχετε  καταλάβει ακόμη ότι σας ξεπουλανε για να εξασφαλίζουν εξουσία και τη δική τους ευημερία και καλοπέραση;  Χρόνια και χρόνια κάνετε θυσίες, ζείτε μια ζωή με στερήσεις, ξημερώνει και βραδιάζει με το άγχος για το μέλλον των οικογενειών σας, με την αγωνία για το μεροκάματο. Για μια ακόμα φορά θα ξεγελαστείτε; Για μια ακόμα φορά θα αφήσετε να σας εκβιάζουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Σας τάζουν; Τάξτε τους και εσείς .Η κοινωνία που έχουν φτιάξει  ΕΧΕΙ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ φτώχια ,ανεργία ,αυταρχισμός.

Τιμωρήστε τους  για την αντιλαϊκή πολιτική, και για την κοροϊδία τους. Ο λαός μπορεί, αν το αποφασίσει, να καθορίσει αυτός τις εξελίξεις με την πάλη και την ψήφο του, με τη λαϊκή συσπείρωση σε συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Στις 15 Νοέμβρη, η κυβέρνηση θα κάνει «λογαριασμό» και αν δεν έχουν ενισχυθεί αποφασιστικά τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», αν δεν ξεσηκωθεί πανστρατιά ο λαός, η κατάσταση θα χειροτερέψει πολύ. Σκεφτείτε ότι το ΚΚΕ σάς προειδοποίησε και πέρυσι τέτοια εποχή για τη θύελλα που έρχεται.

Με την ευκαιρία της κρίσης, παίρνονται  μέτρα τα οποία θα εδραιωθούν: Οι εργαζόμενοι να γίνουν όσο πιο φτηνοί γίνεται. Ο,τι έχει απομείνει στον τομέα της Υγείας, της Παιδείας και της Πρόνοιας, να περάσει στους μεγάλους επιχειρηματίες, οι οποίοι θα εμπορεύονται τη ζωή και το θάνατο, τον πολιτισμό και τη μόρφωση. Να ξεπουληθεί όλη η περιουσία του ελληνικού λαού, από τα βουνά και τις ακτές μέχρι τους κάμπους και τα λιμάνια.

Μας γυρίζουν σε πρωτοφανή βαρβαρότητα.

   Τα λαϊκά στρώματα και της Κορινθίας έχουν πια την πείρα να ξεχωρίζουν τους εχθρούς από τους φίλους. Αρκεί να την αξιοποιήσουν, να απεγκλωβιστούν από τις δυνάμεις την πολιτική των οποίων έχουν δοκιμάσει από πρώτο χέρι.

Φίλες και φίλοι

Τρέμουν τη λαϊκή τιμωρία και θέλουν να την αποφύγουν με κάθε τρόπο. Μην επιτρέψετε να πουν μετά τις εκλογές: “Εφόσον ο λαός ψήφισε τους δικούς μας υποψήφιους, σημαίνει ότι συμφωνεί με την πολιτική μας κι επομένως μπορούμε να πάρουμε κι άλλα, πιο βαριά μέτρα εναντίον του”.

Μη δώσετε το δικαίωμα στη ΝΔ να βγάλει το συμπέρασμα ότι ο λαός την έχει συγχωρήσει και εγκρίνει τη σημερινή “αντιπολιτευτική” τακτική της.

Ψηφίστε τους υποψηφίους της “Λαϊκής Συσπείρωσης” και να είστε σίγουροι ότι δε θα το μετανιώσετε».

Πριν ένα χρόνο έγιναν ευρωεκλογές. Νικητής, σε όλη την ΕΕ, και στην Ελλάδα σύμφωνα με τα εγχώρια ΜΜΕ, ήταν η αποχή…

Η αποχή, είναι αδιέξοδος για το λαό, και όχι για όσους κερδίζουν με το να τον κρατούν παθητικοποιημένο, αδρανή και ως εκ τούτου ακίνδυνο όσο θα προωθούν την πολιτική τους.

Η αποχή ερμηνεύεται και αξιοποιείται, πάντα, ως ανοχή ή ως βολική παραίτηση .

Δεν τρομάζουν μήπως δεν πας να ψηφίσεις.

Τρομάζουν πως, πηγαίνοντας στην κάλπη, κινδυνεύουν να επιλέξεις και να ψηφίσεις το «λάθος» – κατ’ αυτούς – κόμμα, συνδυασμό, πρόσωπο.

Τι θα γίνει, λοιπόν, στις επερχόμενες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές στην Ελλάδα;

Είναι εποχές παραίτησης ή μήπως «σωστής» ψήφου;

Μενελάου  Μενέλαος  Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Κορινθίας του  ΚΚΕ. Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την Λαϊκή  Συσπείρωση , και υποψήφιο περιφερειάρχη τον Νίκο  Γόντικα.  

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυτά λέτε και δεν μπορείτε να φέρετε τον κόσμο κοντά σας. Δεν είναι όλα μια τιμωρία και ένας πόλεμος αλλά μια συνεργασία.Και η συνεργασία είναι η πιο δύσκολη!!

  2. Πάντοτε το ΚΚΕ έιχε την καλύτερη ανάλυση για το τι συμβαίνει και γιατί συμβαίνει.Πάντοτε είχε την καλύτερη άποψη για τα πραγματικά κίνητρα και τις επιδιώξεις των μέτρων που παίρνονται.Ένα όμως πάντα έλειπε ……η απλή κατανοητή καθημερινή ΠΡΟΤΑΣΗ εκφρασμένη σε απλά Ελληνικά και όχι την γνωστή από το 1950 ξύλινη γλώσσα. Είναι η πιό τίμια αλλά και πιό ακατανόητη από το κόσμο πρόταση.

    Ανώνυμος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog