Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης των μεταλλωρύχων στη Χιλή – Δείτε ζωντανά την προσπάθεια

- Advertisement -

Ύστερα από 68 ημέρες παραμονής στα έγκατα της Γης, έφτασε επιτέλους η μεγάλη στιγμή για τον απεγκλωβισμό των 33 μεταλλωρύχων, που παγιδεύτηκαν στις 5 Αυγούστου σε ορυχείο χαλκού μέσα στην έρημο Ατακάμα της Χιλής. – Όλη η επιχείρηση διάσωσης ζωντανά…

Πριν από λίγη ώρα (05:15 ώρα Ελλάδας) ο διασώστης εισήλθε με ασφάλεια στον κλωβό Fenix, προκειμένου να «κατεβεί» στα έγκατα της γης, κορυφώνοντας την αγωνία των συγγενών των παγιδευμένων. O πρώτος μεταλλωρύχος, Φλορένσιο Αβάλος, μπήκε -με τη σειρά του- στην «κάψουλα» και στις 05:55 μεταφέρθηκε στην επιφάνεια της γης.

Η άφιξη του διασώστη, Μανουέλ Γκονσάλες, είναι η τελική απόδειξη ότι ο θάλαμος Phoenix που κατασκεύασε το χιλιάνικο πολεμικό ναυτικό-και δεν είχε δοκιμαστεί-, εξοπλισμένος με μάσκες οξυγόνου, είναι ικανός να συμβάλλει στην διάσωση των παγιδευμένων, που αναμένεται να διαρκέσει δύο ημέρες. Ο θάλαμος θα κινείται με 1 μ. το δευτερόλεπτο, ενώ μπορεί να επιταχύνει στα 3 μ./δευτερόλεπτο εάν κάποιος από τους παγιδευμένους αντιμετωπίσει πρόβλημα.

Οι καμπάνες των εκκλησίων της χώρας  χτυπούσουν χαρμόσυνα, όταν ο Φλορένσιο Άβαλος, 31 ετών, βγήκε στην επιφάνεια. Ο θαραλλέος μεταλλωρύχος δήλωσε: «Η πίστη κίνησε βουνά».

Σύζυγοι, παιδιά, γονείς και φίλοι των εργαζόμενων περιμένουν ανυπόμονα έξω από το ορυχείο• εκατοντάδες χιλιάδες παρακολουθούν την εξέλιξη από την τηλεόραση.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΕΓΚΛΟΒΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΤΟY ZOUGLA.GR

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog