Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κ. Λογοθέτης: “Η γυναίκα είναι το σύμβολο της ίδιας της ζωής”

- Advertisement -

Σε μια εξαιρετική βραδιά εξελίχθηκε η εκδήλωση – αφιέρωμα στη Γυναίκα, του συνδυασμού ΄΄ Με τους Πολίτες Μπροστά΄΄.

Πλήθος γυναικών απόλαυσαν στο club Fourteen μια πολύ ιδιαίτερη μουσικοθεατρική παράσταση με τραγούδια που έχουν ερμηνευθεί ή εμπνευσθεί από γυναίκες, με κείμενα που αποπνέουν άρωμα γυναίκας.
Η Ηρώ με μοναδική ευαισθησία ερμήνευσε γνωστούς Έλληνες συνθέτες, ενώ η καταπληκτική Στεφανία Γουλιώτη, μαγικά περνούσε από τη Μήδεια του Ευριπίδη, στον Τάσο Λειβαδίτη, το Γιάννη Ρίτσο, τον Οδυσσέα Ελύτη και άλλα πιο σύγχρονα θεατρικά κείμενα.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κώστα Λογοθέτης επιχείρησε μια διαφορετική προσέγγιση για τη γυναίκα, τονίζοντας : ΄΄ Συνήθως, οι τιμητικές ημέρες που περιλαμβάνουν ως έτερο συνθετικό τη λέξη γυναίκα, ΄΄ημέρα της γυναίκας΄΄, ΄΄γιορτή της γυναίκας΄΄, κρύβουν μια ενοχή. Την ενοχή ενός ολόκληρου συστήματος που αναγκάζεται να τιμά τη γυναίκα επετειακά, ακριβώς επειδή στην καθημερινότητα δεν της αποδίδει και δεν της αναγνωρίζει το ρόλο που της αξίζει. Η δική μας προσέγγιση για τη γυναίκα, ακόμη και η σημερινή βραδιά τοποθετείται σε μια άλλη φιλοσοφία. Η γυναίκα λοιπόν, όχι ως το μισό του ουρανού, γιατί η γυναίκα δεν είναι το αναγκαίο συμπλήρωμα, αλλά η γυναίκα που στους αιώνες των αιώνων είναι το σύμβολο της ίδιας της ζωής.
Από τη γυναίκα σύμβολο της αντίστασης του Σοφοκλή, τη γυναίκα σύμβολο της ομορφιάς του Εγγονόπουλου, τη Μαρίνα του Ελύτη, εμβληματικό σύμβολο του έρωτα, τη γυναίκα σύμβολο της αθωωότητας, όπως την είδε ο Γκάτσος, τη μητέρα – γυναίκα όπως την ύμνησε η Σαπφώ, τη γυναίκα σύμβολο της ελευθερίας όπως τη τραγουδά ο λαός μας, μέχρι τη γυναίκα μάνα, τη γυναίκα γη, του Κώστα Βίρβου που είναι το σύμβολο της εθνικής μας συμφιλίωσης.΄΄

Ο γιατρός Δημήτρης Γκρίτζελας στο πλαίσιο της καμπάνιας ΄΄ Οκτώβρης – μήνας πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού ΄΄ ενημέρωσε τις γυναίκες σε ζητήματα πρόληψης αλλά και θεραπείας και προσέφερε 10 δωρεάν ψηφιακές μαστογραφίες, αλλά και έκπτωση 20%, προκειμένου η καμπάνια να γίνει πράξη ζωής.

Ο Κώστας Λογοθέτης έκλεισε την εκδήλωση αναφερόμενος στο συνδυασμό : ΄΄Η παρουσία των γυναικών στο συνδυασμό μας, δεν είναι ούτε συμπληρωματική, ούτε αθροιστική, ούτε βέβαια τυχαία. Είναι ουσιαστική και καθοριστική. Η επιλογή των γυναικών γίνεται στη βάση μιας μεγάλης εκπροσώπησης.
Έχουμε γυναίκες κάθε ηλικίας, διαφορετικών επαγγελματικών χώρων, γυναίκες νέες, γυναίκες εργαζόμενες, γυναίκες μητέρες, γυναίκες με έντονη κοινωνική παρουσία και γυναίκες που τώρα ξεκινούν την επιστημονική τους σταδιοδρομία.
Η ένταξή τους στο Συνδυασμό μας είναι το αποτέλεσμα της ταύτισης των οραμάτων μας και της διάθεσής του τα οράματα  να γίνουν πράξη ΄΄.

Από το Γραφείο Τύπου
«Με τους Πολίτες Μπροστά»

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog