Ο Γεώργιος Μπάκος, γεννήθηκε το 1959 και είναι παντρεμένος με ένα τέκνο. Είναι τελειόφοιτος οικονομικών και διοίκησης επιχειρήσεων από το Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, ενώ έχει πλούσια κατάρτιση από το Athens Laboratories of Business, το Ashridge Management College και το Coverdalle Institute.

Παράλληλα είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής από το μεγαλύτερο ινστιτούτο πωλήσεων και διοίκησης παγκοσμίως Sandler Sales & Management Institute.
Μετά από μια επιτυχή θητεία ως ημι-επαγγελματίας αθλητής καλαθοσφαίρισης στον Πανελλήνιο και τους Αμπελοκήπους, τελείωσε την καριέρα του ως αθλητής και προπονητής στον Ποσειδώνα Λουτρακίου, οργανώνοντας παράλληλα και τα πρώτα τμήματα υποδομής μετά την κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου του Λουτρακίου.
Τα τελευταία 22 έτη, διετέλεσε ένα ικανότατο στέλεχος μεγάλων διεθνών και Ελληνικών επιχειρήσεων, με σημαντική τεχνογνωσία και εξαιρετική επιτυχία σε θέματα ανάπτυξης νέων επιχειρήσεων, διαμόρφωσης στρατηγικής και διαχείρισης ανθρωπίνων και οικονομικών πόρων, με εμπειρία διοίκησης έργων σε αγορές της Ελλάδος, της Κύπρου, των Βαλκανικών χωρών και της Μέσης Ανατολής, καθώς και σημαντική εμπειρία σε θέματα τουρισμού, διανομής προϊόντων και υπηρεσιών, και τηλεπικοινωνιών. Ορισμένες από τις θέσεις και εταιρείες απασχόλησης του πρόσφατου παρελθόντος ήταν:

  • Γενικός Διευθυντής επιχειρήσεων του Ομίλου Σφακιανάκη, του μεγαλύτερο ομίλου εταιρειών αυτοκινήτου και οχημάτων στα Βαλκάνια
  • Γενικός Διευθυντής επιχειρήσεων του Ομίλου Inchcape Holding και Toyota Hellas
  • Εμπορικός και μετά Γενικός Διευθυντής της Eurodollar Hellas
  • Εμπορικός Διευθυντής της εταιρείας διανομής τηλεπικοινωνιακού υλικού και κατασκευής τηλεπικοινωνιακών έργων Plural AE, μεγαλύτερης στο είδος της στα Βαλκάνια και υπεύθυνης για το σχεδιασμό και την κατασκευή των υποδομών κάλυψης των Ολυμπιακών Αγώνων

Είναι από το 1995 τακτικό μέλος της Εταιρείας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων Ελλάδος, μέλος του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου, του Ελληνο-Βρετανικού Επιμελητηρίου ενώ είναι πρώην μέλος και επι σωρεία ετών γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων και Ενοικίασης Αυτοκινήτων Ελλάδος.
Πιστεύοντας ότι επιτέλους θα πρέπει να είναι αρωγός στις προσπάθειες ανάπτυξης της περιοχής, στις προσπάθειες βελτίωσης των οικονομικών του Δήμου και στις προσπάθειες βελτίωσης διαβίωσης του κοινωνικού ιστού του δήμου, ειδικά τώρα που ο δήμος διευρύνεται περιλαμβάνοντας και την περιοχή των Αγ. Θεοδώρων, ο Γεώργιος Μπάκος σε συνεργασία με τα όργανα του συνδυασμού «με τους πολίτες μπροστά» έχει ήδη εκπονήσει σχέδια δράσης για άμεση αντιμετώπιση, αλλαγή και σημαντική βελτίωση είναι:

  • Η ανάπτυξη του τουρισμού. Το πάλαι ποτέ κραταιό Λουτράκι έχει απωλέσει όλες τις συνεργασίες με τουριστικούς πράκτορες από όλο το κόσμο, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι οργανωμένοι επισκέπτες οι Φιλανδοί να αποφασίσουν –και αυτοί- να διακόψουν από τα προγράμματα τους τον προορισμό του Λουτρακίου και της ευρύτερης περιοχής. Ήδη έχει εκπονηθεί σημαντική μελέτη και σχέδιο δράσης για άμεση αλλαγή και προσέλκυση τουριστικών φορέων από χώρες όπως Ουκρανία, Ρωσία, Σκανδιναβικές χώρες, Γαλλία, Ιταλία και άλλες χώρες, μέσω ειδικών προγραμμάτων προβολής της περιοχής και δημιουργίας κινήτρων. Επιπλέον υπάρχουν ήδη σχέδια προσέλκυσης επισκεπτών σε συνεργασία με μεγάλες εταιρείες διοργάνωσης κρουαζιέρας, ενώ τέλος μεγάλο δέλεαρ προσέλκυσης τουρισμού καθόλη την διάρκεια του έτους είναι η ανάπτυξη προγραμμάτων ιατρικού και ιαματικού τουρισμού σε συνεργασία με το νέο τοπικό υδροθεραπευτήριο και την ιδιωτική μονάδα χρόνιας αιμοκάθαρσης.
  • Η διαμόρφωση τρόπου λειτουργίας των δημοτικών οργανισμών με γνώμονα την δημιουργία κέρδους και νέων θέσεων εργασίας. Καλά τα έργα, αλλά θα πρέπει να ξέρουμε και πως να τα λειτουργούμε ούτως ώστε να μην αιμοραγεί ο δημοτικός προϋπολογισμός. Οργανισμοί όπως το υδροθεραπευτήριο και το συνεδριακό κέντρο θα πρέπει -σε συνεργασία με εξειδικευμένους φορείς και επιχειρήσεις- άμεσα να γίνουν ελκυστικοί και να δημιουργηθούν οι δυνατότητες κερδοφόρας λειτουργίας.
  • Η άμεση εξεύρεση οικοπέδου με την δυνατότητα κατασκευής σύγχρονων χώρων στέγασης του Λυκείου Λουτρακίου. Το θλιβερό ρεκόρ των 630 μαθητών γυμνασίου και λυκείου Λουτρακίου σε ένα άθλιο κτήριο ικανό για την στέγαση λιγότερων από τους μισούς των υπαρχόντων μαθητών, χωρίς φύλαξη και υποδομές, αποτελεί ντροπή για την υφιστάμενη και τις προηγούμενες δημοτικές αρχές και του Δημάρχους των, ειδικά όταν έχει εγκριθεί το κόστος από τον αρμόδιο οργανισμό σχολικών κτηρίων. Είναι αίσχος να προηγούνται άλλα έργα και άλλες ενέργειες από την εξεύρεση λύσης για τη νεολαία του τόπου.
  • Ο συντονισμός για καλύτερη καθαριότητα της πόλης. Η πόλη, η παραλία, τα πάρκα και οι περιβάλλοντες χώροι θα πρέπει να είναι παράδειγμα προς μίμηση σε όλη την Ελλάδα
  • Ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με έμφαση στην βελτίωση του περιβάλλοντος, την μείωση της δημοτικής και οικειακής κατανάλωσης από παραδοσιακές ενεργοβόρες πηγές και την δημιουργία σημαντικών εσόδων για τον Δήμο. Ήδη υπάρχουν έτοιμα σχέδια παραγωγής ενέργειας μέσα από τη διαχείριση των απορριμάτων και της επεξεργασίας λυμάτων, για ανάπτυξη φωτοβολταϊκών πάρκων σύγχρονης τεχνολογίας με σκοπό την αυξημένη παραγωγή στον μικρότερο δυνατόν χώρο, αλλά και για ανάπτυξη αιολικής ενέργειας σε απομακρυσμένες περιοχές με υψηλή συχνότητα αυξημένων ανέμων.