Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

MotoGP : Καρέ Στόνερ στο Φίλιπ Αϊλαντ!

- Advertisement -

Την τρίτη καρό σημαία στο φετινό πρωτάθλημα Moto GP πανηγύρισε ο Κέισι Στόνερ, φτάνοντας με άνεση στην κατάκτηση της 4ης διαδοχικής νίκης του στην πίστα του Φίλιπ Αϊλαντ.


Οι αναβάτες της Fiat Yamaha συμπλήρωσαν το βάθρο με τον Χόρχε Λορένθο να τερματίζει δεύτερος και τον ομόσταβλό του, Βαλεντίνο Ρόσι τρίτος.

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε τον εντός έδρας αγώνα του ο αναβάτης της Ducati, Κέισι Στόνερ. Ο Αυστραλός έκανε μια πολύ καλή εκκίνηση μετατρέποντας την πολ ποζίσιον σε άνετη διαφορά από τους υπόλοιπους αναβάτες κατά τη διάρκεια του αγώνα, κερδίζοντας για τέταρτη φορά στο γκραν πρι της πατρίδας του.

Ο Χόρχε Λορένθο, πρωταθλητής και μαθηματικά, βρέθηκε στη δεύτερη θέση, ενώ δεν απειλήθηκε από κάποιον αναβάτη. Για ακόμη μια φορά ο Βαλεντίνο Ρόσι έκλεψε την παράσταση στους τελευταίους γύρους, όταν ο Νίκι Χέιντεν τον έφτασε και τον προσπέρασε. Ωστόσο, ο «γιατρός» δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, αφού λίγο πριν την καρό σημαία κέρδισε ξανά τη θέση του, ανεβαίνοντας για τέταρτη φορά στο βάθρο, στους τελευταίους πέντε αγώνες.

Από τη στιγμή που ο Στόνερ είχε καταφέρει να βρει ένα ικανοποιητικό set-up στην Ducati του στις δοκιμές, οι υπόλοιποι γνώριζαν θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να χτυπήσουν τον αυστραλό μέσα στο σπίτι του.

Η μοναδική ελπίδα του Λορένθο ήταν να στρίψει μπροστά από τον 25χρονο αντίπαλό του αμέσως μετά την εκκίνηση, ώστε να μην τον αφήσει να επιβάλλει τον δικό του ρυθμό.

Ομως ο Στόνερ διατήρησε την πρωτοπορία στην αρχή και το αποτέλεσμα ήταν να μετατρέψει τον αγώνα σε περίπατο, χάρη στο σταθερά ανώτερο γυρολόγιό του. Ο τερματισμός τον βρήκε αγκαλιά με την 4η σερί νίκη του στην Αυστραλία και 3η για τη φετινή σεζόν, ως ένα ιδανικό δώρο για τα γενέθλιά του που γιόρτασε μια μέρα πριν.

Αν και ήταν ανήμπορος να ακολουθήσει τον ρυθμό του Στόνερ, ο Λορένθο έκανε έναν εξίσου μοναχικό αγώνα στην 2η θέση, τερματίζοντας κι εκείνος αρκετά δευτερόλεπτα μπροστά από τον κοντινότερό του αντίπαλο.

Η σημαντικότερη μάχη έγινε για την 3η θέση. Το τρενάκι των Μάρκο Σιμοντσέλι, Σπιζ, Χέιντεν και Ρόσι που υπήρχε στους πρώτους γύρους, δεν άργησε να σπάσει στα δύο, καθώς το Kentucky Kid και ο Γιατρός πέρασαν μπροστά.

Ο Ρόσι είχε το προβάδισμα στη μεταξύ τους μονομαχία για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, πριν έρθει ο Χέιντεν να κάνει την κίνησή του 3 γύρους πριν από το τέλος. Αλλά ο ιταλός πολυ-πρωταθλητής απάντησε με προσπέρασμα στον τελευταίο γύρο, εξασφαλίζοντας την παρουσία του στο βάθρο.

Μια θέση στο πόντιουμ θα μπορούσε να είχε διεκδικήσει και ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο, αν δεν αντιμετώπιζε ένα μηχανικό πρόβλημα στην Honda του λίγους γύρους μετά την εκκίνηση, που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει.

Οσον αφορά το πρωτάθλημα αναβατών και τη μάχη της 2η θέσης, ο Ντάνι Πεντρόσα εξακολουθεί να προηγείται παρά την απουσία του για 3ο σερί αγώνα. Ομως ο ισπανός βλέπει τους Στόνερ και Ρόσι να έρχονται απειλητικά πίσω του, έχοντας μειώσει τη διαφορά στους 23 και 31 βαθμούς αντίστοιχα από εκείνον.

Αναλυτικά η κατάταξη:
1. Στόνερ, Ducati, 41:09.128
2. Λορένθο, Fiat Yamaha, +8.598
3. Ρόσι, Fiat Yamaha, +17.997
4. Χέιντεν, Ducati, +18.035
5. Σπις, Monster Yamaha, +22.211
6. Σιμοντσέλι, San Carlo Honda, +25.017
7. Έντουαρντς, Monster Yamaha, +35.168
8. Εσπαργκαρό, Pramac Racing, +46.194
9. Μελάντρι, San Carlo Honda, +46.294
10. Ντε Πουνιέτ, LCR Honda, 59.635
11. Κάλιο, Pramac Racing, +59.664
12. Μπαουτίστα, Rizla Suzuki, +59.732
13. Αογιάμα, Interwetten Honda, +1:05.029
14. Μπαρμπερά, Paginas Amarillas, +1:05.053

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. 'Ισως ο πιό βαρετός αγώνας της χρονιάς.Εξαίρεση
    η κόντρα Ρόσι με τον Χέιντεν για το τρίτο σκαλί του βάθρου.Όπως ξεκίνησε ο αγώνας έτσι τελείωσε όσο αναφορά τις δυο πρώτες θέσεις.Ήδη ο Στόνερ τείνει να κάνει θεσμό την παρουσία του στην πατρίδα του με την πρώτη θέση.Έφυγε από την pole
    position και την διατήρησε μέχρι τέλους.Το ίδιο και ο πρωταθλητής πλέον Λορένθο.Για την 3η θέση
    ήταν η υπόθεση μιας και ο Ρόσι ξεκίνησε από την 8η θέση.Γρήγορα σχημάτισαν ένα τρενάκι από τους
    Σιμοντσέλι-Σπιζ-Χέιντεν και Ρόσι για την 3η θέση.Στον 7ο γύρο ο Ρόσι πέρασε 3ος και έμεινε μέχρι τον 24ο,αφού ο Χέιντεν ήταν συνέχεια στην εξάτμισή του και τον πίεζε ασφυκτικά,θυμίζονταν
    παλιές καλές και μεγάλες προσωπικές τους αναμετρήσεις.Έντεχνα ο γιατρός του έκλεινε τις πόρτες στις στροφές και ήταν αδύνατον να τον προσπεράσει.3 στροφές πριν τον τερματισμό τα κατάφερε να τον προσπεράσει αλλά το όλο σκηνικό
    θύμισε τη γάτα με το ποντίκι που του αφήνει περιθώρια να νομίσει πως το έσκασε από τη θανάσιμη αγκαλιά της.Με ασφυκτικό πρέσινγκ στον τελευταίο γύρο έκανε αυτό που μόνο αυτός ξέρει να κάνει μοναδικά.Με προσπέραση που φτάνει στα όρια της πτώσης τον έβαλε στην 4η θέση.Η ευχάριστη έκπληξη ήρθε από τον Σπιζ 5η θέση αντικαταστάτη του Ρόσι στη Yamaha άπό του χρόνου
    και του Σιμοντσέλι 6ος.Φωτιά παίρνει πλέον το πρωτάθλημα στους 2 εναπομείναντες αγώνες για την 2η και 3η θέση.228 έχει ο Πεντόσα που δεν αγωνίστηκε και σήμερα λόγω του τραυματισμού του.
    205 του Στόνερ που δείχνει ανεβασμένος και 197 του Ρόσι.Να δούμε ποιός θα μείνει εκτός τριάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog